NB2 logó
NB3 logó

Tavasz 2017

KERINGER ZSOLT - 2017. február 20. hétfõ 18:37

Az elmúlt évben a tavaszt úgy kezdtük, hogy az egész magyar szurkolótábor lázban égett, mert a magyar válogatott 44 év után ismét kijutott a kontinens tornára. Ekkor még csak reménykedtünk a jó szereplésben, de álmunkban sem gondoltuk, hogy a csapat csoportelsőként jut tovább és egy országot egyesít arra a pár hétre.

 

Mindenki reménykedett, hogy az „éjjel soha nem ér véget”, de aztán jött a felébredés, ugyanis még szinte el sem kezdődött a hazai bajnokság már nemzetközi szinten egy csapatunk sem volt versenyben a nemzetközi kupákban.

 

Az elmúlt hónapokban mindenki a hazai és a nemzetközi átigazolásokat böngészte és latolgatta, hogy az egyes csapatok miként erősödtek igazából. Hazai szinten több mozgás volt és a nemzetközi megmérettetésre aspiráló csapatok próbáltak már most megerősödni, hogy nyáron több eséllyel induljanak a selejtezőkön. Az Eb hősök közül Kleinheisler László érdekes indokkal hazatért a Fradiba, Nikolics Nemanja Amerikába, Kádár Tamás lépett egyet és Kijevbe igazolt, míg Guzmics Richárd szintén egy komoly kihívásba vágott Kínába. Ahogy olvashattuk Kínában elég komoly mozgás volt a télen és rettentően erősnek ígérkezik a következő szezon. A hétvége híre, hogy Rooney is Kínába igazol. Szóval voltak változások a játékos piacon bőven és bizakodjunk előrelépés lesz a bajnokság színvonalában is.

 

Az MLSZ elnöke pár hete bejelentette, hogy nyitni akarnak a szurkolók felé, ezért egy kérdőív kitöltésére kérte a szurkolókat. Szerintem ez a fajta nyitás talán jelenthet valamit, de mint szurkoló úgy látom ez csak egy időhúzás. Az elmúlt években a szurkolók különböző fórumokon már elmondták mit szeretnének, és akkor visszatérnek a lelátóra, de sajnos ebben semmilyen változás nem történt. Az ígéretekből már tele a padlás, azt hiszem, minden tábor nevében mondhatom. Az első fordulóban, Debrecenben ott volt a Fradi és a Loki tábor, amely eredménye az lett, hogy végre foci hangulat volt. A Vidi – Újpesten is a sokan voltak az elmúlt évekhez képest és elmondhatjuk a mérkőzések is nézhetők voltak még TV-n keresztül is. Itt szeretnék megemlékezni Komáromi Gáborról, akinek emlékét a hétvégétől már emléktábla őrzi. Minden tiszteletem a Loki táboré! Sajnos nekünk Halistáknak nem sikerült meccsre menni a jó magyar valóságnak köszönhetően, de Újpesten amúgy zajló történések is elég elszomorítóak! Hogyan is akarunk itt szurkolókat a stadionokba, amikor egyesek szórakoznak a szurkolókkal! Komolytalan és szurkolói szemmel elfogadhatatlan, amit ”illetékesek” megengedhetnek maguknak! A saját tulajdonukkal szórakozzanak így ne pedig a köz vagyonával!

 

Idén sok új stadion kerül átadásra és azok szurkolókkal történő megtöltéséhez szerintem nincs olyan, amit ne tudnának az illetékesek, most már inkább fel kellene hagyni az értelmetlen döntésekhez való ragaszkodás alól. Ne gondolják az illetékesek, hogy az új stadionok önmagában vonzani fogják a szurkolókat. Szurkolói kiszolgálás és értékek ismételt támogatása, a bajnokság javulása az, ami elősegítheti a stadionok szurkolókkal történő megtöltését. El kellene felejteni végre a „fizetett” szurkolók véleményére alapuló döntéseket, mert addig nem lesz előrelépés!

 

Márciusban a válogatott az év egyik legfontosabb mérkőzését vívja Portugáliában, ahol úgy gondolom Guzmicséknak csak akkor lesz valamilyen esélyük is, ha ott lesz újra a szurkolótábor! Nyáron a magyar szurkolói társadalom már bizonyított, hogy képes bárhova elkísérni a csapatot és 12. emberként győzelembe űzni a csapatot. Többedmagammal indulunk Lisszabonba, ahol valószínűleg ismét óriási hangulat várható és bízunk benne „az éjjel soha nem ér véget” és büszkék lehetünk újra a csapatra, ahogy tettük ezt az Európa-bajnokságon is!

 

Az MLSZ vezetésétől és Csányi Sándor elnöktől ismételten kérjük, hogy mindazokat, amelyeket elmondtunk a személyes találkozások során azokra építkezve induljon végre el változás a szurkolók megítélésében és segítésében! A tavasz első fordulójának nézőszáma borzasztóan kevés, és ha az ismert táborok nem fognak elmenni, amire nagy esély mutatkozik - amíg nem lesz valós változás – a nézőszám emelkedésére!

 

Keringer Zsolt

 

Hajrá Magyarország!

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!