NB2 logó
NB3 logó

Él a remény!

KERINGER ZSOLT - 2016. április 10. vasárnap 18:13

Csütörtök este, amikor megérkeztem a mérkőzésre látható volt mindenkin, hogy csak és kizárólag egy eredményt tudott elképzelni, mégpedig, hogy a csapat behúzza a három pontot. A bemelegítés során a játékosok arcán látható volt a feszültség, hogy nagyon fontos mérkőzés vár rájuk.

Az első félidő elején minden úgy indult, ahogy számítottuk, vagyis a csapat pár bíztató helyzetet kialakított a vendégek kapuja előtt, aztán jött a hidegzuhany. Juhász Roli egy rossz passzából hátrányba kerültünk. Ez borzasztóan megzavarta a csapatot, mely az egész első félidőre rányomta a bélyegét. Ekkor én úgy éreztem, hogy ezért nem tudunk mi előre lépni, mert ilyen helyzetekben mindig megroppanunk. A jövőre nézve tehát borzasztóan fontosnak tartom a mentális felkészítésben történő előrelépést.

Jött a második félidő és szinte minden a feje tetejére állt. Két csere és mintha kicserélték volna a csapatot. Böde Dani ellentmondást nem tűrve ment előre és ez a mentalitás átragadt a játékosokra a szurkolókra is. Az volt a kérdés ekkor már számomra, hogy mikor rúgjuk meg az első gólt és aztán onnét már nem állíthat meg semmi és senki bennünket. Jött Dani és gól, gól, gól gól!! Egyenlítettünk! Egy a védők mögé beívelt labda következtében mindenkiben meghűlt a vér amikor Guzmics Ricsi egy óriási sprinttel utolérte a támadót és a „találkozás” után a vendégek játékosa nagyot esett. Tizenegyes!? NEM, ugyanis a játékvezető egyértelműen jelezte, hogy mehet tovább! Aztán fordultunk és Böde Dani ismét megvillant! GÓÓÓÓL! Innen gondoltam már nem lehet gond, aztán az utolsó percek igencsak izgulósra sikeredtek, de a végén ünnepelhettünk és ez volt a legfontosabb!

Mai nap olvasgattam a megjelent cikkeket. Én azt gondoltam, hogy egész nap csak arról fogok olvasni, hogy ”él a remény” és még akár második helyen is tovább léphetünk egyenes ágon!

Aztán látom és olvasom, hogy most a Guzmics szerelésével van elfoglalva mindenki! Ez a pozitív hozzáállás mutatja miért nem lépünk egyről, kettőre! Amikor ellenünk jogos vagy jogtalan ítéleteket fújnak be és ebből rosszul jövünk ki, akkor siránkozunk! Most meg amikor egy olyan szituációt, amit így és úgy is lehet megítélni, azon elkezdünk ”rugózni”! Itt jön a profizmus egyik hiányossága szerintem. Nekünk ebben az esetben egyet kellene levenni, hogy számunkra jól alakult a meccs és kész!

Minden energiánkat Görögország legyőzésére kellene fordítani és a játékosok önbizalmának növelésére! E helyett….. Szóval külföldön ilyen esetben mi is történik a csapatoknál? A következő feladatra koncentrálnak! Remélem, a válogatottnál ez történik most!

Nagyon fontosnak tartom most elmondani, hogy Én Tiszteltem Dárdai Pali munkáját, eredményeit és úgy gondolom Bernd Strock szövetségi kapitány is hasonlóan jó munkát végez! Pali ajánlotta nekünk és azt hiszem, Ő azok közé tartozik, aki felelősségének teljes tudatában gondolta, hogy Bernd Strock alkalmas lesz folytatni a munkáját! Támogatni kell és majd a sorozat végén lehet eredményről véleményt alkotni!

Most vasárnap GYŐZNI KELL és akkor a remény tovább él az esetleges második hely megszerzése kapcsán!

Él a remény és ez a legfontosabb!

Hajrá MAGYAROK!

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!