NB2 logó
NB3 logó

Uborka

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. december 13. szerda 09:52
Mármint a szezon. Már nincsenek mérkőzések, így csak a viszályok és a megemlékezések teszik lehetővé a magyar sportsajtó vegetálását a következő szezonig. De valahol azért ez így van rendjén, különben lehúzhatnák a rolót, és nem tudnánk meg ezeknek a rendkívül okos korifeusoknak a véleményét. No persze azért a mi segítségünkre is számítanak. Mi meg tesszük dolgunkat. 
 
Az elmúlt napokban Erik van der Meer menesztésével kapcsolatban több média is megkeresett. Elmondtam a véleményem a különben rendkívül egyszerű ügyben. Aztán az egyik interjú végén a riporter megint rákérdezett, immár századszor, Marco Rossi távozására. Ugyanazt mondtam, mint eddig mindig. A cáfolhatatlan valóságot. Aztán megint megkérdezték Marco Rossit, aki eddig is mindig kicsit másképpen tálalta a dolgot. De azt gondolom, most megszületett a teljes egyetértés. Ugyanis én mindig mondtam, hogy azért ment el, mert nem kapott elég pénzt, ő meg mindig hajtogatta, hogy azért ment el, mert nem kapta meg a tiszteletet. Ezt az utóbbit én soha nem értettem meg, mert én mindig tiszteltem, mint egy jó edzőt, és kapcsolatunk rendkívül barátságos volt. A ma megjelent Marco Rossi interjúból aztán kiderült, hogy végül is ő ugyanazt mondja, mint én. Az ő állítása szerint azért nem kapott elég tiszteletet, mert nem ajánlottunk neki elég pénzt. Tehát ő többet akart, és a több tiszteletért ment máshova. Bezárult a kör. Továbbra is kedvelem Marcot, továbbra is jó edzőnek tartom, és továbbra is állítom, hogy nem cselekedett bölcsen, amikor elhagyott minket. Persze lehet, hogy csak a Trianon után elcsatolt magyar területek csapatait kívánja visszacsatolni a magyar labdarúgás vérkeringésébe. Felkészül Kolozsvár, Eszék, Újvidék. 
 
Természetesen örültem múlt szombati 1:0-ás győzelmünknek a Paks ellen. Maga a mérkőzés viszont nagyon nem tetszett. 75 percen keresztül csak mi voltunk a pályán. Az ellenfél beállt a saját térfelére, és reménykedett abban az egy eredményes kontrában, amire esélyük sem volt.  Aztán a 61. percben lőttünk egy gólt, majd a 70. percben Csertői mester teljesen átszervezte a Paks játékát. Mi erre semmit sem reagáltunk. Így aztán a 75. perctől a Paks teljesen átvette a kezdeményezést. Mi össze-vissza kapkodtunk, és csak a jól megérdemelt szerencse mentett meg minket egy góltól.  Érthetetlen és értelmetlen volt egy olyan mérkőzésen, amit gólokkal kellett volna megnyernünk. De legalább a 3 pont meglett. 
 
Ragyogó volt látni Nagy Gergő visszatérését. Jól és agresszívan játszott, még a szélben lobogó hosszú haja sem tartotta vissza középpályásunkat. Harcos oroszlánhoz hasonlítanám, aki úgy játszott, mintha egy napot sem kellett volna kihagynia az elmúlt hetekben. Ikenne-King is már a csapattal készült az elmúlt héten, és remélem, ő is felépül a tavaszi felkészülés kezdetére. Bobál Dávid még gyengélkedik, de az ő gyógyulásában is reménykedünk. A szezon végére Kabangu nagyon jó állapotba került, és már bevethető. Pisont Pista sokat dolgozott vele, és reméljük, a munka gyümölcse tavasszal megmutatkozik. 
 
E héten jobban megismerjük Supka mester koncepcióját és azt, hogy milyen pozíciók betöltése tartozik az új edző prioritásai közé. Természetesen látni fogja a stábunk által elkészített scouting riportokat, és azokat az ajánlatokat, melyeket Magyarországról és külföldről kaptunk az elmúlt hetekben. Úgyszintén megvizsgáljuk annak a hat-hét akadémistának a teljesítményét, akikre esetleg szükség lesz az első csapat keretében. Szóval péntekig még nagy munka folyik. 
 
Február 5. és 15. között Törökországban edzőtáborozunk. A vélemények megoszlanak az edzőtáborok fontosságáról és hatékonyságáról, és bizony maga az edzőtábor komoly pénzügyi áldozatvállalást jelent a klub részéről. Sok évig nem mentünk télen edzőtáborba, de az elmúlt szezonban táboroztunk és az nagyon sikeresnek bizonyult. Idén is megpróbáljuk, hátha a jó török levegő felpezsdíti a játékosokat. 
 
Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:
 
George F. Hemingway
 
 

Ennyi milliárdot zsebelhetett be a Puskás Akadémia 2011 óta a TAO-ból - NB1.hu

Ennyi TAO-t kapott a Puskás Akadémia

NB2
Vass a meccs embere az MTK-nál - videó

Vass a meccs embere az MTK-nál - videó

Budapest - Vass Patrik 80. percben szerzett góljával nyert az MTK a Budafoki MTE ellen.
Így verte a Győr a Békéscsabát - videó

Így verte a Győr a Békéscsabát - videó

Békéscsaba - Négy gól született a rangadón.
NB3
Lapátolj a Rákóczival!

Lapátolj a Rákóczival!

Kaposvár - A Kaposvári Rákóczi FC a szurkolók segítségét kéri.
Csúnyán beszéltek a TVSE edzőjével - videó

Csúnyán beszéltek a TVSE edzőjével - videó

Pécs - Szabó István a Pécs elleni mérkőzést követően nyilatkozott a PMFC TV-nek.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC50
2Videoton FC47
3Újpest FC33
4DVSC32
5Paksi FC32
6Budapest Honvéd31
7DVTK29
8Mezőkövesd Zsóry FC26
9Vasas FC25
10Puskás Akadémia FC25
11Swietelski Haladás23
12Balmaz Kamilla Gyógyfürdő23
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!