NB2 logó
NB3 logó

Reménytelen?

KERINGER ZSOLT - 2016. április 10. vasárnap 18:16

Kedd este úgy ültem le a TV elé, hogy talán megtörténik az, ami nagyon sok szurkoló álma 1986 óta, mégpedig kijutunk végre egy világeseményre. Az első félidő után mind a két pályán számunkra kedvező eredmények láttán kezdtem bizakodni. Aztán jött a két második félidő és egyre jobban érződött bennem, hogy lesz itt még meglepetés. A Kazah csapat gólját követően pedig szinte borítékolható volt a Török válogatott győzelme. A kiállításkor én inkább megijedtem, mert ez nekünk sose szokott jól jönni. Sajnos a 89. percben ismét vissza kellett térni a valóságba, vagyis jöhet a pótselejtező!

Esélyek? Nem tudom, ilyenkor mit lehetne mondani! Számomra inkább az elmúlt évtizedek jutnak eszembe, mégpedig a labdarúgásunk és az azt körülvevő környezet. A kérdés nálam az, hogy miért is történnek ezek a negatív események velünk, mint Románia, Észak-Íroszág vagy tegnap Törökország mérkőzésen!

Az én egyszerű véleményem pedig az, hogy mi magyarok mindig azt gondoljuk magunkról, hogy mindenkinél jobban értünk mindenhez, így a focihoz is! Lássuk csak az elmúlt évtizedek történéseit. Ebben az országban bármi is történt a foci területén azt mindenki ”megszakértette” és megállapította miért is rossz az a megoldás!

Nálunk minden úgy kezdődik, hogy az miért nem jó, vagy miért nem lehet megcsinálni!

Azt hiszem az előzőekben említettekből csak és kizárólag úgy tudunk előre menni, ha végre egy komoly szemléletváltozás történik a teljes labdarúgó társadalomban, legyen az játékos, vezető, szurkoló!

Szerintem a sors biztos nem lesz addig mellettünk, amíg nem fogunk végre normális emberi normák mellett élni és dolgozni! Nem kell messze menni, mint az előző két selejtező meccsig azzal, hogy milyen ”alapbetegségeink” vannak. Megnyertük a Feröer meccset és akkor is azzal voltunk elfoglalva, hogy a Guzmics eset 11-es volt vagy nem! Ebből aztán országos ”megmozdulást” csináltunk. Puhl úrék kielemezték rendesen az esetet és kiderült nem volt 11-es, de mi napokig ezen pörögtünk, mint média, mint pedig szurkolók. Aztán, ha a válogatott teljesítményét nézem, akkor olyan eset a nemzetközi szinten nincs, mint amit mi a Görögök ellen mutattunk. Lásd Kazahsztán esete, akik becsületbeli ügynek vették az utolsó meccsüket.

Aztán a kapitány kérdés is eléggé túlpörgetett dolog. Itt sose volt jó senki ebben az országban amióta világ a világ! Most a Storck az, aki az aktuális ”bűnbak” az egész szereplésünkért.

Hazai bajnokság vonatkozásában egyet említek a sok közül, ami megy az MLSZ és a szurkolók között, mert ez sem normális állapot!

No, tehát egy szó, mint száz szerintem addig nem fog mellettünk állni a sors és nem fognak ezek az első vagy utolsó percek mellénk pozitívan zárulni, amíg nem leszünk hajlandók mentálisan és emberileg megváltozni! Szövegelésben nagyon erősek vagyunk, de a tettek területén komoly a lemaradásunk!

Előttem Ausztria példája az irányadó! Hasonló nagyságú országban elindultak egy teljesen új úton és türelemmel és közös hangon léptek előre! Látható volt már utánpótlás szinten is pár éve mennyire előttünk járnak, aztán, ha megnézzük a selejtezőkben mutatott teljesítményüket, azt hiszem nincs mit mondani! Persze tudom, ugyanúgy semmit nem lehet átvenni a sajátosságok miatt, de a mentalitást, a hozzáállást minden téren igen, mert ez emberi tényező!

Összegzésként én tényleg nagyon bízom az EB részvételben, de a labdarúgásunk egészét nem ez fogja alapokban megváltoztatni, hanem az, ha mindenki átgondolná a helyzetet reálisan és a jövőre nézve a CSAPATMUNKA (játékosok, szakmai vezetők, szurkolók, média) lenne szem előtt tartva, nem pedig egymás elleni ténykedések és az irigység!

Nem reménytelen a helyzet, de ehhez alázat és sok-sok valós munka kell!

Hajrá MAGYAROK!

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC44
2Videoton FC41
3DVSC31
4Újpest FC29
5Budapest Honvéd28
6Paksi FC27
7DVTK25
8Puskás Akadémia FC24
9Balmaz Kamilla Gyógyfürdő22
10Vasas FC21
11Swietelski Haladás20
12Mezőkövesd Zsóry FC17
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!