NB2 logó
NB3 logó

Leülepedés

GEORGE F. HEMINGWAY - 2016. szeptember 19. hétfõ 14:05

A hétvégén az OTP Bank Ligában szereplő csapatunk parádés győzelmet aratott az MTK ellen. Mint mindig, csapatunk most is anyait-apait beleadott, azzal a különbséggel, hogy most a gólok is jöttek. Volt olyan mérkőzésünk, ahol 10 ziccerből egyet sem lőttünk be, most pedig 7-8 helyzetből ötöt. Ki érti a foci misztikus világát? Csak megjegyzem, az öt gólból négyet akadémisták lőttek. Egy ’93-ban, egy ’94-ben, egy ’95-ben, és egy ’96-ban született fiatalember. Talán a sok szakmaiatlan és rosszindulatú megjegyzést, amit az elmúlt időkben különböző lúzerek tettek az akadémiák felé, takarékra kellene tenni. Sok boldogságot fognak ezek a srácok okozni nekünk a jövőben. Meg azok a még fiatalabbak is, akik a kispadon ültek.

 

Ez az év legkeményebb hete, mert holnap a Debrecen, szombaton pedig a Videoton következik. Európában egyedüliként a bajnokságot teljes mértékben alárendelték a nemzeti csapat felkészülésének, abban a reményben, hogy így a csapat jobb eredményt ér el. Ugyan én nem látom az összefüggést az ok és okozat, vagyis az NB I szétcincálása, és a válogatott teljesítménye között, természetesen támogatom az intézkedést addig, amíg annak nyilvánvaló eredménytelensége be nem bizonyosodik. Remélem, nem lesz igazam, és ha a nemzeti bajnokság szurkolóinak elriasztása, leértékelése árán is, de a válogatott jó eredményt ér el, mert különben ez, ahogy Shakespeare mondaná, sok hűhó semmiért.

 

Tegnap a Győri ETO úgynevezett NB III-as csapatával játszottak fiataljaink, és sima vereséget szenvedtek. Azért mondom, hogy úgynevezett, mert ez igazából egy nagyon kemény NB II-es csapat, ami abszolút esélyes a szezon végi feljutásra. Persze a Kaposvári Rákóczi is a csoportban van, és csak egyikük juthat fel ebben az évben. Nézegetem az alsóbb osztályokat. Az NB II-ben az én elképzelésem szerint 5-6 olyan csapat van, amely mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a két feljutó hely egyikén végezzen. Borzalmasan nehéz lesz jövőre feljutni az NB I-be. Ami szintén érdekes, hogyha a Pécs, Kaposvár, vagy Győr jövőre az NB II-ben szerepel, akkor talán még nehezebb lesz abból az osztályból feljutni az NB I-be. Mindig jó döntésnek tartottam a 12 csapatos NB I-et, a 20 csapatos NB II-t, és támogattam az NB III mezőnyének három csoportba való sűrítését. Talán túlzottan optimistának tűnök, de szerintem a bajnokságok átalakítása jól sikerült. Óriási harc folyik minden héten, ami nagyon jót tesz az újra reflektorfénybe került magyar labdarúgásnak is.

 

Eddig nem tudtam, ki is Keringer Zsolt. Ma reggel viszont az nb1.hu-n írott blogjában megtámadott engem. Úgyhogy érdeklődtem, és kiderült, hogy ő valamelyik csapat szurkolója, aki valamikor az MLSZ által már megszűntetett Szurkolói Irodában tevékenykedett. Keringer két dolgot állít: az egyik az, hogy nem ért egyet a Storck felé irányított kritikámmal. Rendben, egy szabad országban mindenkinek lehet véleménye. A másik, hogy ő ismer olyan Honvéd szurkolókat, akik nincsenek megelégedve az én tevékenységemmel. Rendben, én is. Meg sok olyat is ismerek, akik nagyon szeretnek. Zsolti, ne szállj be a felnőttek közé! Ott fejvédő nélkül bokszolnak.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!