Magyar focihírek
minden mennyiségben
NB2 logó
NB3 logó
PNDRGN logó
VasasVácSanyi bácsiBajnokok LigájaTóth Andrásmeccsbeszámoló

Vác-Vasas: Sanyi bácsi megérdemelné a BL-győzelmet

Simon Zoltán - 2018. október 04. csütörtök 10:15
Puskás és Kubala után a harmadik legjobb magyarral szurkoltunk!
Kép forrása: Vasas FC
Sanyi bácsi esti posztja mindent vitt!
 
Soha életemben nem láttam még összesen 2 másodpercnél többet a Forma-1-ből, de a haverjaimtól tudom, hogy vannak olyan részek benne, hogy boxkiállás. Azt is mondták, hogy ennek az az egyik lényegi eleme, hogy minél tökéletesebben beparkolj, hogy a szerelők minél gyorsabban tudjanak nekiesni a verdádnak.
 
Nos, szerelőket nem láttam tegnap Óbudán a Kerület-pálya környékén délután két óra magasságában, azzal viszont szembesültem, hogy a Vasas-szurkolók ntöbbsége simán világbajnok lehetne az általam elképzelt F1-ben. Mert kőkemény harc ment a parkolóhelyekért. 
 
A Hévízi út és környékét is sikerült úgy megtervezni és megalkotni nagyon régen, mint nagyjából egész Budapestet, mert szerintem soha, senkinek nem jutott az akkoriban eszébe, hogy sokkal több autó, motor meg mittudomén mik lesznek még az idő előrehaladtával az utakon. Ennek köszönhetően láttam tegnap az éles, parkolási csatákat. A legtutibban az a szőke hajú lány csinálta, aki, a satufék-rükverc kombónak köszönhetően úgy farolt fel a kisebb hepehupára a kosárlabda-pálya kerítésénél, hogy azt hittem, saját maga fogja bezsákolni, a fogalmam nincs milyen márkájú autóját, valamelyik kosárba. 
 
A meccsre egyébként úgy érkeztünk, hogy most is, mint mindig, elfelejtettem akkreditálni, de a váci vezetők és a biztonságiak is mind egytől egyik nagyon megértőek és segítőkészek voltak, így bejutottunk a Kerület-pálya sporttelepére. 
 

Jégtörö Mátyás után szabadon: értékelt a Vasas vezetőedzője - NB2.hu

Kiss Károly értékelése

Nyilván adta magát a helyzet, hogy két piros-kék csapat rangadója előtt az ember elsőként az ősfradista Albert Flóriánnal pacsizik le, majd picivel később találkoztunk azzal a labdarúgóval, akiért Spanyolországban, Belgiumban, Hollandiában és Franciaországban is megőrülnek az emberek.
 
Ladinszky Attilát soha nem láttam élőben játszani, de az eredménysora mellett van még egy nyomós, szakmai érvem arra, hogy miért a világtörténelem valaha volt egyik legfontosabb játékosa: ugyanarra a piacra jár vásárolni, mint én.
 
Spanyolországban például Puskás és Kubala után (bizonyos részein velük egyetemben) a Hispániában megfordult valaha volt legjobb játékosok között emlegetik még mind a mai napig, azaz megtehetné, hogy sztárallűrjei legyenek, de ő inkább megmaradt hétköznapi embernek. A mérkőzésre a Fradi és a Kerület ikonikus gólvágójával, Wukovics Lászlóval érkezett, aki egyébként simán és lazán kenterbe veri az oltobelli szövegeivel bármelyik magyar stand-up comedy királyt. Állítom ezt úgy, hogy Dumaszínház-műsort ugyanannyit láttam, mint F1-et.
 
Számomra egyébként ember nem tudja elmagyarázni, mi értelme van a hétközi bajnoki meccseknek a másodosztályban (főleg munkaidőben), amikor csomó szabad versenyhétvége maradt a naptárban. Amikor a válogatott miatt nincsen NB I-es forduló, akkor az NB II-ben sem rendeznek meccseket. Ha valaki bebizonyítja nekem, hogy a rendelet életbe léptetése óta bárkit is bevetettek a másodosztályból a magyar válogatottban, annak elintézem, hogy a következő Vác-Vasasra ingyen mehessen be, mert mint már jeleztem, az nb1.hu kis csapatának is sikerült.
 
A Vasas-szurkolók egyébként nagyon aggódtak a kezdés előtt. Kedvenceik az első három fordulóban aratott győzelem után csak döntetlenekkel kínozták halálra őket, akiknek így az NB I-be történő visszajutásról szóló álmaikat a tudatalattijuk az NB III-ba történő kieséses rémálommá cserélte. És ennek senki nem örül.
 
Nem tudtam beszélni olyan Vasas-szurkolóval, aki ne azt szeretné, hogy Tóth András, a gárda volt csapatkapitánya legyen a Vasas vezetőedzője, aki pályaedzőkét is bizonyított már Angyalföldön, hát még Óbudán, amikor a romokban heverő Kerületet vette át…
 
Picit később találkoztam a magyar labdarúgás valaha volt legjobb ügyvezetőjével, Domonyai Lászlóval, aki 15 évig irányította parádésan az MTK-t és Angyalföldön is hasonló céljai vannak. Tényleg rá akartam arra kérdezni, hogy mit szól ahhoz, hogy a drukkerek Tóthot szeretnék a kispadon látni, de most is, mint amióta ismerem mindig, az országúti kerékpározásról beszélgettünk, mert múlt héten volt a világbajnokság. Sikerült agyba-főbe dicsérnünk egy kanadai srácot, aki nem is első, hanem harmadik lett, de mindketten tudtuk, hogy ő volt a legerősebb a hegyeken és csak ez számít. Utána viszont mindkettőnknek sietnünk kellett a dolgaira.
 
Számomra lenyűgöző volt látni, ahogy a váci vezetők és segítőik szívvel és lélekkel végzik a munkájukat. A labdarúgás és egy klub iránti mérhetetlen alázatnak és tiszteletnek fogom fel, hogy a hangosbemondói feladatokat személyesen az ügyvezető, Orbán Levente látta el, hiszen az ügyvezető az, akinek kötelező tényleg mindent tudnia és sokkal praktikusabb, ha egyből ő ad tájékoztatást bármilyen, fontos, nem csak szakmai fejleményről. 
 
A mérkőzés érdekes volt. Szemekkel látható volt, hogy a Kerület-pálya talaja eléggé nehezen viseli, hogy a Vác, a Monor és a Kerület is megtiszteli a hazai meccsei megrendezésével. A színvonalra szintén rányomta a bélyegét a helyi nyomáskülönbségek által létrehozott, viharos erejű, közel vízszintes irányú légáramlás, melyről sokkal egyszerűbb lett volna ennyit írnom: „szél”.
 
A Vác rúgott két kapufát a meccsen, sok helyzete volt, az utolsó percekben több gólt is szerezhetett volna, de lehetett érezni, ha reggelig játszanak a felek, akkor sem rúgnak gólt.
 
Mint ahogyan azt is lehetett érezni (látni), hogy ez a Vasas még nagyon, de nagyon nem való vissza az NB I-be. A piros-kékeknél rengeteg a kölcsönjátékos, akikről más csapatok vezetői, edzői azt mondták a meccs után, hogy inkább magukért küzdenek, mint a Vasasért, hiszen majd vissza kell menniük a klubjaikhoz. Ezeket a játékosokat folyamatosan szemmel tartják az anyaegyesületük elöljárói, amit bizonyít, hogy tegnap is többekkel lehetett találkozni a Vasas aktuális meccsén.
 
A mérkőzést, hatalmas kapushiba után, remek góllal döntötte el Balajti Ádám. És ahogy véget ért a meccs, egyből bebizonyosodott, hogy a szurkolói léleknél semmi, de tényleg semmi nem képes gyorsabban és erőteljesebben megváltozni egyik pillanatról a másikra.
 
És ezt nemcsak Sanyi bácsi posztja bizonyította, ami egy fénykép, és ami megmutatja a legfontosabb lényeget, hanem az is, hogy a mérkőzés után már teljesen másmilyen állapotban voltak a Vasas-szurkolók.
 
 
 

null

null

 
 
Mielőtt találkoztam volna Kenesei Krisztiánnal, akit szintén visszavárnak Angyalföldre a drukkerek, az egyikük azt mondta, a világ összes pénzét rátenné arra, hogy a Tóth Andrissal a Bajnokok Ligáját is megnyerné a Vasas. Nem akartam elkeseríteni azzal, hogy csak a tegnap látottak alapján (!) ehhez pillanatnyilag a Vác áll közelebb fikarcnyival, annak ellenére, hogy vereséget szenvedett. És akkor még mondjuk az Atlético Madrid és az Inter eszembe sem jutott!
 
Zárásként nem parkolni, hanem elindulni láttam Vasas-szurkolókat a meccs után. Őket annyira feldobta a győzelem, hogy szerintem az első kanyarig az összes F1-es autót lehagyták volna…
 
Sanyi bácsi (aki nagyon régóta és nagyon gyakran tiszteli meg az nb1.hu-t a figyelmével és elengedhetetlen segítségeivel, amiért neki is örökké hálásak vagyunk) úgy tudom, mostanában többet járt orvoshoz, mint korábban.
 
De az orvosokkal ellentétben azt is tudom, mi az egyetlen gyógymód számára is!
 

Cikk hozzászólások száma: 5

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
2019. 02. 20. 21:28

Repülve is rúgott gólt a duplázó magyar válogatott – videó

Méghozzá a ciprusi kupában.
2019. 02. 20. 21:13

Rebrov válaszolt a kritikus szurkolóknak és értékelte a legdrágábbat

Amikor az 5-0 sem jó.
2019. 02. 20. 20:23

Magyar Kupa: ez történt a nyolcaddöntő első meccsein – összefoglaló

Tüntettek a Fradi ellen, parádéztak a Vidi ellen.
2019. 02. 20. 19:59

Félig cserbenhagyták Rebrovot a játékosok a kupameccsen

Nem fogta vissza magát a Fradi Tábor.
2019. 02. 20. 21:25

Gálhidi nélkül katasztrófa

Brutális kiütést elemzett Dzurják József és Horváth Károly.
2019. 02. 20. 12:10

Szerződést bontott a Cegléd középpályása

Hivatalos bejelentés.
2019. 02. 20. 17:35

Hat új játékossal erősödött a Pécs

Hivatalos bejelentés.
2019. 02. 20. 13:30

A betegség győzte le a Tállyát

Hivatalos bejelentés.
2019. 02. 20. 19:26

10 éve ölték meg a DVTK, a ZTE, a Vasas és a Honvéd volt kapusát

Fájdalmas megemlékezés.
2019. 02. 20. 19:07

Elhalasztotta a döntést a kupában a Mezőkövesd és a Haladás

Teljesen kicserélődtek hétvége óta.
2019. 02. 20. 10:52

Nem csak a Loki-Fradin volt ollózós gól – videó

Így egyenlített az utolsó.
2019. 02. 20. 09:45

Káprázatos az éllovas csatárpárosának a mutatója

Elképesztő ütemben termelik a gólokat.
2019. 02. 20. 13:23

7 játékost igazolt a Putnok - utánpótlás-válogatottat is

Hivatalos bejelentés.
2019. 02. 20. 09:25

Eléggé keményen fejlesztette Buzsáky Ákos a közösséget – videók

A tréner is alávetette magát a próbának.
2019. 02. 20. 18:21

Fantasztikusan védett a hazaiak kapusa - Nikolics reakciója

Értékelt a Vidi trénere.
2019. 02. 20. 18:10

Kövesden kötött ki a diósgyőri – egyből kezdő lett

Ez gyorsan ment.
2019. 02. 20. 17:47

Elégedetlen a Vidi ellen helytálló csapatával a Taksony edzője

Értékelt a harmadosztályú csapat trénere.
2019. 02. 20. 17:16

Nem bírt mumusával a Puskás Akadémia

Rettentő nehéz helyzetből várhatják a folytatást.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Ferencvárosi TC43
2MOL Vidi FC37
3DVSC34
4Újpest FC33
5Budapest Honvéd32
6MTK Budapest30
7Mezőkövesd Zsóry FC28
8Paksi FC27
9Puskás Akadémia FC24
10DVTK24
11Kisvárda Master Good23
12Szombathelyi Haladás10
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!