NB2 logó
NB3 logó

Az egyik szemem sír

GEORGE F. HEMINGWAY - 2016. október 24. hétfõ 15:40

Sajnos a másik is. Egy elméletileg nyerhető mérkőzésen ajándékoztuk az első 60 percet a Ferencvárosnak szombaton. Régen láttam olyan bődületes védelmi hibákat részünkről, mint ezen a mérkőzésen. Aztán az utolsó 30 percben lőttünk két gólt, és ha az először az NB I-ben szereplő akadémistánknak, Tömösvári Bálintnak egy kis szerencséje van, még a döntetlen is bejöhetett volna. Az utolsó 30 perc igazából két dolgot mutatott: azt, hogy csapatunknak szíve és állóképessége is van. Eppel, Koszta, és Bobál is hiányzott a kezdő csapatból. Persze ez nem mentség, az FTC ugyanúgy tud az ő hiányzóikra mutogatni. A játékvezető nem befolyásolta a mérkőzést, és a pálya is jó volt. Csak saját magunkat okolhatjuk ezért a kudarcért. Nem koncentráltunk, és az utolsó 30 percig nem hittük el, hogy a győzelem a miénk lehet. Kishitűség, és a koncentráció hiánya okozta vesztünket. Lanzafame ismét kiválóan játszott, mint ahogy a csereként beálló Eppel Marci is. Mi a hőstettek és lehetőségek elpuskázásának csapata vagyunk. Ismétlem magam, amikor azt állítom, hogy mindig hősiesen küzdünk, és egyre közelebb kerülünk a tophoz. Aztán amikor megpillantjuk a kirobbanás, a siker, a kiemelkedés lehetőségét, akkor megijedünk, és dekoncentráltakká válunk. Eddigi szereplésünknek szerintem ez az egyetlen magyarázata. Továbbra is bízom a csapatban, mert látom azt a potenciált bennük, amely 2017 nyarán az európai kupaporondhoz vezethet. De ehhez több kell. Minden, ami bennük van.

 

Volt viszont szombaton a Honvéd családnak egy része, amely tízesre vizsgázott. Engem nem érdekel, ki mit mond, a Honvéd-szurkolóknál nincs jobb. Nem hittem, hogy ezer ember le tud szurkolni hatezret. Nem volt igazam. Ilyen biztatást csakis sikerrel lehet meghálálni. Ne legyünk hálátlanok. Remélem, 29-én a Haladás ellen a Bozsik Stadionban még többen lesznek. Az Északi Kanyar 25. évfordulóját ünnepeljük, remélhetőleg egy szép győzelemmel.

 

A nemzeti bajnokságok sokat kritizált átszervezése nagyon jót tett a magyar elit labdarúgásnak. Tessék csak ránézni a tabellára, az OTP Bank Ligára vagy az NB II-re. Az NB I olyannyira szoros, hogy az első 3-4 csapat közül akárki lehet bajnok, míg az utolsó 4-5 közül akárki lehet kieső. A Merkantil Bank Ligában pedig legalább 6 csapat van, amely nyugodt szívvel pályázhat a bajnokságra, vagy legalábbis a feljutásra. Ha valakinek kétsége van, hogy a hazai NB I sokkal jobb, mint pár évvel ezelőtt volt, akkor nézzen meg egy Honvéd-FTC mérkőzést 2010/11—ből, és a mostani bajnokságból. Biztos vagyok benne, hogy szembetűnő különbséget fog tapasztalni az ezévi bajnokság javára.

 

Szombaton a közvetlenül előttünk álló Haladás csapatát fogadjuk a Bozsik Stadionban. Győzelem esetén felléphetünk a 4. helyre, míg ha nem szerzünk pontot a mérkőzésen, többen is megelőzhetnek minket. Szóval nagy a tét. Az elmúlt heti Mezőkövesd elleni kisiklás előtt a Haladás egészen kiválóan szerepelt. Többek között megverte a Ferencvárost és a Debrecent is. Legutóbbi mérkőzésünkön 1:1-et játszottunk ellenük még júniusban a Bozsik Stadionban. Erős, jól felkészített csapat egy taktikus, és keményen dolgozó vezetőedzővel. A feladat adott. Biztos vagyok benne, hogy kiváló szurkolóink mindent megtesznek a siker érdekében. Most már csak a csapaton múlik.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Ferencvárosi TC55
2Videoton FC55
3DVSC37
4Újpest FC37
5Budapest Honvéd36
6Paksi FC35
7Swietelski Haladás30
8DVTK30
9Puskás Akadémia FC30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő27
11Mezőkövesd Zsóry FC27
12Vasas FC26
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!