NB2 logó
NB3 logó

Vizes műfű

GEORGE F. HEMINGWAY - 2016. szeptember 05. hétfõ 14:08

Amikor szurkolókkal beszélgetek, a nyomtatott vagy az internetes sajtót olvasom, sokszor meglepődöm azokon a számomra értelmetlen kijelentéseken vagy véleményeken, melyeket hallok, olvasok. Meghökkenve olvastam Berndt Storck szövetségi kapitány előzetes apológiának is beillő kijelentéseit a Feröer-szigetek elleni válogatott mérkőzés kapcsán. Hogy abszolút világosan lássunk, a feröeri csapat egy lelkes amatőrökből, hentesekből, pékekből és rendőrökből álló kis csapat a világranglista 135. helyén. Ha ezt a csapatot a magyar válogatott nem győzi le legalább 3-4 góllal, akkor a kapitánynak vissza Németországba pályaedzőnek, a játékosoknak pedig egy „szégyellem magam” táblát a nyakukba. Szóval ez a mérkőzés annyira egyértelmű. A mérkőzés felvezető kampánya magyar részről kb. annyira volt hiteles, mint azok a pankrációs megmérettetésre toborzó hirdetések Los Angelesben, amelyek arra az izgalmas kérdésre várnak választ, hogy vajon a „Fehér Lovag” legyőzi-e a „Sötétség Hercege” név alatt szereplő rosszfiút. Senki se értsen félre: ha a magyar válogatott kijut a világbajnokságra, azt én egy komoly szakmai sikernek tartanám, hiszen mind Portugália, mind Svájc a magyar válogatottnál nagyobb játékerőt képviselnek. De ahhoz, hogy azoknak a mérkőzéseknek a megítélésében hitelesek lehessünk, most sem szabadna megengedni, hogy a kötelezőt valami nagy teljesítményként értékeljük. Függetlenül attól, hogy vizes műfüvön játsszuk majd a mérkőzést, hogy a többség a hazaiaknak drukkol, és hogy a Feröer-szigeteken alacsonyabb a hőmérséklet.

 

Szombaton edzőmeccset játszottunk a sérülések miatt tartalékosan felálló Újpesttel. Győzelmünk kevésbé érdekes, mint az, hogy nyári igazolásaink több alternatív felállást tettek lehetővé Rossi mesternek. Magunk között mondva azt sem bántam, hogy nyolc akadémista is játszott a mérkőzés folyamán. Szóval Balázs Zsolt személyében egy centerrel gazdagodtunk. Ez még rendkívül hasznos lehet nem csak, mint alternatíva, ha esetleg Eppel Marci nem tud játszani, hanem lehetőséget ad a két csatáros játékra is. Zsótér Donát kölcsönvétele is segíthet Marconak, különösen, ha fiatal támadónk, Koszta Márk valamilyen okból nem áll rendelkezésére. Balázs Zsolt kölcsönvételekor csereként Vernes Ricsit adtuk kölcsön Paksnak. Ha minden igaz, ő ott kedvenc pozíciójában, a centerben játszhat. Persze ő a tízes pozícióban is nagyon él, úgyhogy azt gondolom, minkét játékosnak jót tesz majd a kölcsönadás. Bobál Geri zalaegerszegi kölcsöne mögött a több játéklehetőség áll. Ebben a szezonban fontos lenne neki a felnőttek között bizonyítani. Ahogy testvérének, Dávidnak nagyon jót tett a Sopronban töltött egy év, remélem, Geri is megragadja az alkalmat, és mind magának, mind a ZTE-nek előrelépést jelenthet kölcsönadása. 

 

Nagyon nem tetszett, amikor olvastam, hogy Pécsett és Tatabányán huligán fesztivál volt. Most már valahogy mindenhol meg kellene érteni a „szurkolóknak”, hogy az atrocitás, szitkozódás, a verekedés nem pálya. A civilizáció, amely végre teret hódított az élkluboknál, fontos, hogy eljusson a hátországba is. Fontos, hogy mindenki, aki jól akar szórakozni, nyugodtan tudjon mérkőzésre járni, mindegy, melyik osztályban. Aki pedig verekedni akar, annak ott a ketrecharc.

 

Izgatottan várom a szezon folytatását. Nem tudom, ki hogy van vele, de az új igazolások jót tettek a vérkeringésemnek. Remélhetőleg a csapat vérkeringésének is. Az NB I csapatai majdnem kivétel nélkül erősítettek a nyári átigazolási szezonban, de valahogy úgy érzem, új játékosainkkal talán meglepetést tudunk okozni azokon a kulcsfontosságú mérkőzéseken, amelyeket tavaly elbuktunk. Szombaton lesz az első erőpróba a komolyan megerősödött, jól edzett mezőkövesdiek otthonában. Nagyon kell majd az igazi kispesti buzdítás, amit az „utazó különítmény” nyújthat a nehéz percekben. Remélem, sok Honvédos fogja bíztatni csapatunkat a megújult mezőkövesdi stadionban is.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC44
2Videoton FC41
3DVSC31
4Újpest FC29
5Budapest Honvéd28
6Paksi FC27
7DVTK25
8Puskás Akadémia FC24
9Balmaz Kamilla Gyógyfürdő22
10Vasas FC21
11Swietelski Haladás20
12Mezőkövesd Zsóry FC17
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!