NB2 logó
NB3 logó

Davide és a kórus

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. május 08. hétfõ 11:28

Szóval amikor ismét szerződtettük Davide Lanzafame-t, természetesen tudtuk, hogy az olasz játékos egy klasszis támadó, aki sokat fog segíteni a Budapest Honvédnak. Ezt múlt szombaton is láttuk Mezőkövesden. Gólpasszai és két gólja élményszámba mentek, nagy örömet okozva közönségünknek. Mezőkövesdre látogató támogatóink pedig nemcsak egyszerű szurkolók voltak. A Mormon Tabernacle Choir elkötelezettségével és hangerejével vetekedő támogatást kaptak játékosaink, függetlenül attól, hogy éppen melyik csapat vezetett a mérkőzésen. Azt már látom, hogy a bajnokság kimenetele nem rajtuk fog múlni. Sem a csapatunkon. Mert mindketten mindent meg fognak tenni a sikeres befejezésért.

 

Egy ilyen mérkőzés után nehéz eldönteni, hogy kit dicsérjen az elemző a legjobban. Nemcsak Lanzafame, Eppel, Bobál vagy Kamber játszott parádésan, hanem a többiek is. A korai mezőkövesdi gól sem fogta meg a csapatot, és erőnlétükről és szívükről a mérkőzés utolsó 20 perce a tanúbizonyság. Ami pedig a szurkolókat illeti, az a csúcs. Mondtam is nézőtársamnak, teljesen mindegy, hogy hol játszunk, mert mi mindenhol otthon vagyunk. Remélem, ez Debrecenben is így lesz. Hallom, hogy a szurkolói csoportok tervbe vették külön busz vagy vonat indítását arra a mérkőzésre. Persze először az MTK jön, utána meg a Videoton. Senki se gondolja, hogy a következő három mérkőzés mindegyike nem élet-halál küzdelem lesz. Egy Honvéd ezüstérem nagyon valószínű, de az aranyért még sokat kell harcolni.

 

Kedvenc mezőkövesdi lángossütőm, mely évekig a stadionnal szemben virágzott, jogutód nélkül bezárt. Az ország legjobb lángosától fosztott meg a gazdasági realitás, de legalább csapatunk győzelme kompenzált. Mostanában érzem a Honvéd szurkolók nagy számát. Akárhova megyek, a benzinállomástól a szupermarketen keresztül egészen a férfiruha boltig, sokan állítanak meg jókívánságokkal. Puskás Ferenc csapata ma már nemcsak az idősebbek, hanem a fiatalok körében is sok támogatót szerzett. Remélem, a szponzorok is figyelemmel követik a dolgok alakulását.

 

Csapatunk szakmai stábja közben már nemcsak a bajnokság utolsó három mérkőzésére vagy az esetleges nemzetközi szereplésre koncentrál, de keressük azokat a játékosokat is a Magyar Futball Akadémián belül (és kívül is), akik pótolni fogják távozóinkat. Embert próbáló feladat, különösen azért, mert elsősorban magyar és fiatal játékosokkal szeretnénk kiegészíteni csapatunkat. Az elmúlt évben olyan játékosokat sikerül csapatunkhoz igazolni, mint Eppel Márton, Davide Lanzafame, vagy éppen Zsótér Donát. Jól jártunk velük, és jövőre sem szeretnénk alább adni. 6-8 olyan Magyar Futball Akadémián pallérozódó, vagy már kölcsönben lévő játékosunk van, akiknek a szerepeltetése szóba jöhet csapatunknál a 2017/2018-as idényben. Vannak olyanok, akik az első csapat kötelékébe kerülnek, és olyanok is, akiket kölcsön adunk más csapatoknak a további fejlődés érdekében. Akadémiánkra továbbra is úgy tekintünk, mint a jövőbeli csapat legfőbb forrására, és remélem, akadémistáink ezért küzdenek, ezt érzik, és meg is hálálják.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC44
2Videoton FC41
3DVSC31
4Újpest FC29
5Budapest Honvéd28
6Paksi FC27
7DVTK25
8Puskás Akadémia FC24
9Balmaz Kamilla Gyógyfürdő22
10Vasas FC21
11Swietelski Haladás20
12Mezőkövesd Zsóry FC17
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!