NB2 logó
NB3 logó

Balfácánok

GEORGE F. HEMINGWAY - 2018. március 05. hétfõ 11:34
Elmaradt szombati mérkőzésünk a Videoton ellen. Sajnos. Dolgozóink az egész elmúlt héten igyekeztek, hogy szombaton a pálya játékra alkalmas állapotban legyen. A végén még szurkolóink egy része is segítségünkre sietett, amiért külön köszönet jár nekik. Szombat délutánra sikerült a center pályát ha nem is kiváló, de játékra alkalmas állapotba hozni. Nemcsak klubunk, de az MLSZ is mindent megtett annak érdekében, hogy szurkolóink ne csalódjanak. Végig támogatta erőfeszítéseinket, és rugalmasnak bizonyult. Közös célunkat meghiúsította az a fagy, ami a délután még mérkőzésre alkalmas pályát a kezdés előtti időre lefagyasztotta. Bognár játékvezető meghozta döntését: a mérkőzés elmarad. A döntést kritizálni nemigen lehet, mert a pálya valóban sérülésveszélyesnek tűnt és a játékosok testi épségét senki sem kívánja kockára tenni. Most jön majd a nehéz feladat, hogy a két klub és a Magyar Labdarúgó Szövetség megfelelő időpontot találjon a mérkőzés pótlására. Nem lesz könnyű, mert a válogatott szünet és a Magyar Kupa időpontjai megnehezítik a feladatot. Azért majd közösen megoldjuk. 
 
Persze azért nem minden megy ilyen békésen és normálisan Pannóniában. Amikor a játékvezető bejelentette a mérkőzés elhalasztását, biztonsági szolgálatunk leállította a stadionba való beáramlást. A kint rekedt szurkolók egy része ezt zokon vette. Egy csoport a stadionon kívül gyülekezett, és a stadionba be nem engedett pirotechnikai eszközöket használni kezdte. Ekkor érkezett a távozni kívánó Videoton busz, melyet szintén elért egy pár pirotechnikai eszköz. Biztonsági szolgálatunk megállította az ellenfél buszát még a stadionon belül, amely csak azután hagyta el a stadion területét, miután a rendőrség feloszlatta a stadionon kívül összegyűlő renitens szurkolói csoportot. Annak ellenére, hogy a stadionon belül semmilyen rendbontás nem történt, és a stadionon kívül csak a rendőrség, és nem a mi biztonsági szolgálatunk intézkedhet, klubunk, és személy szerint én is nagyon sajnáljuk, hogy a szombat este ettől lett emlékezetes. Sem a Videoton személyzete, sem mi nem találunk semmi mosolyogtatót az incidensben. Remélem, az elkövetők megbűnhődnek. Persze nem mindenki tudja, hogy mi kinek a felelőssége. A Nemzeti Sport Buzgó Mócsing becenevű újságírója a sajtótermék ma reggeli kiadásában lihegve örömködött „…a Honvéd aligha ússza meg büntetés nélkül, és ismét fizethet felelőtlenül viselkedő szurkolói miatt.” Talán el kellene olvasni a szituációra vonatkozó szabályzatot. Nem klubunk felelőssége állampolgárokat fegyelmezni a stadionon kívül, sőt, erre semmiféle jogosítványa nincs biztonsági szolgálatunknak. Így a büntetés sem nekünk dukál. De azért köszönjük a Nemzeti Sport jóindulatát. Tudom, hogy mindig számíthatunk rájuk. 
 
Sajnos a fent említett incidensnél számomra sokkal fájóbb dolog is történt szombat este Kispest utcáin. Az utcán rekedt személyek egy csoportja ocsmány, rasszista, cigányozó, ordenáré hangnemben üzent a fehérváriaknak. Ráadásul az egyik primitív barom felvette, majd az internetre feltette ezeknek az eszetleneknek a kiabálását. Ha ez az incidens a stadionon belül történt volna, biztonsági szolgálatunk fülüknél fogva vezette volna ki ezeket az ostoba, ocsmány keljfeljancsikat. De azért a szégyen szégyen, és semmivel sem érzem jobban magam, mert ezek a gyáva nímandok a stadionon kívül hallattak magukról. Gondolom, ez az a szélsőjobboldali bűnbanda, akiket egyszer már nagy áldozatok árán kizártunk a Bozsik Stadionból. Ez az incidens is csak azt mutatja, hogy az ördög nem alszik, és vagy állandóan ébernek kell lennünk, vagy időnként szégyenkezhetünk. Én inkább éber lennék. 
 
Szerdán a Magyar Kupában fogadjuk a Siófok csapatát. A következő három nap időjárás prognózisa kedvezőnek tűnik. Plusz hőmérséklet, és egy kisebb keddi eső után szárazság és napsütés. Úgy látszik, Időjárás Mester kedves lesz hozzánk, és szerdán végre játszani is tudunk. És persze nemcsak játszani, hanem jól játszani és győzni. 
 
Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:
 
George F. Hemingway
 
 
Az nb1.hu reakciója a blogban megjelent kijelentésekre, melyek a Nemzeti Sport és legfőképpen a kispesti ultrákat érintik, a linkre kattintva érhető el.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Debütálás előtt, utánpótlás, koreó”
TABELLA
1Ferencvárosi TC50
2Videoton FC47
3Újpest FC33
4DVSC32
5Paksi FC32
6Budapest Honvéd31
7DVTK29
8Mezőkövesd Zsóry FC26
9Vasas FC25
10Puskás Akadémia FC25
11Swietelski Haladás23
12Balmaz Kamilla Gyógyfürdő23
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!