NB2 logó
NB3 logó

Hideg van

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. január 12. csütörtök 10:18

Sosem értettem meg azt a perzselő rosszindulatot, amellyel Magyarországon egyes sajtóorgánumok kezelnek labdarúgó klubokat. Ez a gondolat most a DVSC kapcsán jutott eszembe. Több játékos távozott a csapattól, láthatóan az elmúlt évek sikerei után a hajdúságiak egy új csapat építésének kezdtek neki. Az egyik honlap tudni véli, miért bontanak szerződést az egyik játékossal. Szerintük azért, mert a klub tízmilliókkal tartozik a játékosnak, és a tartozás elengedésének fejében bont szerződést a játékossal. A klub ügyvezetője tagadja az állítást. De hát ki hisz a klubnak, amikor a honlapnak ilyen biztos, senki által nem ellenőrizhető, fel nem fedhető, a felelősséget nem vállaló, kiváló forrása van? Se nem feladatom, se nem célom a debrecenieket megvédeni, de nem szeretem, ha a szurkolók ilyen kapitális baromságon csámcsognak. Először is az MLSZ olyan monitoring rendszert működtet, amely egy hónapon belül felfedi a fizetések csúszását. Másodszor, a játékos hetek alatt pénzéhez jut, ha az MLSZ-hez fordul. Harmadszor, miért áldozna egy komoly teljesítménnyel és múlttal rendelkező játékos több tízmillió forintot, hogy szabadon igazolhatóvá váljon? Valaki tényleg azt gondolja, hogy ilyen mértékű aláíráspénzt kap majd az új klubjánál? Talán nem érdemelné meg egy nagy múltú, többszörös bajnok klub, hogy a sajtóorgánum körüljárja az ügyet, mielőtt a csapat rosszhírét kelti? Én a szabad sajtó híve vagyok. De ugye azért szeretjük a szabad sajtót, mert az tényeket közöl, és a valóságról ír. A hazug sajtó nem jobb, mint a cenzúrázott sajtó. Ezért azt nincs miért szeretni.

 

A Budapest Honvéd a tavaszi szezonra kölcsönvette egy vételi opcióval a Paksi FC csapatától Laczkó Zsoltot. Zsolt a jelenlegi magyar mezőny egyik legjobb, leghasznosabb baloldali védője, és már több mint egy éve Marco Rossi kívánságlistáján szerepel. Csapatunk játékstílusa kimondottan kedvező a Zsolt típusú játékosoknak. Gyorsasága, motiváltsága, lendülete komoly erősítést jelenthet csapatunknak a tavaszi szezonra.

 

Csapatunk és stábunk nagyban készül már az antalyai edzőtáborba. Kemény munka és kemény ellenfelek várnak ránk az ott játszandó három mérkőzésen. 24 labdarúgó és 12 stábtag készül izgatottan a vasárnapi indulásra. Január 15 és 25 között 10 éjszakát töltünk Belekben. Jól ismerem a helyet, mert már kétszer táboroztunk ott az elmúlt években. Nem csak a szállodák és az ellátás kiváló, de a pályák minősége és az ellenfelek is. Három mérkőzést játszunk az ott táborozó külföldi csapatok ellen. Nem vagyok a téli edzőtáborok nagy támogatója, de a jelenlegi nagy hideg egy komoly érv a török edzőtábor mellett. Szerencsére jelenleg nincs sérültünk, és bevetésre készen utazunk a teljes csapattal.

 

Ahogy a múlt évben is elmondtam, a most eladott két játékoson kívül nem tervezünk megválni egyetlen kezdő játékosunktól sem. Előfordulhat, hogy Laczkó Zsolton kívül még lesz egy igazolásunk, de ez sok mindentől függ. Akkor is rendben vagyunk, ha több játékost már nem igazolunk. Remélem, ebben majd a tavaszi eredmények is megerősítenek. Mik az elvárásaim? - kérdezik mindig. Most is az, ami júliusban volt: nemzetközi kupaindulást érő helyezés. Remélem, reálisan gondolkodom.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!