NB2 logó
NB3 logó

”Csontrágás”

KERINGER ZSOLT - 2016. április 13. szerda 15:51

Az elmúlt hónapokban tovább folytatódott a Szurkolók, Klubok, MLSZ közötti egyet nem értések a mérkőzések látogatása tekintetében.

 

Mint tudjuk Csepelen a Ferencváros ”kizárt” szurkolói régen látott hangulatot és valódi szurkolást mutattak be. Ennek következménye az MLSZ ma már szinte a közröhej kategóriát megütő büntető határozata lett a rendező Klub felé. Egyre csak fogy a szurkoló a hazai meccsekről és továbbra is tart a csökönyös ragaszkodás azon intézkedésekhez, amelyek következményeként szinte érdektelenné vált a magyar bajnokság mérkőzései.

 

A héten a kormány döntött a vasárnapi boltzárak eltörléséről, mely indoklást hallgatva és olvasva felmerül az emberben a kérdés, hogy most akkor az MLSZ és az illetékes ”szakértők” nem gondolnák újra az eddigieket? A Fradinál folytatódik tovább az ellentét és jelenleg én úgy látom, hogy ez a ”csontrágás” sem fog megállni és nyugvópontra jutni.

 

A válogatott meccseken látható a telt ház, azonban ne feledjük, hogy ott a beléptetés nem olyan megoldással működik, mint egy Fradi bajnoki mérkőzésen. Ennek fényében magyarázkodások a nézőszámok bajnoki meccsekre történő összevetésével elég gyenge lábakon áll. Továbbra is tartom azon álláspontomat, hogy nézzük már meg miért is van az, hogy Lengyelországban egy bajnoki fordulót 100 ezres nézőszámmal könyvelhetünk el! Talán valamit jobban csinálnak azon kívül, hogy a bajnokság is erősebb? Saját tapasztalatból mondhatom, hogy minden szinten előbbre járnak nálunk, pedig nemrég még azonos szinten voltunk!

 

A szurkolói problémák kapcsán véleményem szerint a gordiuszi csomót a jelen patt helyzetben két ember tudja átvágni és rendbe tenni az pedig nem más, mint Orbán Viktor miniszterelnök úr és Csányi Sándor elnök úr. Az említett személyek teljesen tisztában vannak a magyar és a nemzetközi viszonyokkal és tudják is mi a megoldás, legalábbis én úgy gondolom.

 

A stadionok építések vonatkozásában sokan lehet nem értenek velem egyet, de én demagóg magyarázkodásnak tartom a stadionok építésének támadását és szerintem más területekkel való érvelések, hogy hova kellene ezen pénzeket átcsoportosítani. A rendszerváltás óta eltelt 26 év és felvetett témákkal (egészségügy, oktatás stb.) eddig sem igazán tudott egyetlen kormány sem érdemben megoldást találni, akkor most miért erre hivatkoznak illetékesek? Azon persze lehet vitázni vagy ellentétes véleményen lenni, hogy hova kell és hova nem stadion fejlesztés, de szerintem ez egy másik történet már. Csak egy gondolat, amin érdemes elgondolkodni, hogy az elmúlt évtizedekben nem volt az országnak egyetlen olyan stadionja sem, ahol nemzetközi labdarúgó mérkőzést lehetett volna lejátszani! Nézzünk körül tárgyilagosan más országokban, ahol komolyan gondolják a focit milyen fejlesztések történtek és történnek napjainkban is.

 

A szurkolói problémák és a stadion építések véleményem szerint nagyon összefüggnek egymással és ezért is említettem egy kalap alatt a kettőt mindig, mert amennyiben a szurkolókkal szembeni ellenállás továbbra is ilyen szinten fog maradni, akkor az üres stadionok látványa borzalmas lesz és a majdani fenntarthatósága szinte lehetetlen vállalkozásnak fog tűnni. Azt pedig senki ne feledje el, hogy szurkolókat elveszíteni nagyon könnyű, de visszaszerezni iszonyúan nehéz és ez legyen ultra vagy pedig egyszerű mezei szurkoló!

 

Bár már úgy látom az utolsó órákon is túl vannak a döntéshozók, de azt hiszem, ahogy a ”boltbezárásnál” sikerült változtatni az illetékeseknek az állásponton, úgy a magyar szurkolói társadalom és labdarúgás fennmaradása érdekében is szükséges az azonnali változás!

 

Hajrá MAGYAROK!

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Ferencvárosi TC55
2Videoton FC55
3DVSC37
4Újpest FC37
5Budapest Honvéd36
6Paksi FC35
7Swietelski Haladás30
8DVTK30
9Puskás Akadémia FC30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő27
11Mezőkövesd Zsóry FC27
12Vasas FC26
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!