NB2 logó
NB3 logó

Ria, ria, malária

GEORGE F. HEMINGWAY - 2018. január 19. péntek 15:33
Az orvostudomány fejlődése minden képzeletet felülmúl. Afrikában a malária valamikor egy nagyon súlyos, néha halálos betegség volt. Hosszú ideig tartott, amíg az európai gyarmatosítók eljutottak odáig, hogy megtalálják a megfelelő eszközöket a malária elleni küzdelemre.  Mára a maláriából való felgyógyulás sokkal egyszerűbb és olcsóbb lett. Ezt a jelenséget most is megtapasztalhattuk a Ferencváros labdarúgója, Joseph Paintsil esetében. Pár napja ügynöke még arról a sajnálatos tényről értesítette a klubot, hogy a játékos maláriában szenved. Ha jól értettem, az orvos Ghánában megvizsgálta, javasolta, hogy pihenjen, és igyon sok vizet. Emellett valószínűleg valamilyen új csodaszérumot is adhatott neki, mert másnap a játékos már vígan tréningezett a helyi focipályán. A játékos ügynöke, aki mellesleg, ha jól tudom, a Német Játékos Ügynökök Etikai Tanácsának az elnöke, pedig közölte a Ferencvárossal, hogy a játékos hamarosan visszatérhet klubjához. A játékos happy, az FTC happy, az ügynök happy, csak én nem vagyok happy, amíg meg nem szerzem európai szabadalmazás céljából annak a szérumnak az összetételét, ami a játékos ily gyors és csodálatos gyógyulásához vezetett. 
 
Elhatároztam, hogy a kiegyensúlyozottság jegyében színházba megyek. Ez tegnap meg is történt. Megnéztem az egyik musical első felvonását. Miért csak az első felvonását? Na, erről mindjárt. A ’80-as, ’90-es években Los Angeles-i házamban egy elég komoly videokazetta gyűjteményt tartottam, amelyben, többek között, 120 magyar film is volt. Érdekelt a magyar mozi, így aztán mindent megnéztem a csodálatos Körhintától az Egri csillagokon át egészen az általam szörnyűnek és nézhetetlennek tartott Jancsó filmekig. Az egyik nagy élményem a Valahol Európában című film volt, amely talán az első magyar alkotás lehetett a II. világháború után. Világszínvonalú produkció, megállná a helyét akárhol és akármikor, a maga műfajában talán az Aranypolgárhoz hasonlítanám. Ahogy az a film maradéktalanul bemutatott egy amerikai életet, ez a film egy csodálatos képet mutatott a háború alatti-utáni Magyarországról. Szóval amikor megláttam, hogy Budapesten műsoron van egy musical, amely ezen film történetének felhasználásával íródott, igyekeztem megnézni. Nem kellett volna annyira sietnem. 
 
Az előadás különben a maga nemében érdekes volt. Nagyon jó színészek, kiváló hangok, szellemes díszletek, innovatív rendezés. Csak egy nagy baj volt. Maga a darab. Zenéje egy pillanatra sem kötött le, a szöveg közepes volt, és egyáltalán nem éreztem semmilyen emocionális kötődést a darab karaktereivel. Kár volt ehhez a filmhez, ehhez a témához ilyen minőségben hozzányúlni. Jobbat érdemelt volna. Különben egy tehetséges, jó társulatnak tűnik a Pesti Magyar Színház. Remélem, hamarosan ismét meglátogatom őket, és nem csak egy felvonást fogok kibírni. 
 
Szerda délután utánpótláscsapataink játszottak edzőmérkőzést. U16-os és U17-es csapataink a III. kerület idősebb játékosokból álló csapatait fogadták. Természetesen itt nem az eredmény volt lényeges, hanem a különböző játékrendszerek gyakorlása. Egy dolog azonban föltűnt az U16-os csapat mérkőzésén. Még soha nem láttam jobban és pontosabban passzoló MFA csapatot, mint az U16-osok tegnapelőtti mérkőzésén. Nem tudom, hogy ez csak egy véletlen volt, vagy az elmúlt 2-3 év munkájának az eredménye, de tény, hogy ha sikerül passzaink százalékát olyan magasan tartani, mint tegnap, akkor hagyományos támadó stílusunkkal kombinálva nagyon nehézzé fogjuk tenni ellenfeleink életét. Különben gratulálok az edzői stábnak a tegnapelőtti teljesítményhez. 
 
Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:
 
George F. Hemingway
 
HAZAI LABDARÚGÁS
Komoly erősítések Debrecenben

Komoly erősítések Debrecenben

Debrecen - Az NB I-es együttes helyett most a harmadosztályú gárda került a fókuszba.
Megható: Kabát Péter így búcsúzott Lázár Bencétől - kép

Megható: Kabát Péter így búcsúzott Lázár Bencétől - kép

Budapest - Kabát szívhez szóló bejegyzéssel búcsúzott barátjától.
NB2
Már az élvonalra készül Kondás csapata, innen igazolhatnak

Már az élvonalra készül Kondás csapata, innen igazolhatnak

Kisvárda - Kényelmes helyzetből várhatják a folytatást a kisvárdaiak.
MK: Feczkó Tamás így értékelte a fölényes győzelmet - videó

MK: Feczkó Tamás így értékelte a fölényes győzelmet - videó

Budapest - A kék-fehérek 4-0-ra verték a Sényőt, így gyakorlatilag az első meccsen eldöntötték a továbbjutás kérdését.
NB3
Fontos bejelentést tettek a kaposváriak

Fontos bejelentést tettek a kaposváriak

Kaposvár - A szombati edzőmérkőzéssel kapcsolatban új információ látott napvilágot.
Nagy igazolásokat jelentettek be Debrecenben

Nagy igazolásokat jelentettek be Debrecenben

Debrecen - A DEAC szeretne megkapaszkodni az NB III-ban.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC41
2Videoton FC38
3DVSC31
4Budapest Honvéd28
5Újpest FC26
6DVTK25
7Paksi FC24
8Puskás Akadémia FC23
9Vasas FC21
10Swietelski Haladás20
11Balmaz Kamilla Gyógyfürdő19
12Mezőkövesd Zsóry FC16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!