NB2 logó
NB3 logó

Igaza van!

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. augusztus 07. hétfõ 16:13
Szombaton csapatunk megérdemelten nyert 2-0-ra a rendkívül jó erőkből álló PFLA ellen. A mérkőzés után Pintér Attila, a PFLA vezetőedzője, kifejtette véleményét, miszerint esélyegyenlőséget kellene biztosítani az NB I csapatainak. Teljes mértékben egyetértek, és támogatom ezt a gondolatot. 
 
S ha már az esélyegyenlőségről beszélünk, azt gondolom, az esélyegyenlőség megteremtése már csak azért is fontos, mert a jelenlegi fizetési trend az OTP Bank Ligában és a Merkantil Bank Ligában ismét több csapat fizetésképtelenségéhez és csődjéhez fog vezetni. A fizetési sapka, mint olyan, nem segítené labdarúgásunk minőségi fejlődését, de egy amerikai mintára tervezett bértömeg sapka nagy lépés lenne a jó irányba. A bértömeg sapka, ha jól és tisztességesen kidolgozásra kerül, az egyik oldalon biztosítja az esélyegyenlőséget, meghagyja az élcsapatok lehetőségét a nemzetközi szereplésre, és reális szinten tartja a játékosok fizetését. Ez a fajta üzletpolitika azt is eredményezi, hogy ne keljen ismét csődről, elmaradt fizetésekről, és fizetési kiskapukról beszélni a magyar labdarúgásban. Ráadásul, ha egy ilyen programot életbe szeretnénk léptetni mielőtt még késő, mondjuk a 2018/19-es idénytől, akkor ennek most neki kell látnunk, hogy a fair play elvei ne sérüljenek. 
 
Ma lesznek a VI. Honvéd-Penta Kupa helyosztó mérkőzései. Az 5-6. helyért az angol West Bromwich Albion és a dán Aalborg BK játszik délután ½ 2-kor. A bronz mérkőzés délután 4-kor kezdődik a PFLA és a Budapest Honvéd MFA csapatai között, míg a döntőt délután 6-kor játssza a Partizan Beograd és a Maccabi Petah Tikva csapata. Sajnos a magyar csapatok csak a bronzért játszanak, mert mindketten lemaradtunk az arany mérkőzésről. A torna meglepetése a hat izraeli utánpótlás válogatottat felvonultató Maccabi Petah Tikva lett, amely először, de reméljük nem utoljára, vesz részt a Honvéd-Penta Kupában. A gyors, agresszív, jól felkészített csapat és a férfias, kompromisszum nélküli játékot bemutató szerb Partizan mérkőzése rendkívül élvezetesnek ígérkezik. Remélem, minél többen tekintik majd meg ezeket a mérkőzéseket, amelyekre a belépés ingyenes. 
 
Nagyon nehéz út vezetett oda, hogy a 2016/17-es idényben a Budapest Honvéd bajnok legyen. Ebben az idényben még nehezebb lesz a kiemelkedő szereplés, mert több csapatot megerősítettek, nincs igazán gyenge csapat az NB I-ben (lásd a Balmazújváros eddigi szereplését), és persze senki sem akar kiesni. Ennek ellenére nekünk nem szabad elveszteni szem elől a Budapest Honvéd egyik legfontosabb célkitűzését: minél több akadémistát kell beépítenünk az első csapatba még akkor is, ha ez nehézségekkel jár. Már nézegetjük a 1999, 2000, 2001-ben született játékosokat is, és méregetjük, hogy kinek lesz lehetősége minél előbb bemutatkozni az OTP Bank Ligában. Merthogy nekünk ez ugyanolyan fontos, mint a jó szereplés. 
 
Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:
 
 
George F. Hemingway
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC41
2Videoton FC38
3DVSC31
4Budapest Honvéd28
5Újpest FC26
6DVTK25
7Paksi FC24
8Puskás Akadémia FC23
9Vasas FC21
10Swietelski Haladás20
11Balmaz Kamilla Gyógyfürdő19
12Mezőkövesd Zsóry FC16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!