NB2 logó
NB3 logó

Sírás

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. augusztus 31. csütörtök 15:09

Nagy nehézségek árán és négy orbitális hiba következtében sikerült elvesztenünk a DVSC elleni mérkőzést a múlt szombaton. Az élet érdekes. Az előző fordulókban több alkalommal is szerencsénk volt, mert kitartásunkat honorálta a labdarúgás istene. Annak ellenére, hogy most nagyon nem volt szerencsénk, panaszkodni nem szabad, mert ezek a dolgok kiegyenlítődnek. Az ellenünk megadott büntető egy érdekes szituáció volt, annak ellenére, hogy a visszajátszásnál világosan látni lehetett, játékosunk nem szabálytalankodott, hanem a nagyon okos csatár átlépett rajta, majd feldobta magát. A szituáció az elkövetés pillanatában olyannak tűnt, melyet tízből tíz játékvezető (beleértve engem is) befúj, mert a megtévesztés tökéletes volt, és védőnk nagyon fölöslegesen hozta magát kétes helyzetbe. Az OTP Bank Liga talán legjobb játékvezetője vezette a mérkőzést, így panaszunk nem lehet. Inkább a kétes szituációk elkerülésére kell koncentrálnunk. Na meg arra, hogy védelmünk kevesebb gólt kapjon, mint amennyit csatáraink rúgnak. Ugye, ez az alap.

 

Az átigazolási szezon ma éjfélkor ér véget. Úgy gondolom, hogy az általam megjósolt forgatókönyv nem változik a Honvédnál, és csapatunk nagyjából egyben marad a 2017/18-as szezonra. Vagyis olyan játékost nem értékesítünk, akinek hiányát a klub nem tudja megfelelően pótolni. Nekem erről kétségem sem volt. Viszont azt kell mondanom, egyedül álltam a kétségek tengerében, hiszen nagyjából mindenki fogadott a csapat teljes kiárusítására. Ebben az évben már több akadémistánk mutatkozott be az első csapatban. Remélem, ez a trend folytatódik. Meg kell találnunk azokat, akik koruktól függetlenül már érettek a Honvéd mez viselésére az első csapat kötelékében. Csakúgy, mint én, vezetőedzőnk is elkötelezett a feladat megoldásában.

 

U19-es csapatunk Magyarországot képviseli az UEFA Ifjúsági Bajnokok Ligájában. Az első fordulóban a montenegrói bajnok FK Sutjeska Nikšić csapatával játszunk szeptember 27-én a montenegrói Nikšić városában, október 18-án pedig a Bozsik Stadionban. Nagyon remélem, hogy az október 18-i mérkőzésen a Bozsik Stadionban sok szurkolónk lesz kíváncsi csapatunkra. Ha sikeresen vesszük az első fordulót, a második fordulóban az FC Kairat Almaty (KAZ) - FC Krasnodar (RUS) összecsapás továbbjutójával mérkőzünk. Ahogy a Sutjeska Nikšić akadémiáját is egy kiemelkedő akadémiának tartják, a szerb utánpótlás egyik fellegvárának, a Krasnodar is egy nagyhírű utánpótláscentrum. A feladat nem könnyű, de mindenesetre a nemzetközi tapasztalat fontos fiatal játékosaink számára. Remélem, az eredmények is jönni fognak.

 

A mostani átigazolási időszak során ismét világossá vált, hogy az MLSZ által meghirdetett, a magyar játékosokat preferáló politika pénzügyi problémákat okoz a csapatoknak. Nem feltétlenül az irányzat rossz, inkább a következmények adnak okot az aggodalomra. A probléma ennek a sportpolitikai döntésnek egyik következményéből ered, ezért nem biztos, hogy a sokat dicsért „magyar láb magyar pályán” elvet kell feladni. A korlátozás megszüntetése csak az egyik opció. A másik a féktelen és hosszútávon felelőtlen költekezés megállítása valamilyen bértömeget és fizetéseket korlátozó, ki nem játszható, kiskapukkal nem rendelkező intézkedéssel. Én ennek a megoldásnak lennék a híve, mert teljesen fölösleges futballüzletről vagy futballgazdaságról beszélni, ha Manci néni határozza meg a játékosok fizetését. Tudom, hogy emocionálisan sokkal könnyebb a süllyedő hajó segítségére sietni, de nem lenne célravezetőbb egyszerűen elkerülni a jéghegyet?

 

Klubunk ismét büntetést kapott az MLSZ-től, mert szurkolóink szidták az ellenfelet és az ellenfél játékosát. Több más klub szintén büntetve lett hasonló történésekért. Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra és várni, hogy az eredmény más legyen.

 

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

 

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC41
2Videoton FC38
3DVSC31
4Budapest Honvéd28
5Újpest FC26
6DVTK25
7Paksi FC24
8Puskás Akadémia FC23
9Vasas FC21
10Swietelski Haladás20
11Balmaz Kamilla Gyógyfürdő19
12Mezőkövesd Zsóry FC16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!