NB2 logó
NB3 logó

Két meccs

GEORGE F. HEMINGWAY - 2016. november 16. szerda 11:38

Vasárnap és tegnap este is a Groupama Aréna vendége voltam. Andorra, majd Svédország válogatottja látogatott Budapestre. Megtekintettem a magyar nemzeti csapat elleni mérkőzéseiket. Az „NB II-es” andorrai csapat elleni mérkőzés első félideje, és a svédek elleni összecsapás egésze valami egészen szörnyű képet mutatott. Remélem, ez csak egy kisiklás, és csapatunk hamarosan a Dárdai korszak jó játékát mutatja majd. Ebbe az irányba lenne egy-két javaslatom…

 

A mutatott játéknál csak a catering minősége volt rosszabb. A Groupama Aréna megnyitása óta járok a stadionba, különösen az MLSZ által szervezett mérkőzésekre. Őszintén beszélhetek arról a kiváló ételminőségről, amelyet a VIP részbe látogatók kaptak, egészen az előbb említett két mérkőzésig. Mert ott a választott ételek egyáltalán nem passzoltak egymáshoz, a minőség gyatra volt, ráadásul minden száraz, hideg, kemény. Remélem, a válogatott teljesítményével egy időben a catering is majd visszatér jó teljesítményére az előző korszakból. Az asztalunknál ülő hat emberből öt panaszkodott a cateringre. Pedig ha már csináljuk… U.i.: A popcorn és a limonádé kifogástalan volt, hogy jót is mondjak.

 

Ha csak egy rövid időre is, de megkóstolhatta a válogatottságot Botka Endre, a Honvéd fiatal játékosa. Nincs nagyobb megtiszteltetés egy játékosnak, mint hogy meghívót kapjon hazája válogatottjába. Nemcsak Endi, de még két-három Honvéd játékos is megüti a válogatott színvonalát. Most vagy később, de az ő idejük is eljön. Több Magyar Futball Akadémia növendék is szerepel az U19-es válogatottban, amely Örményország és Svájc legyőzésével bejutott az elit körbe. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez még csak a kezdet. Az elit kör megpróbáltatását is sikerrel kell venni, hogy végre egy magyar utánpótlás csapatot a legjobbak között ünnepelhessünk. Gratulálok a fiúknak!

 

Olvasom az egyik internetes portálon, hogy játékosunk, Dusan Vasziljevics, becenevén Vaszke, a hétvégén egy bécsi pókerversenyen közel négymillió forintot nyert. Gondolom, ezután nem is fogja felvenni e havi szerény fizetését. Vagy talán mégis? Akkor is, legalább tudom, hogy kivel nem szabad pókerezni.

 

Nehéz és fontos meccs következik szombaton a Paks ellen. Négy mérkőzésünk van még hátra 2016-ban. Ha ezeken az elvárásaink szintjén szereplünk, akkor tavasszal minden nyitva áll a Budapest Honvéd előtt. Fiatal csapatunk számára ez egy történelmi pillanat, mert megmutathatják, hogy nem ijednek meg a sikertől. Hogy a siker küszöbén képesek úgy futballozni, mint amikor a mérkőzés gyakorlatilag tét nélküli a helyezés szempontjából. Új korszakunk első nagy lehetőségét nagyon kemény, és szintén sikerre hajtó ellenfelek ellen kell kihasználnunk. A 12 csapatos OTP Ligában nincsenek könnyű mérkőzések. Persze amikor a feladat nehéz, akkor kell megmutatnunk, hogy nehézfiúk vagyunk.

 

Remélem, sok szurkolónk elkísér minket Paksra. nehogy már a paksi dobtól legyen hangos a stadion. Szeretném hallani azok hangját, akik Puskás Ferenc, Bozsik József, Tichy Lajos csapatát mindenhol hangosan bíztatják, és akik hisznek az új Détárik eljövetelében is. Hajrá Honvéd, csak a Kispest!

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
A szünetben
KERINGER ZSOLT
Tavasz 2017
TABELLA
1Videoton FC44
2Budapest Honvéd FC41
3Vasas FC38
4Ferencvárosi TC38
5Paksi FC33
6Swietelsky Haladás32
7Mezőkövesd Zsóry FC31
8Újpest FC31
9MTK Budapest FC26
10DVSC-TEVA24
11Diósgyőri VTK21
12Gyirmót FC Győr16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!