NB2 logó
NB3 logó

Egerek és emberek

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. március 29. szerda 16:13
Puskás Ferenc csapataként természetesen a mi privilégiumunk és egyben kötelességünk is, hogy évenként megemlékezzünk a „Száguldó Őrnagyról”. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a múlt és a jelen között, de példa nélküli múltunk megköveteli a gondozást. Ugyancsak egy véletlen folytán, de egyik legnagyobb riválisunk, az FTC ellen játszunk most szombaton a Bozsik Stadionban. Az érdeklődés óriási, már az első nap elteltével annyi jegy fogyott el, mint amennyi néző volt egy-egy mérkőzésen. Persze nemcsak a sok nézőben, de a jó eredményben is reménykedünk. Az OTP Bank Liga tabelláján a Ferencváros előtt állunk. Sajnos eddig az évadban az ellenük játszott  mindkét bajnoki mérkőzést elvesztettük, az egyiket hathatós külső segítséggel. Tudom, az ellenfelünknek is nagyszerű játékos állománya van, és a gazdálkodási lehetőségei is irigylésre méltók. Mégis, remélem, ez lesz az a mérkőzés, amikor a kispesti csapat igazi arcát mutatja; az a Honvéd jelenik meg, amely ellentmondást nem tűrő módon harcol az utolsó percig a győzelemért. Szükség lesz minden szurkolóra a stadion minden oldalán. Csak együtt lehetünk sikeresek. 
 
Érdekes interjút olvastam Debrecen polgármesterével. Tulajdonképpen eszemben sem lenne a városvezető nyilatkozatáról beszélni, hiszen semmi közöm hozzá. Viszont volt egy mondata, ami ugyancsak megdöbbentett. Beszélt arról, hogy hogyan „ömlik” a szponzori pénz különböző csapatokba, többek között a Honvédba is. Kétszer is elolvastam, mert nem tudtam elképzelni, hogy derék emberünk ennyire félretájékozott. Ugyanis minket hasonlított össze a debreceni csapat helyzetével. Kissé komikus a dolog. Debrecenben legalább egy évtized óta gazdasági vállalkozások támogatják a hazai csapatot. Hagy tegyem hozzá, nagyon helyesen. S nem szabad elfelejtenünk Szima Gábor lelkes és sokat érő támogatását sem. Ami szintén fontos, hogy az önkormányzat jelentős összegekkel és szolgáltatásokkal (fogadjunk, hogy az elmúlt évtizedben ez bőven meghaladja az egy milliárd forintot) támogatja a klubot. Na és ezzel szemben mi a valóság Kispesten? Helyi vállalkozók, multik: zéró. Kispesti önkormányzat: zéró. Szóval tessék csak nagyon óvatosan bánni a példákkal.
 
Múlt héten reagáltam egy mondatra abban az interjúban, amit Urbán Flórián labdarúgóedző adott az egyik internetes oldalon. Az interjúban azt állította, hogy ő azért nem kap edzői állást az OTP Bank Ligában, mert azt „föntről” megakadályozzák. Az interjú egy arctalan összeesküvést sejtetett, anélkül, hogy az összeesküvés okát vagy résztvevőit megnevezte volna. Én azt írtam, hogy miután nagyon sok Pro Licences edző van Magyarországon (több mint 100 a meglévő 12 első osztályú csapatra, mely 12 csapatból 7-nek külföldi edzője van), nehéz ilyen állást kapni, több kvalifikáció van, és Urbán Flóriánnak valószínűleg nem valamilyen összeesküvés elmélet miatt nincs katedrája. Az edző úr sajátos formát választott a reakcióra. Az általam felsorolt kvalifikációkra nem reagált, csak alpári módon pocskondiázott. Viszont felfedte, hogy miért is gondolja egy ellene irányuló összeesküvés létét. Ő ugyanis a hungarista eszmék szimpatizánsa lehet, merthogy egy ilyen eszméket valló párt színeiben indult valamilyen választáson. Elmondása szerint valaki azt mondta neki, hogy a választáson való indulása miatt nem fog kispadot kapni. A titokzatos személy nevét edzőnk nem fedte fel. Szeretném a lehető leggyorsabban megnyugtatni Urbán Flóriánt: az állítólagos összeesküvés híre sem hozzám, sem az általam megkérdezett többi tulajdonoshoz sem jutott el az elmúlt 3 évben. Ezúttal is biztosítani szeretném, hogy a Budapest Honvédnál nem összeesküvés eredményeként vagy valamilyen felső utasításra nem jött szóba a neve. Gondolom, ez számára is megnyugtató lehet. 
 
A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:
George F. Hemingway
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!