NB2 logó
NB3 logó

Harcolunk

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. május 16. kedd 13:40

Múlt szombaton az MTK elleni mérkőzésünkön, amelyet 2-1-re nyertünk, az MTK gólja utáni pár percet leszámítva domináltunk, és több góllal is nyerhettünk volna. Most nem gólerős duónk, az Eppel-Lanzafame páros villogott, hanem a fiatalok rúgták a mindent eldöntő gólokat. A játékvezető Koszta gólját helytelenül az MTK védője, Korozmán Kevin „javára” írta, mint öngól. Kár, mert először is Márk lőtte, másodszor pedig egy nagyon szép gól volt. Kellett hozzá Eppel Marci gólpassz fejese is. Végül is Koszta gólja bizonyult a nyerő találatnak. Csapatunk remekül küzdött, még akkor is, amikor egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt az MTK vezető gólunk után rögtön egyenlíteni tudott. Ilyenkor szoktak csapatok összeomlani. De nem a miénk.

 

Szurkolóinkról nem akarok sokat fecsegni, mert a tétel evidens: a mai kispesti szurkolótábor nemcsak a legjobb és leghangosabb, de biztatásával valóban előreviszi és előnyhöz juttatja csapatunkat. Minden csapatnak ilyen minőségű szurkolótábort kívánunk (ha nem is ellenünk). Mi pedig szeretnénk megduplázni a számukat, hogy majd megtöltsük új stadionunkat.

 

Jelenleg minden focirajongót a bajnokság végső kimenetele érdekel. Mind a második kieső, mind a bajnok kiléte tulajdonképpen megjósolhatatlan. A kieső kiléte olyannyira, hogy oly sok ismeretlen matematikai tényező kellene egy jó ötleteléshez, hogy én inkább meg sem teszem. A bajnokcsapat kilétéhez vezető folyamat már könnyebbnek tűnik. Ha szombaton a Ferencváros legyőzi a Videotont, és a Honvéd is sikert arat Debrecenben, akkor a Budapest Honvéd FC a bajnok. Minden más esetben a döntés május 27-én este 7-kor születik meg a Bozsik Stadionban. Remélem, hogy teltház előtt fogunk ünnepelni.

 

Őszintén szeretnék foglalkozni egy állandó, vagy inkább vissza-visszatérő problémával. Azon szurkolóink, akik bérletesek, vagy elővételben, vagy az interneten vásárolják a jegyeket mérkőzéseinkre, ne is olvassanak tovább, mert őket ez a probléma nem érinti. Azok is kevésbé érintettek, akik nagyon okosan kiváltották a Honvéd klubkártyát, és ezért gyorsan tudnak jegyet váltani mérkőzéseinkre. A többiek viszont kérem, olvassanak tovább! A klubkártya nélküli jegyvásárlás az adatok rögzítése miatt kb. 1-1,5 percig tart. A mérkőzés előtt mind a kilenc pénztárunkat nyitva tartjuk a Bozsikban. Tessék kiszámolni, mi történik, amikor röviddel a mérkőzés előtt kb. 1000 ember felsorakozik a pénztárak elé, hogy jegyet váltson. Nem kell matematikai zseninek lenni, hogy megállapítsuk, sokan csak a mérkőzés kezdete után fognak bejutni a stadionba. Ez mindannyiunknak fáj, és ezért próbálunk meg mindent szurkolóink érdekében. Sajnos a „minden” sem elég, mert az idő és a matematika ellenünk van. Mindenkit kérünk nagyon szépen, hogy már jóval a mérkőzés megkezdése előtt legyen egy érvényes jegy birtokában. Ez mindannyiunk érdeke.

 

Az elmúlt hetek mérkőzései jól sikerültek. Még akkor is nyerni tudtunk, amikor mint pl. az MTK ellen nem a szezon legjobb játékával rukkoltunk elő. Nem is a szokásos jelöltek lőtték a gólokat. Két akadémistánk, Holender Filip és Koszta Márk segített minket győzelemhez. Egy másik akadémistánk, Bobál Dávid passzai pedig élményszámba mentek, sőt, az egyikből gól is született. Szóval van tartalékunk. Az utolsó két mérkőzésen viszont olyan csapatok ellen lépünk pályára, amelyek nem csak nagyszerűen megszervezett védelemmel, de ragyogó támadó játékosokkal is rendelkeznek. Ezek a csapatok minden hibát büntetnek. Remélem, nem lesz mit büntetni, és inkább mi használjuk ki ellenfeleink botlásait. Mindenképpen az elmúlt negyedszázad legjobb eredményét produkáljuk ebben a szezonban. Próbáljuk meg feltenni az i-re a pontot!

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC41
2Videoton FC38
3DVSC31
4Budapest Honvéd28
5Újpest FC26
6DVTK25
7Paksi FC24
8Puskás Akadémia FC23
9Vasas FC21
10Swietelski Haladás20
11Balmaz Kamilla Gyógyfürdő19
12Mezőkövesd Zsóry FC16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!