NB2 logó
NB3 logó

Inkább örüljünk!

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. január 10. kedd 11:51

A kezdet kezdete volt. Ismerkedtem Kispesttel. Az egyik utánpótlás csapatunkkal elmentem megnézni egy Újpest –Honvéd utánpótlás mérkőzést. Hogy felmérjem a helyzetet. A részletekre már nem emlékszem, csak arra, hogy egy rendkívül rossz talajú pályán játszottunk Újpesten, és csapatunk 6:0-ra kikapott az újpestiektől. Esélyünk sem volt. Nekem a Honvédról Puskás, Bozsik, Tichy, Détári, meg a többiek jutottak eszembe. Meg persze a legendás kispesti utánpótlás. Döbbenten álltam a pálya szélén. „Ez valamilyen kisiklás volt?” - kérdeztem az edzőt. „Nem” - mondta – „nekünk csak az jut, aki máshol nem kell. Ide jutottunk.”

 

Ajax, Twente, Stoke City, Greuter Fürth, Guimares, Parma, AFC ASA 2013 Targu Mures, Bologna, FTC, PFLA, és sokan mások. Mind csapatok, amelyek az utolsó években a Budapest Honvéd Magyar Futball Akadémiájának növendékeit szerződtették. Az utolsó két csapat éppen tegnap szerződtette Botka Endrét és Prosszer Dánielt, két Kispesten nevelkedett, 1994-es születésű játékost. Nagyot fordult a világ. Hallom viszont, hogy vannak szurkolóink között olyanok, akik ezeket a fejleményeket nem nagy sikerként, hanem kudarcként, netán árulásként élik meg. Ne már! Inkább álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk át a dolgot.

 

A Magyar Futball Akadémia feladata, hogy nevelje a labdarúgókat a Budapest Honvédnak, a magyar labdarúgásnak, és jobb külföldi kluboknak. Ezekkel a labdarúgókkal legyen a Kispest minél sikeresebb, a csapat teljesítményével, a klub pedig a bevételi oldalon. Csapatunk erős, és nem engedjük, hogy a játékos eladások gyengítsék pozíciónkat. Egyre több fiatal játékosunk jelentkezik az NB I-es csapat portáján. Egyre nagyobb a konkurencia a kezdő vagy a pados pozíciókért. Játékos eladás ugyanúgy tartozik a klubvezetés kötelező funkciói közé, mint az utánpótlás nevelése, vagy az év végi elszámolás. Az pedig sehol sincs megírva, hogy igenis eladunk játékosokat, de nem a riválisoknak, nem a Ferencvárosnak, az Újpestnek, vagy a felcsútiaknak.

 

Inkább örüljünk! Örüljünk, hogy a labdarúgó társadalomban is tudatosult, hol folyik a foci elit nevelése. Örüljünk, hogy riválisaink nálunk költik a pénzüket. Örüljünk, hogy gyerekeink tudják, a kispesti nevelés garancia a sikerre Kispesten, az ország más részén, vagy Európa innen nyugatra lévő országaiban. Örüljünk, hogy sokféle perspektívát tudunk ajánlani neveltjeinknek. Örüljünk, hogy az ország minden részéről özönlenek a tehetséges fiúk a Puskás Ferenc utcába, ahol a világ minden részét megnyitó képzést kapnak. Örüljünk, hogy hamarosan ezt a képzést már egy világszínvonalú infrastruktúrával rendelkező intézményben kapják. Szóval örüljünk. Mindannyian.

 

Ahogy már az őszi szezonban is említettem, egy-két új játékos érkezése is várható. Támadósorunk, középpályánk nagyon erős, csapatunk nem gyengül. Két játékost még szeretnénk igazolni a védelembe, egy akadémista támadót felhozni a nagycsapat keretébe, és 3-4 akadémista fiatalt előkészíteni, hogy jövő évben sikeresen szerepeljenek az OTP Bank Ligában. Továbbra is szurkolóink kedvében kívánunk járni gyors, elegáns, agresszív támadójátékunkkal. Továbbra is célunk a nemzetközi szereplés, és a mostani átigazolási szezon történései nem szabad, hogy akármilyen módon is befolyásolják eredményességünket. Bízzunk csapatunkban!

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!