NB2 logó
NB3 logó

”Respect 25”

KERINGER ZSOLT - 2016. október 24. hétfõ 15:18

Az elmúlt időszakban az nb1.hu szerkesztősége folyamatosan nyomon követi az NBI-es mérkőzések nézőszámait, melyet vizsgálva megdöbbentő adatokhoz juthatunk.

 

Az elmúlt években épült új stadionokat is megnézve a hazai bajnokság mérkőzéseire egyre kevesebben járnak ki. Ennek okairól már nagyon sokan véleményt alkottak már és sajnos igaza lett azoknak, akik már évekkel ezelőtt megjósolták, hogy azon intézkedések, melyek bevezetésre kerültek a mérkőzésre történő bejutás tekintetében negatív hatással lesznek a nézőszámra. Most már Csányi Sándor elnök úr is őszintén bevallotta, hibás döntéseket hoztak. Sajnos az akkori döntések következményeit már nagyon nehéz lesz helyre hozni, mert mondhatjuk – vagyis írhatja bárki is -, hogy a színvonal emelkedett, de jó lesz, ha végre mindenki észre veszi, hogy a szurkolókat nem lehet becsapni! Sajnos a mai magyar NBI szinte eladhatatlan üzleti alapokon.

 

A csapatok szurkolótáborainak vezetői, képviselői már az elején is megmondták, hogy nem lesz ennek jó vége és nem lehet majd visszahozni a szurkolókat egyik napról a másikra.

 

Az egyik leglátványosabb csökkenés azt hiszem mindenki számára közismert Fradi-tábor ”lecserélése”, ami a mai napig tartó küzdelem. Lényegtelen már az is, hogy milyen Fradi ikonok álltak ki a tábor mellett, ugyanis a döntéshozók nem tágítanak, és nem veszik észre mi is történik körülöttük.

 

Sajnos az MLSZ is úgy érzem, homokba dugja a fejét, mert csak a válogatott nézettségét kommunikálja és a klubok felelősségét veszi elő a bajnoki mérkőzések kapcsán, hogy nem megfelelő a marketing. Én ezzel mélységesen nem tudok egyet érteni, ugyanis a klubokat épp az MLSZ hozta kényszerhelyzetbe a szurkolói kártya kötelező alkalmazásával. Szóval egy szó, mint száz végre valamit a gyakorlati oldalon tenni kellene már, mert hangzatos ígéretekből tele a padlás.

 

A fentieket miért is hoztam elő? Hát azért, mert a hétvégén a Kispest szurkolók nevezetes dátumhoz érnek, ugyanis a Kispest – Haladás mérkőzésen ünnepelhetik a kispesti szurkolók a „kanyar” tagjai fennállásuk 25. évfordulóját. Azt hiszem tiszteletreméltó évfordulóhoz érkeztek a kispesti fanatikusok, melyhez csak gratulálni tudok innen a távolból is. Persze, mint Haladás szurkoló ott leszek a mérkőzésen és mivel sok kispesti ismerősöm van személyesen is gratulálni szeretnék nekik és sok-sok kitartást is egyben a jövőt illetően.

 

Összességében pedig azt kívánom, hogy a magyar bajnokság színvonala minél előbb magasabb szintre kerüljön és vele párhuzamosan a szurkolói társadalom megbecsülése is megtörténjen.

 

Hajrá Magyarország!

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!