NB2 logó
NB3 logó

Szagok

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. március 06. hétfõ 16:52

A labdarúgó szezonban minden hét elején mi négyen, Gábor, Kálmán, Karcsi és én összejövünk 5 percre, hogy megtippeljük az OTP Bank Liga elkövetkező heti eredményeit. Ugyan pénzügyi tétje nincs ennek a házi totónak, a vetélkedő presztízse óriási. Ez az elmúlt héten sem volt máshogy. A Videoton-Honvéd találkozót én 1-2-re vettem. Aztán hét közben megtudtuk, hogy Andó-Szabó Sándor vezeti a mérkőzést. Azonnal megváltoztattam véleményem, és biztos Videoton győzelemre tippeltem. S hogy miért? Mert a legutóbbi 11 bajnokin 2014-ben kezdődően, és beleértve a mostani mérkőzést is, 11 egymás után következő bajnoki mérkőzésen nem nyertünk, amikor Andó-Szabó dirigált a mérkőzésen. Ez majdnem lehetetlen teljesítmény. De csak majdnem. Bődületes játékvezetői hibák sorozatai vezettek ehhez az egyedi eredményhez. A kérdés persze csak az, hogyha mindenki látja, hogy a Honvédnak és Andó-Szabónak ennyire nem megy az együttműködés, és hogy a mérkőzésekért, amelyeket a Honvédnak vezet, rendszeresen rendkívül alacsony osztályzatokat kap, akkor ki és miért küldi őt még mindig a Honvéd mérkőzéseire? Bő egy évvel ezelőtt részletesen megírtam véleményem erről a személyről, amiért még megrovást is kaptam az MLSZ illetékeseitől. Szóval a vaksággal nem igazán vádolható MLSZ apparátusnak elég ideje volt felébredni, és a tények ismeretében cselekedni. Tényleg fontosabb egy téveszmét propagálni, mint a megfelelő embert a megfelelő helyre küldeni? A Budapest Honvéd egy jelenleg dobogós csapat, 11 mérkőzés alatt 4 pontot szerzett Andó-Szabóval. Minek kell még történnie, hogy a vakok lássanak, a süketek halljanak, és a némák beszéljenek?

 

Fantasztikus, meg nem szűnő szurkolás mellett zajlott le a Videoton elleni mérkőzésünk. Kár az eredményért, de akarom, hogy a szurkolók is tudják: minden játékosunk mindent beleadott a mérkőzésbe. Néha felelőtlenek, néha ügyetlenek, néha indiszponáltak vagyunk, de gyávák, lusták soha. Becsülettel küzdünk, és az eredmény is meglesz. Legyenek mindig, mindenhol velünk!

 

Vasárnap megnéztem akadémistáinkat egy NB III-es mérkőzésen a Diósdi TC ellen. A mérkőzés a tabella 16. helyén álló diósdiak ellen nem volt nagy kihívás. Viszont remek lehelőség volt megnézni a jövő játékosait a Magyar Futball Akadémiánál. Nem kevesen vannak. Olyanok, akik már közelednek az NB I-hez, és olyanok is, akik reménykedhetnek, hogy ők is követhetik majd a legendás Honvéd játékosokat. Egy pár név a játékosok közül megmaradt az emlékezetemben: Nemes Barna, Raul, Gergényi Bence, Göblyös Dani, Rózsahegyi Dominik, Herjeczki Kristóf, Bíró Ákos, és más fiatalok teszik majd lehetővé, hogy a Budapest Honvéd az irigység tárgya legyen a többi élklub részéről, amikor saját nevelésű játékosokról beszélünk.

 

Kezdődik a 2016/2017-es szezon utolsó harmada. A lilákhoz megyünk. Nem kis csata lesz. Az Újpest nemcsak egy jó csapat, de egyre erősödik, egyre összeszokottabbá válik, és a dobogóra, az élbolyba vágyik. Sérült játékosai már egészségesek. A Ferencváros elleni mérkőzést egy elég szerencsétlen góllal veszítették csak el. Meg is nyerhették volna a mérkőzést, és ellenünk sem akarnak veszíteni. Mi meg szeretnénk ottmaradni, ahol vagyunk. Így aztán tudjuk, mit kell tennünk.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC44
2Videoton FC41
3DVSC31
4Újpest FC29
5Budapest Honvéd28
6Paksi FC27
7DVTK25
8Puskás Akadémia FC24
9Balmaz Kamilla Gyógyfürdő22
10Vasas FC21
11Swietelski Haladás20
12Mezőkövesd Zsóry FC17
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!