NB2 logó
NB3 logó

Érthetetlen

KERINGER ZSOLT - 2016. április 10. vasárnap 18:11

Sokat gondolkoztam, hogy a hétvégi fordulóval kapcsolatosan megosszam a gondolataimat az olvasókkal, aztán a tegnapi napon az MLSZ Fegyelmi Bizottságának határozata megadta az alaphangot.

Szombaton, ahogy az lenni szokott utaztam csapatom idegenbeli mérkőzésre, Felcsútra nagyon sok szurkolótársammal együtt. A meccs kezdetéig kb. 350 szombathelyi szurkoló gyűlt össze. A mérkőzést nagy reményekkel vártuk, mert csapatunk az idei bajnokságban nagyon jól szerepel és idegenben sorra hozta a meglepetés eredményeket. Titkon a három pont megszerzésében bízva indultunk el Szombathelyről, aztán elkezdődött a mérkőzés és egyre jobban rá kellett döbbeni arra, hogy ez a mérkőzés igazából Vad II Istvánról fog szólni. Az első félidőben több olyan ítélete volt, melyből érezhető volt melyik csapatnak szabad többet megtenni. Tischler Patrikot már az első félidőben zuhanyozni kellett volna küldeni, de a drága spori úgy viselkedett mintha Ukrajnában lett volna. Aztán jött a második félidő és Iszlai Bence kiállítása. Megjegyzem, hogy a kiállítás jogos volt, de aztán beindult a játékvezető, ahol csak lehetett jelezte, hogy mi a mai napra a penzum. Talán erről Popin tudna ódákat zengeni, ugyanis amikor felé ment a labda egyből lefújta a drága játékvezető.

Összegzésként csak annyit lehet a mérkőzés játékvezetői ténykedéséről elmondani, hogy sikerült „elvezetni” a mérkőzést, de az igazi célját nem érte el, mert a hazai csapatnak nem sikerült győznie köszönhető Király Gabinak és a csapatnak, valamint a szurkolótábor buzdításának. Azt hiszem a hazai közönség láthatta milyen, amikor egy csapatnak van szurkolótábora és mennyire tudja segíteni a csapatot a nehéz pillanatokban.

A tegnapi nap megérkezett Iszlai Bence eltiltásáról szóló határozat, melyben négy meccsre szóló ”szünet” szerepel. Úgy gondolom, hogy ezt is csak olyan csapat játékosával szemben engedheti meg magának következmények nélkül a „nagyérdemű”, aki mögött nincs igazi ”háttértámogatás”. Egy apró kérdés merült fel bennem, hogy egy ilyen ”minőségben” levezetett mérkőzés után egy játékvezető milyen szankcióval van sújtva? Emlékszem, amikor Balassa Péter a Videotonnak szabályos gólt fejelt és a hálón átment labdát nem érzékelve a játékvezető nem adta meg a gólt annak mi lett a következménye. A forduló után jutalomból egy nemzetközi tornára nevezték az érintett játékvezetőt! Ez aztán komoly szankció volt! Tudomásom szerint komoly fizetéseket kapnak a játékvezetők egy-egy meccs levezetéséért, mely tükrében a munka megfelelő minőségben történő elvégzéséért talán felelősséggel is tartoznak!

Úgy látom az MLSZ néhány bizottságának több éve tartó ámokfutása már minden szakmaiságot nélkülöz. Egyszerűen állam az államban hoz döntéseket és semmilyen kontroll nincs velük kapcsolatban. Nem tudom ki vagy kik azok, akik most már valamit tehetnének, de nagyon szépen kérem valamennyi szurkolótársam nevében - függetlenül melyik csapatnak szurkol – lépjen az ügyben, akár maga Csányi úr is esetlegesen jobban vizsgálja meg a belső működési mechanizmust. A példák sokaságát lehetne felsorolni, melyek közül egyet említek meg a magyar-román meccsre történő jegyek eladása, ami aztán igazán megmutatta egyesek ”hozzáértését”! Jó lenne már végre megtudni, hogy a sok élettől elrugaszkodott döntést mi vezérli! Sipos úr, mint sajtófőnök válaszát már ismeri mindenki, hogy a magyar labdarúgás és a szurkolók érdekeit szolgálja minden MLSZ döntés, de én azért ezt kétségekkel fogadom!

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC44
2Videoton FC41
3DVSC31
4Újpest FC29
5Budapest Honvéd28
6Paksi FC27
7DVTK25
8Puskás Akadémia FC24
9Balmaz Kamilla Gyógyfürdő22
10Vasas FC21
11Swietelski Haladás20
12Mezőkövesd Zsóry FC17
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!