NB2 logó
NB3 logó

Kijuthatunk?”

KERINGER ZSOLT - 2016. október 01. szombat 19:29

A világbajnoki-selejtezőket sajnos csalódással kezdte válogatottunk, mert mindenki bízott abban, ha nehezen is, de hozzuk a kötelezőt és valahogy begyömöszölünk egy gólt a Feröer-szigetek kapujába. A mérkőzést már nagyon sok szakavatott ember véleményezte, közötte a szövetségi kapitány is. Szerintem most már nincs mit ezen rágódni, mert ami elmúlt azzal úgy sem tudunk mit tenni.

 

Október 7-én este azt a Svájcot fogadjuk, aki az Európa-bajnokságon is jól szerepelt és az első meccset a Portugálok ellen simán hozta hazai környezetben. Egyszóval nem éppen könnyű ellenfél érkezik Budapestre, de én úgy gondolom két ugyanolyan mérkőzés nincs, így a péntek esti találkozó szerintem teljesen más lesz mind a két csapat életében.

 

Volt, aki nyilvánosan, volt, aki valószínűsíthetően háttérben mormogva nemtetszését fejezte ki a három hetes bajnoki szünet kapcsán, de én továbbra is úgy látom, hogy amíg a magyar fociban nemzetközi szinten a klubcsapatok nem tudnak felmutatni érdemi előrelépést addig nehéz lesz érdemben vitába szállni Storck-Möller kettős kérésével. Úgy gondolom, hogy a német szakemberek tisztában vannak a nemzetközi szinthez szükséges szakmai követelményekkel, amit jelen pillanatban, lehet csak ilyen hosszú felkészülési rendszerben lehet átadni az aktuális és a jövő válogatottjának. Igaz pár klubnál sok változás indult el a minőségi foci megteremtése érdekében, de láthatjuk az eredményeket és a mutatott teljesítményeket, hogy továbbra is még távol állunk a nemzetközi szinttől.

 

Én szerintem tehát az ilyen formában történő felkészítése a válogatottnak hosszú távon megtérülhet. Azért is mondom ezt, mert szerintem reálisan nézve a vb-re való kijutás borzasztóan nagy tett lenne. Én bevallom azzal elégedett lennék, ha versenyben lennénk végig a kijutásért folyó harcban, de nem törnék pálcát a csapaton és a szakmai stábon, ha esetlegesen nem sikerülne a pótselejtezőre kijutás vagy netalántán egy pótselejtezőben történő alulmaradás esetén sem. Valószínűsíthető számunkra a következő Európa-bajnoki selejtező az, ami komoly esélyt jelenthet az ismételt kijutást illetően, de ott viszont már egyértelműen csak azt tudom elfogadni, ha ott leszünk a legjobbak között.

 

Persze ezzel nem mentem már most fel a válogatottat és elvárom az egész stábtól a vb-selejtező valamennyi mérkőzését illetően, hogy foggal, körömmel küzdjenek értünk és az ország dicsőségéért, de talán a realitás ez a jelenlegi magyar focit ismerve.

 

A jelenlegi szakmai stáb támadása pedig szerintem nem igazán tisztességes, mert az elmúlt 20-25 évben bármelyik Magyarországon sikeresnek mondható edző került a szövetségi kapitányi székbe, nem tudott felmutatni érdemi eredményeket, tehát én óvatosan ítélkeznék ebben a témában a mostani szakmai stáb felett. Persze tudom ennél ez mindenképpen összetettebb, mert akkor más körülmények voltak, ahogy már most hallom a véleményeket a megnyilvánulásom kapcsán, de akkor is a tények elég makacsul mutatják mi volt az elmúlt évtizedekben.

 

Tehát egy szó, mint száz minden mérkőzésnek pozitív gondolkodással, sikerre éhesen és győzelemre hivatottan kell nekimenni és amennyiben mindenki mindent elkövet ezért, úgy nem fog elmaradni a siker! Küzdeni kell a végsőkig és alázattal készülni minden megmérettetésre, úgy hogy a mérkőzés után tiszta lelkiismerettel tudjon mindenki a szurkolók elé állni és elmondhassa, hogy megtett mindent a sikerért!

 

Hajrá Magyarország!

HAZAI LABDARÚGÁS
Titokzatos sérülés kínozza Huszti Szabolcsot

Titokzatos sérülés kínozza Huszti Szabolcsot

Frankfurt – Új hírek érkeztek a magyar középpályás állapotáról. FRISSÍTVE
Hihetetlen ollózás is kellett Nagy Ádámék vereségéhez

Hihetetlen ollózás is kellett Nagy Ádámék vereségéhez

Olaszország – Nagy csereként állt be az Inter elleni kupameccsen.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
2017. 02. 18. 15:30Videoton FC 0-0 Újpest FC
2017. 02. 18. 15:30Gyirmót FC Győr 0-0 Paksi FC
2017. 02. 18. 15:30Mezőkövesd-Zsóry FC 0-0 DVTK
2017. 02. 18. 15:30MTK Budapest 0-0 Bp. Honvéd
2017. 02. 18. 15:30Vasas FC 0-0 Swietelsky-Haladás
2017. 02. 18. 18:00DVSC 0-0 Ferencváros
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Hideg van
KERINGER ZSOLT
”Respect 25”
TABELLA
1Videoton FC34
2Budapest Honvéd FC34
3Vasas FC34
4Ferencvárosi TC30
5Mezőkövesd Zsóry FC27
6Újpest FC27
7Swietelsky Haladás26
8Paksi FC23
9Diósgyőri VTK21
10DVSC-TEVA20
11MTK Budapest FC20
12Gyirmót FC Győr13
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!