NB2 logó
NB3 logó

Másnap

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. július 20. csütörtök 16:44

Soha nem voltam büszkébb játékosaimra, mint tegnap este. Akkor sem, amikor Magyar Kupát nyertek, vagy amikor bajnokok lettek. Mert tegnap este megmutatták, hogy néz ki egy FÉRFI, mind nagybetűvel. Egy erős, nemzetközileg is jegyzett csapat ellen ragyogóan helytálltak. Én kevés olyan csapatot ismerek, amely egy erősebb csapat ellen 0-2 után fel tud állni a padlóról, és az utolsó percig küzd a minél jobb eredményért. Na, a mai Budapest Honvéd FC egy ilyen csapat. Fiatalok, öregek, magyarok, külföldiek, teljesen mindegy. Ezek a fiúk mind ilyenek. A II. világháború egyik nagy tanktábornoka, George C. Patton azt találta egyszer mondani: „A háború célja nem hősi halált halni a hazáért, hanem úgy rendezni a dolgokat, hogy az ellenség haljon hősi halált az ő hazájáért.” Tudom, ma nem pontosan így történt és végül is nem jutottunk tovább, de mindent megtettünk a piros-fekete színekért. Külön köszönet jár törzsszurkolóinknak is, akik a zártkapus mérkőzés miatt csak kívülről bíztathattak minket.

 

Amikor klubcsapataink nyaranként kiesnek a nemzetközi kupákból (idén a Videoton lesz az utolsó), mindig megjelennek a különböző tanulmányok a magyar média siratóasszonyaitól. Ezek a különben használhatatlan írások általában a magyar labdarúgást, az MLSZ-t, a klubcsapatokat, az edzőket, a játékosokat, és mindenki mát szidnak, merthogy miért is nem fickándoznak csapataink a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga csoportkörében. Pedig a dolog pofonegyszerű. Ha nekünk nem havi 150 000 euró, hanem, tegyük fel, 500 000 vagy 1 000 000 euró állna rendelkezésünkre a játékosok fizetésére, annak járulékaira, és játékosvásárlásra, akkor mi is a csoportkörökben lubickolnánk, mint egy kövér ponty. Kiváló fiatal játékosaink kikerülnek a Magyar Futball Akadémiáról és 3-4 nemzetközileg is jegyzett játékossal karöltve minden évben valamelyik csoportkörben lennének. A dolog ilyen egyszerű. Ami pedig a magyar válogatottat illeti, ahhoz, hogy ott előrehaladás legyen, szükséges az akadémiából kijövő játékosok céltudatos elhelyezése nemzetközi klubokban és 2-3 olyan magyar élklubban, melyek sokat játszanak a nemzetközi porondon. Ha valaki látta a Budapest Honvéd két mérkőzését a Hapoel Beer-Sheva ellen, evidens volt, hogy a két csapat között az alapvető különbség a játékgyorsaság volt. Azt a játékgyorsaságot pedig, amit a válogatottak nemzetközi élmezőnye megkíván, a magyar bajnokságban elsajátítani majdnem lehetetlen. Ehhez sok nemzetközi mérkőzés kell. Tessék nyugodtan vitatkozni, de minek.

 

Szombaton komoly megmérettetés vár ránk. A Diósgyőr egy jó csapat, és az elmúlt szezonban meggyűlt velük a bajunk, mert játékstílusuk nem feküdt csapatunknak. Remélem, tanultunk ebből. Ha lelkileg nem is, de testileg mindenképpen nagy megpróbáltatáson ment át csapatunk csütörtökön. Három nap áll csapatunk rendelkezésére, hogy felkészüljünk a diósgyőriekből. Valamilyen perverz logikából kiindulva az MLSZ nem engedi, hogy a Bajnokok Ligájában induló csapat vasárnap játsszon. Állítólag a vasárnapi játék sértené a „versenysemlegességet”. Kérem, ne tessék már olyan hangosan nevetni. A szomszédok is meghallhatják. Egy dologban biztos vagyok: edzőink, játékosaink mindent megtesznek a 2017/18-as idényben is a csapat jó szerepléséért. Ikenne-King sérülése nem jött jókor (mikor is jön egy alapember sérülése jókor?), és őt a következő hetekben mindenképpen szeretnénk valakivel pótolni. Dolgozunk a feladaton. Fiatal játékosaink kezdenek beilleszkedni a csapatba, csapatunk pedig gyakorolja azokat az új felállásokat is, melyeket Erik van der Meer kíván alkalmazni a különböző játékrendszerek keretében. Tegnap este azoknak a ritka napoknak az egyike volt, amikor a mérkőzés után bementem a játékosok öltözőjébe, hogy megköszönjem elszántságukat, teljesítményüket, és a színeinkért tett erőfeszítéseket. Na meg hogy mindezekért egy kis jutalmat is felajánljak. Egységes és elszánt csapatot találtam olyan játékosokat, akik nagyon szeretnék tovább folytatni eddigi sikeres szereplésüket. A tulajdonos is.

 

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

 

George F. Hemingway

NB2
Vass a meccs embere az MTK-nál - videó

Vass a meccs embere az MTK-nál - videó

Budapest - Vass Patrik 80. percben szerzett góljával nyert az MTK a Budafoki MTE ellen.
Így verte a Győr a Békéscsabát - videó

Így verte a Győr a Békéscsabát - videó

Békéscsaba - Négy gól született a rangadón.
NB3
Lapátolj a Rákóczival!

Lapátolj a Rákóczival!

Kaposvár - A Kaposvári Rákóczi FC a szurkolók segítségét kéri.
Csúnyán beszéltek a TVSE edzőjével - videó

Csúnyán beszéltek a TVSE edzőjével - videó

Pécs - Szabó István a Pécs elleni mérkőzést követően nyilatkozott a PMFC TV-nek.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC50
2Videoton FC47
3Újpest FC33
4DVSC32
5Paksi FC32
6Budapest Honvéd31
7DVTK29
8Mezőkövesd Zsóry FC26
9Vasas FC25
10Puskás Akadémia FC25
11Swietelski Haladás23
12Balmaz Kamilla Gyógyfürdő23
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!