NB2 logó
NB3 logó

Két meccs

GEORGE F. HEMINGWAY - 2016. november 16. szerda 11:38

Vasárnap és tegnap este is a Groupama Aréna vendége voltam. Andorra, majd Svédország válogatottja látogatott Budapestre. Megtekintettem a magyar nemzeti csapat elleni mérkőzéseiket. Az „NB II-es” andorrai csapat elleni mérkőzés első félideje, és a svédek elleni összecsapás egésze valami egészen szörnyű képet mutatott. Remélem, ez csak egy kisiklás, és csapatunk hamarosan a Dárdai korszak jó játékát mutatja majd. Ebbe az irányba lenne egy-két javaslatom…

 

A mutatott játéknál csak a catering minősége volt rosszabb. A Groupama Aréna megnyitása óta járok a stadionba, különösen az MLSZ által szervezett mérkőzésekre. Őszintén beszélhetek arról a kiváló ételminőségről, amelyet a VIP részbe látogatók kaptak, egészen az előbb említett két mérkőzésig. Mert ott a választott ételek egyáltalán nem passzoltak egymáshoz, a minőség gyatra volt, ráadásul minden száraz, hideg, kemény. Remélem, a válogatott teljesítményével egy időben a catering is majd visszatér jó teljesítményére az előző korszakból. Az asztalunknál ülő hat emberből öt panaszkodott a cateringre. Pedig ha már csináljuk… U.i.: A popcorn és a limonádé kifogástalan volt, hogy jót is mondjak.

 

Ha csak egy rövid időre is, de megkóstolhatta a válogatottságot Botka Endre, a Honvéd fiatal játékosa. Nincs nagyobb megtiszteltetés egy játékosnak, mint hogy meghívót kapjon hazája válogatottjába. Nemcsak Endi, de még két-három Honvéd játékos is megüti a válogatott színvonalát. Most vagy később, de az ő idejük is eljön. Több Magyar Futball Akadémia növendék is szerepel az U19-es válogatottban, amely Örményország és Svájc legyőzésével bejutott az elit körbe. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez még csak a kezdet. Az elit kör megpróbáltatását is sikerrel kell venni, hogy végre egy magyar utánpótlás csapatot a legjobbak között ünnepelhessünk. Gratulálok a fiúknak!

 

Olvasom az egyik internetes portálon, hogy játékosunk, Dusan Vasziljevics, becenevén Vaszke, a hétvégén egy bécsi pókerversenyen közel négymillió forintot nyert. Gondolom, ezután nem is fogja felvenni e havi szerény fizetését. Vagy talán mégis? Akkor is, legalább tudom, hogy kivel nem szabad pókerezni.

 

Nehéz és fontos meccs következik szombaton a Paks ellen. Négy mérkőzésünk van még hátra 2016-ban. Ha ezeken az elvárásaink szintjén szereplünk, akkor tavasszal minden nyitva áll a Budapest Honvéd előtt. Fiatal csapatunk számára ez egy történelmi pillanat, mert megmutathatják, hogy nem ijednek meg a sikertől. Hogy a siker küszöbén képesek úgy futballozni, mint amikor a mérkőzés gyakorlatilag tét nélküli a helyezés szempontjából. Új korszakunk első nagy lehetőségét nagyon kemény, és szintén sikerre hajtó ellenfelek ellen kell kihasználnunk. A 12 csapatos OTP Ligában nincsenek könnyű mérkőzések. Persze amikor a feladat nehéz, akkor kell megmutatnunk, hogy nehézfiúk vagyunk.

 

Remélem, sok szurkolónk elkísér minket Paksra. nehogy már a paksi dobtól legyen hangos a stadion. Szeretném hallani azok hangját, akik Puskás Ferenc, Bozsik József, Tichy Lajos csapatát mindenhol hangosan bíztatják, és akik hisznek az új Détárik eljövetelében is. Hajrá Honvéd, csak a Kispest!

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!