NB2 logó
NB3 logó

Szörnyű

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. szeptember 11. hétfõ 17:46

Mindig szeretek valami jót írni csapatunkról egy-egy mérkőzés után. Szeretem kiemelni a nagyszerű egyéni teljesítményeket, a küzdeni tudást, és a szép gólokat. Tegnap Pakson szurkolóink nagyszerűen teljesítettek, és hazai hangulatot teremtettek. Ez az egyetlen pozitívum, amit a Budapest Honvéd FC paksi vendégszerepléséről mondhatok. A mérkőzés többi aspektusát megpróbálom elfelejteni.

 

Viszont a tegnapi mérkőzés jó alkalmat adott egy érdekes jelenség tanulmányozására. Régebben visszatérő panasz volt a szakírók és más szakemberek részéről, hogy a magyar játékvezetők nem engedik a kemény játékot, és ezért csapataink hátrányba kerülnek a nemzetközi porondon. Gondolom, emiatt történt egy szemléletváltás a játékvezetők körében. Ezután elkezdték engedni a férfias játékot. Ahogy az lenni szokott, rögtön át is estünk a ló másik oldalára. Nem a Paksi FC-Budapest Honvéd FC volt az első mérkőzés, ahol a játékvezető nem fújt le evidens szabálytalanságokat, és a brutálisnak tűnő belépőkért sem osztogatta a sárgalapokat. Ennek a fajta érthetetlen hozzáállásnak két hozadéka van. Az egyik, hogy a játékosok a szükségesnél több és veszélyesebb sérüléseket szenvednek. A másik, szintén kártékony következmény, hogy ez a fajta hozzáállás megöli a szép játékot. Azt a játékot, amiért a tömegek kivándorolnak stadionjainkba. Ugyanis miután a játékvezető nem védi meg a kreatív csatárokat a brutális belépőktől, a támadó játékosok egyre óvatosabbak lesznek, mert nem akarják elveszteni munkájukat. Talán nem ártana egy ismételt szemléletváltás, amely lehetővé tenné a férfias játék engedését anélkül, hogy megjutalmaznánk a brutális játékot folytató edzőket és csapatokat. Végtére is a ketrecharc egy más műfaj.

 

Sorsoltak a Magyar Kupában. Első ellenfelünk a legjobb 64 között a Pécsi MFC. Jövő szerdán, szeptember 20-án játszunk velük. Köztudott, hogy a Pécs, amelynek nagy NB I-es hagyományai vannak, pár évvel ezelőtt lett száműzve az alsóbb osztályba, és igencsak szeretne visszakerülni a magyar labdarúgás élvonalába. Jelenleg az NB III Közép Csoportjában vitézkednek. Nagy badarság lenne alábecsülni erejüket. Elég talán, ha megemlítem az elmúlt évek tapasztalatát Kozármislenyen vagy Szigetszentmiklóson. Még Tura is kísért, ahol ugyan továbbjutottunk, de csak a hosszabbítás utolsó perceiben lőtt góllal. Ilyenkor az alsóbb osztályú csapatok különben is nagyon felszívják magukat, pláne, ha a magyar bajnok ellen játszhatnak. Remélem, vannak olyan gazdag vagy munkanélküli fanatikusaink, akik majd elkísérnek minket, mert az ő buzdításuk mindig valami extrát jelent a csapatnak.

 

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

 

George F. Hemingway

HAZAI LABDARÚGÁS
Irány az NB I: komoly átigazolásokon dolgozik Kondás csapata

Irány az NB I: komoly átigazolásokon dolgozik Kondás csapata

Kisvárda - Már az NB I-re is figyelnek a várdaiak.
Komoly erősítések Debrecenben

Komoly erősítések Debrecenben

Debrecen - Az NB I-es együttes helyett most a harmadosztályú gárda került a fókuszba.
NB2
Gyász: így emlékeznek a Szparinál Lázár Bencére

Gyász: így emlékeznek a Szparinál Lázár Bencére

Nyíregyháza - A csütörtökön elhunyt futballistát Nyíregyházán is gyászolják.
Már az élvonalra készül Kondás csapata, innen igazolhatnak

Már az élvonalra készül Kondás csapata, innen igazolhatnak

Kisvárda - Kényelmes helyzetből várhatják a folytatást a kisvárdaiak.
NB3
Műsorváltozás: ezzel a gárdával játszik a Pécs

Műsorváltozás: ezzel a gárdával játszik a Pécs

Pécs - Ingyen nézhetik meg a mérkőzést a szurkolók.
Fontos bejelentést tettek a kaposváriak

Fontos bejelentést tettek a kaposváriak

Kaposvár - A szombati edzőmérkőzéssel kapcsolatban új információ látott napvilágot.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC41
2Videoton FC38
3DVSC31
4Budapest Honvéd28
5Újpest FC26
6DVTK25
7Paksi FC24
8Puskás Akadémia FC23
9Vasas FC21
10Swietelski Haladás20
11Balmaz Kamilla Gyógyfürdő19
12Mezőkövesd Zsóry FC16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!