NB2 logó
NB3 logó

Gu-Gu-Gu

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. augusztus 21. hétfõ 13:36

Már az első jó megmozdulásánál lehetett hallani, hogy a Honvéd utazó törzsközönsége kezdi kedvelni Kadima Kabangut. Aztán amikor a Mezőkövesd-Budapest Honvéd mérkőzés 94. percében fejjel a mezőny fölé emelkedve befejelte a mindent eldöntő gólt, és tárt karokkal fanatikusaink elé állt, dörgött az Gu-Gu-Gu-Kabangu. Persze a találat azt is jelentette, hogy a kispesti csapat 2-1-re nyert a magukat keményen tartó mezőkövesdiek ellen. Hogy pontosan hogyan csinálja, azt nem tudom, de tény, hogy amikor fejelni kell, Kabangu, kisöccse által adott becenevén Dark, körülbelül egy jó fejjel magasabbra emelkedik, mint a két méteres belső védők. Ez most sem történt máshogy. Darkot csereként állította be Erik van der Meer, és jobb 30 percet el sem tudtam volna képzelni a fiatal játékos részéről. Még sok tanulni valója van mind a technika, mind a taktika terén, de minden bizonnyal hasznos tagja lesz a Honvéd keretének.

 

Azt hiszem, nem sokkal több kispesti volt a mérkőzésen, mint mezőkövesdi. Azért ne felejtsük el, hogy a mérkőzés Mezőkövesden volt. Szóval Puskas’ Army teljes létszámban tette tiszteletét Matyóföldön.  Most már csak azon kell dolgoznunk, hogy szurkolóink létszámát mind Kispesten, mind vendégként megduplázzuk. Nehéz, de nem lehetetlen feladat. S ha már szurkolóinkról írok, egy adalék a múlt heti, Újpest elleni megmérettetés kapcsán. Akármilyen indíttatásból, az ellenfél fanatikusai a lehető legcsúnyább, legmocskosabb, legelítélendőbb rasszista felhangokkal szidták csapatunkat, szurkolóinkat. Mit ne mondjak, tartottam az ultrák válaszától. Most éppen nincs szükségünk büntetésre meg szégyenre. Azt kell mondanom, kishitű voltam. Szurkolóink egyáltalán nem reagáltak, hanem tovább biztatták csapatunkat, ezzel is kimutatva, hogy ők nem kívánnak a korpa közé keveredni. Stílus és méltóság. Szebb ajándékot nem kaphattunk volna. Köszönjük mindenkinek!

 

Az elmúlt hétvégén rengeteg sérültet kellett nélkülöznünk. King, Eppel, Holender, Pölöskei és Gazdag sem állt vezetőedzőnk rendelkezésére. Ráadásul Latifu is megsérült a Mezőkövesd elleni mérkőzésen. Eppel e héten visszatérhet, és remélhetőleg Latifunál sem fog játékot akadályozó sérülést kimutatni az MRI. A többi játékos sérülését illetően persze csak előrejelzések vannak. Gazdi még valószínűleg 5-6 hétig, Pölöskei legalább 3-4 hétig nem bevethető. Ugyanezt mondhatjuk el Filip Holenderről is. King fizio- és fizikoterápiát folytat, és októberre vagy novemberre reménykedhetünk a visszatérésében. A szokatlanul nagy számú sérültek megnehezítik Erik van der Meer munkáját, és a csapat teljesítményét is érintik. Reméljük, megfelelően pótolni tudjuk sérült játékosainkat. Természetesen mindegyiküknek a lehető leggyorsabb felépülést kívánjuk.

 

Spanyolországba szerződött volt csapatkapitányunk, Hidi Patrik. Új csapata elvesztette a hétvégi mérkőzését, de Patrik egy nagy, körülbelül 40 méteres gólpasszal mutatkozott be. Sok sikert kívánunk Patriknak Spanyolországban is! Szerintem tehetsége és hozzáállása minden csapatnál sikeres karriert jelent neki.

 

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

 

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC41
2Videoton FC38
3DVSC31
4Budapest Honvéd28
5Újpest FC26
6DVTK25
7Paksi FC24
8Puskás Akadémia FC23
9Vasas FC21
10Swietelski Haladás20
11Balmaz Kamilla Gyógyfürdő19
12Mezőkövesd Zsóry FC16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!