NB2 logó
NB3 logó

„Rémálom”

KERINGER ZSOLT - 2018. március 30. péntek 16:15
A két barátságos válogatott meccs előtt azt hittem, hogy egy olyan korszak kezdődik Georges Leekens irányításával, ahol az általa az elmúlt hónapokban felsorolt elveket és szakmai irányvonalat valamilyen formában visszakaphatom.
 
Az első meccs hozta a legnagyobb pofont, amiből még ki sem józanodott az ember és egy kisebb érkezett kedd este. Az első nagyon fájdalmas volt, mert egyszerűen nem tudtam megtalálni a halvány szikráját sem annak mit is szeretne a szövetségi kapitány a bemutatkozó mérkőzésén. Igaz már az összeállítás is önmagáért beszélt, melyről sok nálam szakavatottabb ember véleményt alkotott, és mint szurkoló ezt még csak fokozni tudtam volna. A második meccs számomra talán annyival volt pozitívabb, hogy nem kaptunk annyi gólt és jobban partiban voltunk.
 
A véleményemet azonban nem változtatta meg a két mérkőzésen látottak, ugyanis ilyen siralmas bemutatkozásra szerintem még azon szurkolótársaim sem gondoltak, akik amúgy sem az optimizmusukról híresek. Bevallom őszintén egyszerűen ”szurkolói szakmai szemmel” úgy látom, hogy az új szövetségi kapitány nem ismerte meg az elmúlt 5 hónap alatt azokat a játékosokat, akiket behívott a keretbe.
 
Szakmai elképzelést semmilyen szinten nem láttam és talán megkockáztatom, hogy a második meccsen a kezdőben lévő játékosok találták ki mit is kellene egy újabb szörnyű vereség elkerülése érdekében, nem pedig a szövetségi kapitány!
 
Arról már nem is szeretnék sokat töprengeni, hogy Nagy Ádám, vagy éppen Stieber Zoltán miért lett hazautaztatva, amikor eleve Georges Leekens lemondott a játékukról a mérkőzések óta megjelent nyilatkozatokat megismerve. Ebből is látható, hogy szerintem nagyon távol van a jelenlegi szövetségi kapitányunk a játékoskeret valós megítélésétől és szerintem a tapasztaltak alapján nem sok esélyt látok, hogy meg tudja ismerni az éles mérkőzésekig. Az utóbbi két kapitányunk munkáját nézve elmondhatjuk, hogy mind Dárdai Pali, mind pedig Bernd Storck elképzeléseit már az első pillanattól érezni lehetett a válogatott szereplésén. Leekens esetén azonban csak azt, hogy nem tudja a csapat mit is kell csinálnia és több játékos kakukktojás helyen szerepelve próbált helyt állni. Nem tudom, hogy a döntéseket, amiket hozott, milyen elvek mentén és kikkel egyeztetve hozta össze, de egyben biztos vagyok borzasztóan gyorsan, minimum „újratervezésre” van szükség. Leekens nyilatkozatát tovább gondolva, mely szerint „szívesen dolgozna tovább”, talán át kellene gondolni és lehet merész, amit gondolok, de talán most kellene befejezni a közös munkát, ugyanis nem lenne jó még egyszer egy EB-selejtező rajt szindróma. Igaz akkor kijutottunk az EB-re, de véleményem szerint ilyen többet nem fog megismétlődni. A versenynaptár szerint júniusban még két próbálkozásunk van, amit talán már nem a jelenlegi szakmai környezetben kellene abszolválni, mert utána már csak tétmeccsek lesznek és hasonló demoralizáló teljesítmények után nincs lehetőség semmire.
 
A játékosok arcát és nyilatkozatait olvasva előfordulhat az is, hogy már júniusban többen el se jönnek, mert egyszerűen kilátástalannak látják a helyzetet és nem biztos, hogy szükségük van az újabb megalázásra mind a válogatotton belül, mind pedig a szurkolóktól. Természetesen a magyar válogatottban játszani a legfontosabb és a legnagyobb megtiszteltetés és minden időben mindenkor ezt kell elsődlegesen nézni, de itt egy kicsit lehet a játékosokat is meg kell védeni, mert szerintem mindenki szívből érkezik a hívó szóra, de most egy olyan határt léptünk lehet át, amikor rossz döntés eredményeként kilátástalan helyzetbe került a játékos is. Régi rutinos játékostól hallottam, hogy ennél nincs lejjebb, de félek lesz! Talán nem késő újra gondolni a novemberi döntést!
 
A szurkolói támogatottságról is megjelentek statisztikai adatok, amelyek egyértelműen mutatják a valóságot! Storck leváltása után a magyar csapat szinte teljesen elveszítette azt az erős szurkolói bázist, ami jellemezte az utóbbi években! Ennek visszaszerzése csak megújulással történhet, továbbá véleményem szerint a szurkolóknál, a mostani szakmai vezetés már elvesztette hitelét, melyet nem célszerű júniusban tovább fokozni.
 
 
Hajrá Magyarok!
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!