NB2 logó
NB3 logó

Szombati szenvedély

GEORGE F. HEMINGWAY - 2018. január 29. hétfõ 13:19
Csak az igazi focifüggők, ennek a talányos szenvedélynek a rabjai tudják megmagyarázni, hogy az ember pár hetes bajnoki szünet után miért várja oly türelmetlenül az eredmény szempontjából tulajdonképpen jelentéktelen edzőmérkőzéseket. Jelentem, én is ezen fertőzöttek egyike vagyok. Alig vártam már a múlt szombatot, amikor vagy hat csapatunk játszott felkészülési mérkőzést. Akármilyen jól is terveztem, csak három mérkőzést tudtam megtekinteni a mérkőzések időpontjának egybeesése és más kötelezettségeim miatt. Mindent összevetve, kellemes szombatot töltöttem a pályákon. 
 
Reggel a Vasas pályán kezdtem, ahol NB I-eseink játszottak a Vasas csapatával. Mindkét csapat a szokásosnál jóval fáradtabbnak tűnt, ami a téli felkészülés közepén egyáltalán nem meglepő. Supka Attila két teljesen különböző gárdát játszatott az első és második félidőben, csak Baráth Boti játszotta végig az egész mérkőzést. Az első félidőben ugyan enyhe mezőnyfölényben játszottunk, de a helyzetek kialakításában egyik fél sem jeleskedett. Ennek ellenére a pályán belül szurkoló 60, és a pályán kívül szurkoló körülbelül ugyanannyi kispesti lelkesen bíztatta csapatunkat. A nézőtéri hangulat kiváló volt. Sajnálhatják, akik nem jöttek el. Különben a szurkolókat illetően a Millwall mérkőzésekre emlékeztető biztonsági intézkedések teljesen fölöslegesek voltak. Lassan csordogált az első 45 perc, de úgy éreztem, egyik csapat sem kívánt meghalni a pályán a győzelemért. A Honvéd nem nézett ki rosszul. Az ősszel felmerülő védelmi problémákra Supka Attila odafigyelt, és a haladás látszódott. Kimondottan szép támadásokat is vezettünk, de e befejezésekbe rendre hiba csúszott. 
 
A második félidőben egy jóval fiatalabb csapat lépett pályára. Valószínűleg segített nekünk, hogy a Vasas csak három játékost cserélt a félidőben, így ők fáradtabbak lehettek a második 45 percben. Játékunk ebben a periódusban sokkal látványosabb és eredményesebb lett. A játékosok igyekeztek, és Baráth Boti, Tömösvári, és a most először megjelenő Majer Milán sokat tettek a győzelemért, Lukács Dániel pedig tarthatatlan volt a szélen. Tömösvári két gólt lőtt, az elsőhöz Baráth, a másodikhoz Lukács asszisztált. Megérzéseim jók a feltörekvő fiatalokkal kapcsolatban. Remélem, még sokan vágynak az első csapat környékére. Kíváncsian várom a következő mérkőzéseket a Balmazújváros és az MTK ellen. Ugyan a Balmazújváros elleni mérkőzés az ESMTK pályán „zártkapus” lesz, az MTK elleni mérkőzés szombaton megtekinthető. Legalább 1000 helyet kapunk, csak meg kell tölteni a székeket. Az ingyenes mérkőzésre minden szurkolónkat szeretettel várjuk. 
 
A mérkőzés után rohantam vissza a Bozsikba, ahol U17-es csapatunk játszott a DAC együttesével. Csapatunk szenzációs teljesítményt nyújtott. Hozzáteszem, nagyon kemény, fizikálisan erős, ütközni szerető, gyors együttes volt az ellenfelünk. A kombinatív, sokpasszos, fifikás játékunkat viszont egyszerűen nem tudták ellensúlyozni. A 17. percben már 3:0-ra vezettünk, és 5:0-ás félidő után 12:1 arányban győztünk. Parádé volt, különösen úgy, hogy válogatott játékosaink nem vettek részt a mérkőzésen. Ezután következett a Budapest Honvéd U16-os csapatának mérkőzése a DAC hasonló korú csapatával. Ugyan ezt a mérkőzést csak 1:0-ra nyertük meg, az eredmény nem tükrözi a játék képét. Csapatunk nagy mezőfölényben játszott, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de csak a mérkőzés vége felé sikerült betalálni. Az ellenfél lelkes volt, és miután ők is látták az előző mérkőzést, zárt, fegyelmezett védekezést választottak. Gratulálok a fiúknak, mert mindkét mérkőzésen büszkék lehettünk rájuk. Az ellenfél komoly, de esélytelen volt. 
 
Valamelyik nap egy interjú során Lanzafame-t megkérdezte az egyik riporter (talán már ötödször), hogy szeretne-e magyar válogatott lenni. Mondta, hogy ez valószínűtlen, de természetesen, ha egyszer magyar állampolgár lenne, nagy megtiszteltetésnek venné. Mind a kérdés, mind a válasz udvarias volt, és szerintem senki sem gondolja komolyan, hogy ő valaha is magyar válogatott lesz. Aztán a minap megkérdezték Leekens szövetségi kapitányt ugyanerről a témáról. Olyan választ adott, mintha Lanzafame követelné, hogy ő magyar válogatott legyen. Nekem legalábbis nagyon nem tetszett a válasza. Eddigi rövid, válogatott mérkőzés nélküli regnálása során Leekens már annyi nyilatkozatot adott, mint az előző három kapitány együttvéve. Pedig néha a kevesebb az több. 
 
Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:
 
George F. Hemingway
 
 

Így jártak túl a nézőszámot korlátozó hatóságok eszén a szurkolók - NB1.hu

Vasas-Honvéd képek

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Ferencvárosi TC55
2Videoton FC55
3DVSC37
4Újpest FC37
5Budapest Honvéd36
6Paksi FC35
7Swietelski Haladás30
8DVTK30
9Puskás Akadémia FC30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő27
11Mezőkövesd Zsóry FC27
12Vasas FC26
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!