NB2 logó
NB3 logó

”Visszaszámlálás”

KERINGER ZSOLT - 2016. május 10. kedd 14:31

Az óra elindult. A válogatottunk 2016. június 14-én újra nemzetközi tornán vesz részt, ahol Ausztria lesz az első ellenfelünk. Szinte minden nap olvashatunk a válogatott körül zajló eseményekről. A magyar bajnokság véget ért, és a hazai játékosok már Bernd Strock szövetségi kapitány és edzői stábja kezei között próbálják elsajátítani azokat az elemeket, melyeket várhatóan a csapat megfelelően fog tudni alkalmazni az éles mérkőzéseken. A külföldön játszók még gyűrik a kinti szezon mindennapjait és megállapíthatjuk, hogy a Lengyelországban lévők bizakodásra okot adó formát mutatnak hétről-hétre (szerda-szombat ritmusban is), míg Németországból is érkeznek olyan hírek, melyekre lehet építkezni a válogatott egészét nézve.

 

Bernd Storck szövetségi kapitány kijelölte a múlt héten a 30 fős keretet, melyben voltak új személyek is. Úgy gondolom, hogy a kapitány a keretet elnézve már nem csak az Eb-re készül, hanem az ősszel induló vb-selejtezőre is, és azokkal a személyekkel is számol már most az edzéseken, akik a későbbiek során nagy eséllyel pályázhatnak a szűkebb keretbe. Én ezt nagyon jó, egyben előremutató gondolkodásnak tartom, és biztos vagyok benne ezt mindazon játékosok is átérzik, akik már ott vannak.

 

Egy dolog azonban ledöbbentett, mégpedig Bogdán Ádám kapusunk döntése, hogy nem akarta vállalni a 4. számú kapus szerepkört. Biztos sok mindent mérlegre tett a döntése kapcsán, de számomra nincs igazi magyarázat az ügyre a napvilágot látott információk alapján. Nálam a címeres mez egy megtiszteltetés akármilyen szerepkörben is vagyok tagja a csapatnak! Egy ilyen szintű sportoló ezt nem teheti meg véleményem szerint.

 

 

A végleges 23 keret tekintetében én úgy gondolom, hogy a szövetségi kapitány fejében már nagyvonalakban tiszta a kép és csak pár helyen lehet még gondolkodóban a keret egészét nézve. Tehát elindult a visszaszámlálás az Eb-re, most már mi szurkolók is rettentően várjuk a nagy napot, június 14-ét, amikor az újkori labdarúgásunk színre lép. Addig még két megmérettetés vár a gárdára, melyen remélem, minden a helyére kerül és a nyitányra készen áll majd mindenki!

 

Nagyon sok szurkolóval beszéltem, akik mind-mind indulnak valamelyik meccsre, és biztos vagyok abban, hogy rajtunk nem fog múlni. Számomra a legfontosabb, hogy mind a három meccs végén elmondhassuk, hogy büszkék lehetünk az egész csapatra és, hogy MAGYAROK vagyunk! Persze én is bízom benne, hogy talán ez eredményességgel is fog járni és csodát teszünk Franciaországban is, ahogy azt tettük a Norvégok elleni párharc során.

 

Király Gabi, Guzmics Ricsi, Gera Zoli, Dzsudzsák Balázs és az egész gárda, olyan élményben részesít bennünket szurkolókat, mely után elmondhatjuk, hogy igen ezért érdemes volt áldozatokat hozni és hitet kapunk a szebb és sikeresebb jövőért! Jó példa erre a mostani jégkorong válogatott és a szurkolótábor összhangja. Én valami hasonlóban bízom Franciaországban is, talán annyival többet remélve, hogy eredményesebbek leszünk a három meccsen, bár még a jégkorong vb-nek sincs vége és ott is elérhetjük a bennmaradást, amit szívből kívánok a srácoknak!

 

Hajrá MAGYAROK! Irány Franciaország!

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Ferencvárosi TC55
2Videoton FC55
3DVSC37
4Újpest FC37
5Budapest Honvéd36
6Paksi FC35
7Swietelski Haladás30
8DVTK30
9Puskás Akadémia FC30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő27
11Mezőkövesd Zsóry FC27
12Vasas FC26
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!