NB2 logó
NB3 logó

„Marseille”

KERINGER ZSOLT - 2016. június 19. vasárnap 09:40

Bordeaux-ból Marseille-be utazás közben végig azon jártak a gondolataim, hogy álmodom, vagy ébren vagyok? Tényleg nyertünk Ausztria ellen? Tényleg mi vagyunk az első kör után az első helyen a csoportban?

 

Aztán néztem a tabellát és látom, nem álmodom, mert ez a színtiszta valóság! Első helyen állunk! Az Eb előtt mindenki optimista volt természetesen, de belül mindannyian éreztük, hogy nagyon nehéz csoportban vagyunk, és így 44 év után nem szokott ajtóstól a házba belépni egy csapat sem. Aztán a mi csapatunk elég rendesen rácáfolt minden előzetes várakozásra és győzelemmel mutatkozott be, mindenkit ámulatba ejtve!

 

Megérkeztünk Marseille-be és én nem láttam mást csak magyar szurkolókat, akik egymást üdvözölték szurkolói klubhovatartozástól függetlenül! Nagyszerű érzés volt együtt lenni ennyi magyar szurkolóval, mert itt Marseille-ben tripla annyi magyar volt, mint az osztrákok elleni meccsen. Érezni lehetett, hogy egy egész ország együtt él a csapattal és rettentően büszke mindenki már az első meccsen elért győzelemre, mindenki várta a csoda folytatását Bernd Strock legényeitől!

 

Azt hiszem, elmondhatjuk, így az Izland elleni meccs utáni éjszakán, hogy a mai döntetlen felért egy győzelemmel és a tábor itt és otthon is borzasztóan büszke a magyar válogatott minden tagjára!

 

Elmondhatjuk, hogy játszó és focizni akaró csapatunk van. Az első perctől kezdve lehetett érezni, hogy mi ezen az estén mit akarunk játszani és tényleg a győzelemre játszunk.

 

Fiola Attila sérülése miatt kicsit átalakult a védelem, de azt hiszem Guzmicsék ilyen formációban is magabiztosan játszottak az egész meccsen. A tiziről inkább nem mondanék semmit, mert felháborító, hogy egy ilyen játékvezetői döntés, majdnem tönkrevágta ez egész estét! Bernd Strock agyán azonban egy ilyen sem tudott túljárni, mert most is, rettentően precízen és mindent a maga idejében meglépve osztotta a lapokat, melynek eredményeként a csapat egyenlíteni tudott a vége előtt! A gólnál olyan hangrobbanás volt, melyre még az alvó városlakók is felébredhettek!

 

Azt hiszem ismét bebizonyosodott, hogy van csapatunk és van elképzelésünk, hogy mit akarunk a pályán megvalósítani, ami mellé persze elengedhetetlen az a magyar tábor, amelyik ismét bizonyította, hogy ott van és segíti a csapatot! Azt hiszem, a döntetlen is közös siker, mert szurkolók nélkül nem ment volna!

 

Gyerünk tovább Lyonba!

Hajrá MAGYAROK!

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Ferencvárosi TC55
2Videoton FC55
3DVSC37
4Újpest FC37
5Budapest Honvéd36
6Paksi FC35
7Swietelski Haladás30
8DVTK30
9Puskás Akadémia FC30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő27
11Mezőkövesd Zsóry FC27
12Vasas FC26
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!