NB2 logó
NB3 logó

Szagok

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. március 06. hétfõ 16:52

A labdarúgó szezonban minden hét elején mi négyen, Gábor, Kálmán, Karcsi és én összejövünk 5 percre, hogy megtippeljük az OTP Bank Liga elkövetkező heti eredményeit. Ugyan pénzügyi tétje nincs ennek a házi totónak, a vetélkedő presztízse óriási. Ez az elmúlt héten sem volt máshogy. A Videoton-Honvéd találkozót én 1-2-re vettem. Aztán hét közben megtudtuk, hogy Andó-Szabó Sándor vezeti a mérkőzést. Azonnal megváltoztattam véleményem, és biztos Videoton győzelemre tippeltem. S hogy miért? Mert a legutóbbi 11 bajnokin 2014-ben kezdődően, és beleértve a mostani mérkőzést is, 11 egymás után következő bajnoki mérkőzésen nem nyertünk, amikor Andó-Szabó dirigált a mérkőzésen. Ez majdnem lehetetlen teljesítmény. De csak majdnem. Bődületes játékvezetői hibák sorozatai vezettek ehhez az egyedi eredményhez. A kérdés persze csak az, hogyha mindenki látja, hogy a Honvédnak és Andó-Szabónak ennyire nem megy az együttműködés, és hogy a mérkőzésekért, amelyeket a Honvédnak vezet, rendszeresen rendkívül alacsony osztályzatokat kap, akkor ki és miért küldi őt még mindig a Honvéd mérkőzéseire? Bő egy évvel ezelőtt részletesen megírtam véleményem erről a személyről, amiért még megrovást is kaptam az MLSZ illetékeseitől. Szóval a vaksággal nem igazán vádolható MLSZ apparátusnak elég ideje volt felébredni, és a tények ismeretében cselekedni. Tényleg fontosabb egy téveszmét propagálni, mint a megfelelő embert a megfelelő helyre küldeni? A Budapest Honvéd egy jelenleg dobogós csapat, 11 mérkőzés alatt 4 pontot szerzett Andó-Szabóval. Minek kell még történnie, hogy a vakok lássanak, a süketek halljanak, és a némák beszéljenek?

 

Fantasztikus, meg nem szűnő szurkolás mellett zajlott le a Videoton elleni mérkőzésünk. Kár az eredményért, de akarom, hogy a szurkolók is tudják: minden játékosunk mindent beleadott a mérkőzésbe. Néha felelőtlenek, néha ügyetlenek, néha indiszponáltak vagyunk, de gyávák, lusták soha. Becsülettel küzdünk, és az eredmény is meglesz. Legyenek mindig, mindenhol velünk!

 

Vasárnap megnéztem akadémistáinkat egy NB III-es mérkőzésen a Diósdi TC ellen. A mérkőzés a tabella 16. helyén álló diósdiak ellen nem volt nagy kihívás. Viszont remek lehelőség volt megnézni a jövő játékosait a Magyar Futball Akadémiánál. Nem kevesen vannak. Olyanok, akik már közelednek az NB I-hez, és olyanok is, akik reménykedhetnek, hogy ők is követhetik majd a legendás Honvéd játékosokat. Egy pár név a játékosok közül megmaradt az emlékezetemben: Nemes Barna, Raul, Gergényi Bence, Göblyös Dani, Rózsahegyi Dominik, Herjeczki Kristóf, Bíró Ákos, és más fiatalok teszik majd lehetővé, hogy a Budapest Honvéd az irigység tárgya legyen a többi élklub részéről, amikor saját nevelésű játékosokról beszélünk.

 

Kezdődik a 2016/2017-es szezon utolsó harmada. A lilákhoz megyünk. Nem kis csata lesz. Az Újpest nemcsak egy jó csapat, de egyre erősödik, egyre összeszokottabbá válik, és a dobogóra, az élbolyba vágyik. Sérült játékosai már egészségesek. A Ferencváros elleni mérkőzést egy elég szerencsétlen góllal veszítették csak el. Meg is nyerhették volna a mérkőzést, és ellenünk sem akarnak veszíteni. Mi meg szeretnénk ottmaradni, ahol vagyunk. Így aztán tudjuk, mit kell tennünk.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
A szünetben
KERINGER ZSOLT
Tavasz 2017
TABELLA
1Videoton FC44
2Budapest Honvéd FC41
3Vasas FC38
4Ferencvárosi TC38
5Paksi FC33
6Swietelsky Haladás32
7Mezőkövesd Zsóry FC31
8Újpest FC31
9MTK Budapest FC26
10DVSC-TEVA24
11Diósgyőri VTK21
12Gyirmót FC Győr16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!