NB2 logó
NB3 logó

Szerencse

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. november 28. kedd 16:45
Akárhogy is nézzük, szerencsénk van közönségünkkel. A kispesti közönség kitart mellettünk akkor is, amikor a Budapest Honvéd szerényebb teljesítményével hívja föl magára szurkolói figyelmét. Persze nehéz leszállítani az elvárásokat, de miután 24 év után csapatunk ismét bajnok lett, ez nem is meglepő. Én mindig állítottam, hogy célunk a nemzetközi kupa indulás elérése, és most sem mondanék mást. Mindenesetre két dolgot szeretnék tenni. Először is, szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy mi ugyanúgy észleljük a jelenlegi problémákat, mint mindenki más, és rajta vagyunk, hogy azok megoldódjanak. Másodszor pedig fontosnak tartjuk, hogy szurkolóink továbbra is bízzanak abban, hogy mindent megteszünk a csapat sikeréért. Akkor is, amikor olyan eredményt érünk el, ami tetszik, és akkor is, amikor nem.
 
Ugyan nekem nagyon nem tetszik, amikor gyengélkedünk, előbb mindig a korrekt diagnózis megtalálásával kell foglalkozni, és nem a műtéttel. Az elmúlt hónapokban alapvetően három probléma okozta gyengébb szereplésünket. Két-három kulcspozíciót nem tudtunk betölteni, játékosok a szokásosnál sokkal több időt töltöttek sérülten, és olyan egyéni hibákat követtünk el, melyek az elmúlt szezonban nem nehezítették meg dolgunkat. Tudom, sokan sokat írnak és beszélnek arról, hogy csapatunk játékstílust váltott, és ez is lehet a nehézségek oka. Ezzel a gondolattal nem tudok azonosulni, mert akármelyik szisztémát játsszuk, a kivitelezés számít. Ráadásul hibák ugyanúgy föltűntek akkor, amikor a tavalyi, jól bevált szisztémával próbálkoztunk. Szóval a megoldás legalábbis komplikált, mert nemcsak egy problémát kell megoldanunk.
 
Egyáltalán nem örültem azoknak a negatív hangoknak, melyek edzőnk, Erik van der Meer irányába hangzottak el. Ugyan a bűnbakkeresés egy ősi és sokszor eljátszott színház, a problémát ahelyett, hogy megoldaná, csak súlyosbítja. Természetesen én is folyamatosan figyelem minden alkalmazott teljesítményét, edzőinkét is, de már sokszor elmondtam, hogy racionális döntések nem bekiabálások vagy gyűlölet-kampányok alapján születnek. Minden játékos, minden edző teljesítményét folyamatosan elemezzük. Lépni viszont csak akkor lépünk, ha úgy gondoljuk, hogy a klub érdeke azt kívánja. Rendkívül fontos, hogy mindenki érezze a bizalmunkat a kinevezés napjától egészen addig, amikor mi úgy döntünk, hogy más megoldásban gondolkodunk. A tények ismeretében az elmúlt hetek sikertelenségét Erik van der Meer nyakába varrni legalábbis irracionális. Természetesen mindenki teljesítményét megvizsgáljuk a téli szünetben, de egyelőre semmi nem mutat abba az irányba, hogy a bajnokság egy másik edzővel jobban menne csapatunknak.
 
Az egyik nemzetisportos troll a minap jegyzetében vázolta fel, hogy saját akaratunkból hogyan romboljuk le az általunk felépített sikereket. A véleménye se nem érdekel, se nem befolyásol, de azért kíváncsi lennék, hogy ezek a paraziták életükben építettek-e legalább egy homokvárat a Balaton partján. Meglepne, ha igen. 
 
Játékosunk, Akeem Latifu már nem a Honvédcsalád tagja. Viselkedése miatt el kellett köszönnünk tőle. A szerződésbontás óta a bulvársajtó csámcsog „belső informátoroktól” kapott állítólagos, de általunk nem közölt, részleteken. Tényleg nem tudom, hogy a modern kor miért jutott ide. Semmit sem tudunk elfogadni egy egyszerű közlés alapján, minden mögött keressük a gusztustalant. S ha nincs gusztustalan, akkor majd mi hozzátesszük.
 
Egy állítólagos interjút vett át a Nemzeti Sport egy holland forrásból. A holland forrás szerint vezetőedzőnk, Erik van der Meer a riporter stadion túrája keretében interjút adott. Erik állítja, hogy ő semmilyen interjút nem adott. Ugyan találkozott honfitársával, aki egy stadion túrán vett részt, de nem volt interjú. A hollandus verziója, hogy volt. Az interjúval magával nem is lenne olyan nagy baj, kivéve azt, hogy hazugságokat is tartalmaz, és hogy a Nemzeti Sport félrefordította a holland szöveg egy-két pontját. Őszintén szólva én végigröhögtem a fordítást, amikor először olvastam, mielőtt még lett volna alkalmam a rendkívül felháborodott Erikkel beszélni.
 
Ugyanis a szerző szerint kardigánban (a Nemzeti Sport szerint melegítőben) találkoztam a Bozsik Stadionba látogató Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnökkel. A feljegyzés tónusa persze az volt, hogy én egy fura fickó vagyok, mert hát inkább öltönyben kellett volna vele találkoznom. A baj csak az, hogy én semmilyen ruhadarabban nem találkoztam a miniszterelnökkel, mert akkor éppen több tucat kilométerre tartózkodtam Kispesttől. Hozzáteszem, Erik ilyet nem is mondhatott, mert ő sem látta a miniszterelnököt. A másik, talán kissé komikusabb Eriknek tulajdonított kijelentés volt, hogy Hemingway „olyan, mint a pestis”, mert nem osztogat, és minden nem tervezett kiadást meg kell indokolni. Na jó, hát lehet, hogy a mondat utóbbi részének van valóságtartalma, de hát a pestis? Nem tudom, hogy vannak-e olvasó-szerkesztők a Nemzeti Sportnál, de én javasolnám egy alkalmazását.
 
Olvastam, hogy úszóbajnokunk, Hosszú Katinka férje, egy Shane Tusup nevű amerikai, ismét sikeresen megsértett egy magyar edzőlegendát. Most valamilyen uszodában ordibált vele ordenáré módon. Csodálkozom, hogy ez többeket megdöbbentett a magyar úszótársadalomban. Vajon miért? Ez az ember egy nyilvántartott kőbunkó. Miért gondolják itt az emberek, hogy nálunk Amerikában a bunkószázalék alacsonyabb, mint Pannónia földjén? Nem az.
 
Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:
 
George F. Hemingway

Verekedés miatt kellett távoznia a Honvéd válogatottjának? - NB1.hu

Verekedés Kispesten

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!