NB2 logó
NB3 logó

Kár volt értük

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. szeptember 30. szombat 19:20

Az első 15 percben csapatunk csak bolyongott a Videoton elleni mérkőzésen múlt szombaton. Kaptunk is egy elkerülhető gólt, és futottunk az eredmény után. Miután az első félidő végére már kiegyenlítettünk, komoly győzelmi esélyünk is volt a második félidőben. Egyáltalán nem szégyen döntetlent játszani a Videoton hazai pályáján, de azért ebben a mérkőzésben több volt. Mára már mindenki megírta, hogy a játékvezető elvett tőlünk egy büntetőt, és nem állította ki az ellenféltől az egyik mészárost. Ebben a szezonban sajnos megmagyarázhatatlan játékvezetői tévedések sújtották csapatunkat. Remélem, a fentiek voltak az utolsók, amiket el kell szenvednünk. De őszintén szólva, a legnagyobb baj a játékvezetői kar általános szemlélete a csatárok védelmével kapcsolatban. A fent említett mérkőzésen Lanzafame-t egy olyan body check-kel állította meg az egyik védő, amit minden országban minden játékvezető lefújt volna. Szabálytalan volt, a szabálytalanság evidens volt, és az egész rendkívül látványos. A megjátszás esete fel sem merülhetett. Ennek ellenére a játékvezető úgy gondolta, hogy ez a „kemény játék” kategóriájába tartozik. Nem. Csak a jéghokiban. Ha a magyar bajnokság legjobb csatárait továbbra sem védjük meg az evidens és alattomos szabálytalanságoktól, ha engedjük, hogy a jól ismert mészárosok megfélemlítsék a játszani tudó játékosokat, akkor nem lépünk előre. Ez sokkal fontosabb, mint akármilyen játékvezetői tévedés.

 

Szerdán U19-es bajnokcsapatunk 2-2-es döntetlent játszott az UEFA Youth League keretében Niksic-ben. A második félidő közepén csapatunk már 2-0-ra vezetett, amikor két, védőink által is támogatott, kontrából egyenlített a montenegrói csapat. Rendkívül örvendetes volt látni a fiúk játékstílusát, és azt a hatalmas dominanciát, amit képesek voltak kialakítani az ellenfél stadionjában. Szintén nagyszerű volt, hogy 1500 montenegrói, és 6 Honvéd szurkoló megtisztelt minket jelenlétével. Hozzáteszem, a Honvéd szurkolók hangját és dobját végig lehetetett hallani a mérkőzés során. Kiváló volt a montenegrói közönség. A hazai csapat minden szép megmozdulását, még egy egyszerű szerelést is nagy tapssal és óriási üdvrivalgással fogadták. Jó volt látni azt a határtalan lelkesedést és szeretetet, amit sajátjaik iránt mutattak. A visszavágó október 18-án szerdán 17:00 órakor lesz a Bozsik Stadionban. Mindenkit szeretettel várunk erre az UEFA Youth League mérkőzésre, ami különben szurkolóink számára ingyenes lesz. Ha továbbjutunk, akkor az orosz vagy a kazah bajnokkal mérkőzünk a következő körben. Ők szintén tegnap játszottak 2-2-es döntetlent a kazah fővárosban.

 

Gazdag Dani, a Magyar Futball Akadémia neveltje és klubunk egyik nagy értéke, akivel szerződést hosszabbítottunk 2020. június 30-ig. Az elmúlt időszakban sérülése hátráltatta a játékban, de múlt héten már bevethető volt, és jó játékkal örvendeztette meg közönségünket. Gratulálok Gazdinak az új szerződéshez, és gyönyörű, fiatal családjához is!

 

Csapatunk rendkívül nehéz mérkőzés előtt áll, a masszív Vasas csapatát fogadjuk a Bozsik Stadionban szombaton. Remélem, jó időben, nagy tömeg előtt. Ebben a szezonban szurkolóink nagyon kitettek magukért, egyik idegenbeli szurkolás után is jött a másik. A rendkívül színvonalas és a társadalomra ártatlan szurkolást az MLSZ is díjazta, a legtöbb esetben többszázezer forintos büntetéssel. A Vasas elleni mérkőzésen is nagy szükségünk lesz szurkolóinkra. Ez egy fontos, 6 pontos mérkőzés. Siker esetén megerősíthetjük pozíciónkat az élbolyban. Jó lenne a dobogón kezdeni a válogatott szünet után. Tudom, hogy szurkolóinkon nem fog múlni.

 

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

 

George F. Hemingway

 

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Ferencvárosi TC55
2Videoton FC55
3DVSC37
4Újpest FC37
5Budapest Honvéd36
6Paksi FC35
7Swietelski Haladás30
8DVTK30
9Puskás Akadémia FC30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő27
11Mezőkövesd Zsóry FC27
12Vasas FC26
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!