NB2 logó
NB3 logó

Karácsonyfa

GEORGE F. HEMINGWAY - 2016. december 07. szerda 14:36

Ez alkalommal szurkolóink nem csak hangerőben, de számban is felülmúlták a hazai szurkolókat Gyirmóton. Szép volt fiúk! Persze a csapat is tette a dolgát, és egy csendes, kísérletező első félidő után négy ragyogó góllal biztosította be győzelmét a Gyirmót ellen. Nem tudom, melyik gól volt szebb, de nekem mindegyik nagyon tetszett. Ami leginkább imponált, az a csapat gyorsasága volt, és az, hogy általában az ellenfél kapuja irányába mentünk. Gazdag Dani gyönyörű akciója megérdemelt volna egy gólt, de Hidi Patrik védhetetlen befejezése is tetszett. Most látogattam először az új gyirmóti stadionba. Hasznos, szép, és minden igényt kielégítő stadionnak tűnt. A VIP szektor nagyon magasan van. Ennek igazából két következménye van: az egyik az, hogy a pálya a játék minden pillanatában jól átlátható, a másik pedig, hogy a játékosok arca, a reakciók kevésbé megfigyelhetők. Nehéz minden követelménynek, kívánságnak megfelelni, amikor stadiont tervezünk, és a mi új stadionunk, melynek tervei már készen állnak, szintén egy nagy kaland lesz. A gyirmóti mérkőzést megelőző héten Davide Lanzafame belázasodott, és így nélküle lépett pályára fiatal csapatunk. Remélem, ezen a héten már ő is teljes erővel edzeni tud, és a hétvégi mérkőzésen ismét csapatunk erőssége lesz.

 

Szombaton az OTP Bank Liga két legjobb sorozatát produkáló csapatat csap össze. Mind a Honvéd, mind a Mezőkövesd brillírozott az utolsó hetekben. Nagyszerű mérkőzésre számítok. Eddig nem volt különösebb szerencsénk a Mezőkövesd ellen. Úgy gondolom, most eljött a győzelem pillanata. A csapat minden tagja átérzi a győzelem fontosságát. Jó lenne a dobogón telelni. Ez csak rajtunk múlik, a teljesítményünkön, és koncentrációnkon. A műtétje után regenerálódó Baráth Boti kivételével mindenki egészséges, és önbizalommal telve várják a szombati összecsapást. Gondolom, a motivációval nem lesz probléma. Remélem, az eredménnyel sem.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának gyakorlata, amely csak az elfogadhatótól a minősíthetetlenig vezető skálán értékelhető, ismét vita tárgya lett. A Fegyelmi Bizottság keményen megbüntette a Diósgyőrt ugyan azért, amiért nem büntette meg a Ferencvárost. Függetlenül a Diósgyőr büntetésének jogosságától, egy szankcionáló szervezetnek mindig a legtisztességesebbnek kell látszania. Az MLSZ által elfogadott, és az FB által bevett kapitálisan rossz gyakorlat, amely nemcsak a nemzetközileg szankcionált jelenségeket bünteti, hanem a csúnya beszédet is, eléggé nevetségessé teszi a testületet anélkül is, hogy a pártosság vádja megfogalmazódjon cáfolhatatlan tények alapján. Az igazi problémát nem a Fegyelmi Bizottságnál kell keresni, mert ők csak végrehajtói annak a nonszensz határát súroló elnökségi döntésnek, amely az ismert állapotokhoz és a fenti vádhoz vezetett. Csak halkan jegyzem meg, aki az egyik oldalon panaszkodik, hogy nincs elég néző, a másik oldalon pedig nézőriasztó cselekedeteket követ el, nem hiteles. Sem a szurkolók, sem a vezetők, sem a sportolók szemében. Még kevésbé hiteles a szerény nézőszámok problémáját a klubokra hárítani, és ugyanakkor teljesíthetetlen feltételeket állítani a klubok felé a nézőszámok növelése tekintetében. Én kötelezővé tenném, hogy az elnökség minden tagja hetente legalább egyszer nézzen végig egy mérkőzést az OTP Bank Ligában. Tudom, hogy nem feltétlenül kell a labdarúgáshoz vagy a labdarúgó közeghez érteni valakinek ahhoz, hogy az MLSZ elnökségének tagja legyen, de azért nem ártana, ha páran különbséget tudnának tenni a kapufa és a karácsonyfa között. Talán több nézőt is tudnánk hódítani a magyar labdarúgásnak.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

LEGUTÓBBI ÉLŐ
2017. 02. 11. 18:00Ferencváros 0-0 Bp. Honvéd
2017. 02. 11. 14:00Ceglédi VSE 0-0 DVTK
2017. 02. 11. 14:00ZTE FC 0-0 Újpest FC
2017. 02. 11. 14:00Mezőkövesd-Zsóry FC 0-0 Gyirmót FC Győr
2017. 02. 11. 14:00Dorog FC 0-0 Vasas FC
2016. 12. 10. 18:00Ferencváros 1-1 MTK Budapest
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Elkezdődött
KERINGER ZSOLT
Tavasz 2017
TABELLA
1Videoton FC37
2Budapest Honvéd FC37
3Vasas FC34
4Ferencvárosi TC31
5Mezőkövesd Zsóry FC30
6Újpest FC27
7Swietelsky Haladás26
8Paksi FC24
9Diósgyőri VTK21
10DVSC-TEVA21
11MTK Budapest FC20
12Gyirmót FC Győr14
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!