NB2 logó
NB3 logó

Búcsú Side-től

GEORGE F. HEMINGWAY - 2018. február 14. szerda 13:47
Ma délután magyar idő szerint 14:00-kor, az itteni idő szerint 16:00-kor játssza csapatunk utolsó felkészülési mérkőzését a Dinamo Brest ellen. Nem vagyok az edzőtáborozások nagy híve, és nem csak pénzügyi okokból. Kiszakítjuk a játékosokat megszokott környezetükből, eltávolítjuk őket családjuktól, és az edzések mellett unalomra kényszerítjük őket. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy a mostani edzőtáborozást sikeresnek tekintem. Jót tett a csapat egységének, és régi-új edzőnknek, Supka Attilának megadta a lehetőséget, hogy többféle verziót is kipróbáljon. 
 
Múlt pénteken egy kisebb malőr történt, mert az udvaron eltört a szennyvízcsatorna, és a bűz kellemetlenné vált a fiúk szállása körül. Aznap este kérésünkre a hotel menedzsmentje beköltözetett mindenkit a főépületbe. Ezen kívül sok izgalom nem volt itteni tartózkodásunk alatt. Még Filip Holender kisebb sérülése is rendbe jönni látszik. Szerintem az edzőmérkőzéseken az eredményektől függetlenül csapataink (többes számot írok, mert Supka Attila nagyjából két különböző csapatot küldött a pályára a mérkőzések során) megfelelően teljesítettek, és megpróbálták véghezvinni az edző taktikai utasításait. Szombaton egy nagyon erős orosz csapattal, az Akhmat Grozny-jal mérkőztünk. Az eredmény 1-1 lett, de ez lényegtelen. Az ellenfél nem edzőmérkőzésként tekintett a találkozóra, a lehető legjobb csapatával játszott, és Magyarországon nem nagyon látott ritmust produkált. Körülbelül 20 percig tartott, amíg csapatunk felvette a ritmust, utána teljesen egyenrangú ellenfélként játszottunk, és a mérkőzés végén a győzelmet is megszerezhettük volna. Helyzetkihasználásunk még nem acélos, de fejlődünk. 
 
Két bíztató jelet láttam a felkészülés során. Az egyik új játékosaink hozzáállása és teljesítménye. Kosút és Kukoc láthatólag nem szórakozni jöttek hozzánk. Mindkettő vérprofinak tűnik, és bizonyítani szeretnének. Nagyon kemény fiúk, és biztos bástyái lesznek védelmünknek. A másik bizakodásra adó ok fiatal játékosaink teljesítménye. Mindannyian törekszenek a legjobb teljesítményre, és nincs rájuk panasz az edzés során sem. Tegnap úszás közben érdekes beszélgetésem volt Davide Lanzafame-val. Több témát érintettünk. Többek között mesélte, hogy szeptembertől legidősebb kislányát egy másik budapesti iskolába tervezi beíratni. A beszélgetésből azt a következtetést vontam le, hogy nem nagyon siet mindenképpen eligazolni Budapestről. 
 
Holnap este 19:15-kor érkezik vissza csapatunk Budapestre. Ma a telefonomon megnéztem az időjárás jelentést, és csak úgy hullottak a kis hópihék. Tudom, hogy vannak, akik nagyon szeretik a havazást, érthetetlen módon asszisztensem is, de én nem tartozom ezen különleges emberek közé. Én nyugodtan élném életem úgy 20 és 30 °C között 12 hónapon keresztül. Ma Los Angeles-ben 20 °C lesz, Mahahualban 28. Komolyan elgondolkoztam, hogy budapesti visszatérésem előtt nem tudnék-e valahogy egy kis kirándulást tenni távolabbi meleg éghajlatokra. (Nem azokra, ahova az embert el szokták küldeni.) De a kötelesség hív, és a világ minden kincséért sem mulasztanám el jövő szerdán este 18:00-kor a Siófok-Honvéd Magyar Kupa mérkőzést. Előtte még most szombaton reggel 10:00-kor U19-es csapatunk a zöldekkel, míg NB III-as csapatunk délután 13:30-kor a DVTK II-vel mérkőzik. Ha az időjárás nem lesz túl zord, még őket is próbálom megtekinteni. Elkezdődik a nagyüzem a Bozsikban. Szurkolóinkat külön köszöntöm, és remélem, jövő szerdán találkozunk mindenkivel, akinek körülményei lehetővé teszik, hogy Siófokon tekintsék meg a kispesti csapat első hivatalos mérkőzését 2018-ban. 
 
Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:
 
George F. Hemingway
 
 

Háború a játékosok és a vezetők között - íme, az NB I legnagyobb vitája - NB1.hu

Háború a játékosok és a vezetők között - íme, az NB I legnagyobb vitája

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!