NB2 logó
NB3 logó

Végre! Gyógyulást!

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. október 30. hétfõ 11:11

Úgy néz ki, hogy helyreállt a rend. A Nemzeti Sport hétfői számában megjelent a hétvégi forduló válogatottja négy kispestivel a csapatban. A 2016/17-es szezonban hozzászoktunk, hogy a Honvéd mindig ad játékost a forduló válogatottjába. Helyes lenne megtartani ezt a jó szokást. Csak így tovább, fiúk! Jövő héten nehéz megpróbáltatás vár ránk, mert ellenfelünk a PAFC rendkívül jó játékosállománnyal rendelkezik. Tudom, tudom, az elmúlt fordulókban nem jeleskedtek, de a játékosaik nem felejtettek el futballozni. Persze ha a Honvéd saját játékát játssza, a győzelem nem lehet messze.  Gólkirály jelöltünk, Gazdag Dani is meglőtte első NB I-es gólját, ami nemcsak neki, hanem a csapatnak is nagyon kellett. Gratulálok, Dani!

 

Erik van der Meer vezetőedzőnk 40 fokos lázzal feküdt otthon, és nem tudott a csapattal Balmazújvárosba utazni. De úgy látszik, ő és pályaedzőnk, Mark de Vries kidolgozta azt a stratégiát, ami győzelemre vezetett. Mielőbbi gyógyulást, Erik! Nem csak ő hiányzik csapatunkból. Danilo, Deák, King, Kabangu és mások is gyengélkednek, ami nehézzé teszi Erik munkáját. Reményem szerint hamarosan ők is visszatérnek a csatasorba, így ismét több kombinációs lehetőség adódik előttünk.

 

Az Újpest-Videoton mérkőzés közben és után történt szégyenletes események beindították az amúgy is erkölcsi magaslatokon székelő magyar bulvársportsajtó fantáziáját. Régóta állítom, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága nemecseki magaslatokban repked. Nagy baj ez. Miközben szerencsétlen döntései irritálják a szurkolókat, gyakorlatukkal egyenlőséget tesznek az ellenfelet, az MLSZ-t, játékvezetőket, edzőket, játékosokat szidalmazó szurkolók, és a rasszista, cigányozó, antiszemita, erőszakos, semmit sem tisztelő huligánok között. Ennek a gyakorlatnak egyik következménye az, hogy a szurkolótábor nem közösíti ki magából a férgesét, mert az őket helytelenül, aránytalanul és oktalanul büntető bizottsággal sem tud közösséget vállalni. Vegyük csak a szenzációs kispesti tábort. Vegyük ezt a szezont, vagy akár az elmúlt szezont is. Verekedtek szurkolóink? Nem. Huhogtak? Nem. Zsidóztak, cigányoztak? Nem. Vádolhatók voltak rasszizmussal? Nem. Akkor miért büntette a Fegyelmi Bizottság csapatunkat milliókra? Miért üldözzük el az utca népét a lelátókról? Mert megnyilvánulásaik nem hasonlítanak a Magyar Tudományos Akadémia ülésén elhangzottakra? Ébresztő! A nemkívánatos elemeket csak szurkolóink segítségével tudjuk eltávolítani. Tessék már megérteni, hogy igazam van.

 

Szeretnék különös köszönetet mondani azon szurkolóinknak, akik otthon is és idegenben is kitartottak csapatunk mellet az elmúlt hetekben. Miután hullámvölgybe kerültünk, ez nem lehetett egy könnyű dolog. Az életben, és a lelátókon is, mindenki az örömet és boldogságot keresi és kergeti. Nehéz tudomásul venni, hogy a játékosok is csak emberek, és mindenki, a tulajdonostól az edzőn keresztül a játékosokig a legjobb teljesítményt akarja, akkor is, amikor nem megy. Akkor is, amikor mi kapjuk a gólokat. Akkor is, amikor nem húzzuk be a 3 pontot. Köszönet azoknak, akik mindig kitartanak mellettünk. Stábunk és játékosaink is nagyra értékelik ezt a kitartást. Remélem, majd meg is tudjuk hálálni.

 

Úton vagyunk Krasznodarba, az UEFA Ifjúsági Liga mérkőzésére a második körben az FK Krasznodar ellen. Nagyon kemény ellenfél a Krasznodar, szerintem sokkal jobb, mint több Nyugat-európai csapat. De a mi fiaink is jók. 19 fős csapatunk és a stáb mindent megtesz, hogy a visszavágóra jó eséllyel készülhessünk. Az orosz csapat ígérete szerint a mérkőzés online stream közvetítése számunkra is elérhető lesz, melyet a mérkőzés napján honlapunkon láthatnak majd szurkolóink.

 

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!