NB2 logó
NB3 logó

„Szurkolók Kupája”

KERINGER ZSOLT - 2017. április 14. péntek 12:25

Az elmúlt hétvégén immár IX. alkalommal rendeztük meg a Szurkolók Kupját Szombathelyen. A Haladás-stadion építése miatt a tornát nem az eddig megszokott helyen, hanem a szombathelyi „régi Spari pályára” szerveztük. A szurkolói találkozóval egybekötött tornát mindenképpen meg akartuk rendezni, ugyanis a szurkolói közösségek számára ezek azok a rendezvények, amelyeken igazából meg tudják vitatni a jelen állapotokat. Az elmúlt években a szurkolók felé nagyon kevés pozitív megnyilvánulás történt, a kiszolgálás és támogatás tekintetében az MLSZ és néhány klub részéről, és azt hiszem nyíltan kimondhatjuk, hogy inkább a megbélyegzés jutott osztályrészként számunkra.

 

Ma már elmondhatjuk, hogy Csányi Sándorék több esetben is rosszul mérték fel a szurkolók helyzetét és igényeit. Ennek eredményeként oda jutott a magyar szurkolói társadalom, hogy a válogatott meccseit kivéve szinte minimálisra csökkent a mérkőzéseket helyszínen megtekintők száma. Az nb1.hu folyamatosan beszámol a fordulók nézettségét illetően és borzasztó képet mutat egy-egy forduló tekintetében.

 

A hétvégén megrendezett tornán 10 csapat vett részt és igazi foci időben rúgtuk a „bőrt” reggeltől kora délutánig. A két csoportban zajló küzdelmek végén az URB Havanna és a Haladás Szurkolói Kör csapatai jutottak el a döntőig, amely a kispesti csapat 1-0-ás győzelmével ért véget a végig izgalmas, változatos mérkőzés.

 

Szenvedély: felfoghatatlan, amit az Atlético fanatikusai csináltak - NB1.hu

Az Atlético Madrid szurkolóinak koreográfiája

A döntőt követően pedig a közös ebéd keretében megvitattuk saját és a csapataink helyzetét. A Kaposvárról érkező szurkolótársaink elmesélték a jelenlegi lehangoló helyzetüket, valamint csapatuk szinte reménytelen küzdelmét az életben maradás terén. Bevallom őszintén számomra külön is érdekes a kaposvári helyzet, mert pár éve egy „életre szóló élményben” volt része a Haladás tábornak, pedig a két csapat szurkolói között évtizedes barátság fűződik, ami a torna során tovább erősödött.

 

Ebéd után aztán a kispesti szurkolókkal közösen elindultunk Sopronba, ahol 18.00 órakor a bajnokságban vitézkedő profi csapataink is összemérték tudásukat. Az eredmény és a mérkőzés alakulása hasonló volt, mint a szurkolói torna döntőjében, ugyanis a kispesti csapat itt is a mérkőzés végén szerezte meg a győztes találatot.

 

Na, de semmi baj, mert a szurkolók így is egy élményekben gazdag napot töltöttek el Szombathelyen és Sopronban.

 

Azt hiszem, mostani szurkolói torna is mutatja a szurkolók erejét és összefogását, mert tulajdonosok, edzők, játékosok jönnek - mennek, de az igazi szurkolók mindörökké ott lesznek a csapatuk mellett!

 

Az biztosan állíthatom, hogy a tornát továbbra megrendezzük és várhatóan már az új stadionkomplexumban!

 

Az elmúlt hetekben már egy-két tulajdonos elkezdte hangoztatni, hogy a szurkolók mégis csak olyan emberek, akikkel igenis lehet együtt gondolkodni és szervezni a meccsek hangulatát. Volt, aki odáig is elment, hogy a szurkolók által évek óta jelzett pirotechnikai látvány újra visszajöhetne a stadionokba, persze megfelelő biztonsági intézkedésekkel. Ezen nyilatkozatok is mutatják, hogy nekünk szurkolóknak az elmúlt években elmondott véleményeinkben sok igazság húzódott. Én bizton állíthatom, ha újra partnerként kezelnék a táborokat, az általunk elmondottakat figyelembe vennék, előbb vagy utóbb, de újra népesebb tábor jelenne meg egy – egy meccsen.

 

Amennyiben ezen a téren elindul újra az együtt gondolkodás, akkor talán eljön az a nap is amikor a nálunk most már kilencedik alkalommal rendezett szurkolói tornához hasonló megmérettetések az ország más városaiban is megrendezésre kerülnek. A Bánka - Rakaczki emléktorna, a kispesti és más szurkolók által szervezett tornák száma bővülni fog és ezáltal az országban a szurkolói bázis is gyarapodik.

 

Egy szó, mint száz, itt az idő, hogy az MLSZ és a klubok is nyissanak a táborok felé, mert egyre kevesebben vagyunk a meccseken, ami borzasztó látvány! A hétvégén nálunk olyan hangulat volt, ami régen nincs már a mai mérkőzések körítése kapcsán! Az Eb hangulat is bizonyította, hogy igenis nagy szurkolói bázisa van az országnak, akikkel foglalkozni és megbecsülni kell.

 

Hahrá, magyarok!

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!