NB2 logó
NB3 logó

Az egyik szemem sír

GEORGE F. HEMINGWAY - 2016. október 24. hétfõ 15:40

Sajnos a másik is. Egy elméletileg nyerhető mérkőzésen ajándékoztuk az első 60 percet a Ferencvárosnak szombaton. Régen láttam olyan bődületes védelmi hibákat részünkről, mint ezen a mérkőzésen. Aztán az utolsó 30 percben lőttünk két gólt, és ha az először az NB I-ben szereplő akadémistánknak, Tömösvári Bálintnak egy kis szerencséje van, még a döntetlen is bejöhetett volna. Az utolsó 30 perc igazából két dolgot mutatott: azt, hogy csapatunknak szíve és állóképessége is van. Eppel, Koszta, és Bobál is hiányzott a kezdő csapatból. Persze ez nem mentség, az FTC ugyanúgy tud az ő hiányzóikra mutogatni. A játékvezető nem befolyásolta a mérkőzést, és a pálya is jó volt. Csak saját magunkat okolhatjuk ezért a kudarcért. Nem koncentráltunk, és az utolsó 30 percig nem hittük el, hogy a győzelem a miénk lehet. Kishitűség, és a koncentráció hiánya okozta vesztünket. Lanzafame ismét kiválóan játszott, mint ahogy a csereként beálló Eppel Marci is. Mi a hőstettek és lehetőségek elpuskázásának csapata vagyunk. Ismétlem magam, amikor azt állítom, hogy mindig hősiesen küzdünk, és egyre közelebb kerülünk a tophoz. Aztán amikor megpillantjuk a kirobbanás, a siker, a kiemelkedés lehetőségét, akkor megijedünk, és dekoncentráltakká válunk. Eddigi szereplésünknek szerintem ez az egyetlen magyarázata. Továbbra is bízom a csapatban, mert látom azt a potenciált bennük, amely 2017 nyarán az európai kupaporondhoz vezethet. De ehhez több kell. Minden, ami bennük van.

 

Volt viszont szombaton a Honvéd családnak egy része, amely tízesre vizsgázott. Engem nem érdekel, ki mit mond, a Honvéd-szurkolóknál nincs jobb. Nem hittem, hogy ezer ember le tud szurkolni hatezret. Nem volt igazam. Ilyen biztatást csakis sikerrel lehet meghálálni. Ne legyünk hálátlanok. Remélem, 29-én a Haladás ellen a Bozsik Stadionban még többen lesznek. Az Északi Kanyar 25. évfordulóját ünnepeljük, remélhetőleg egy szép győzelemmel.

 

A nemzeti bajnokságok sokat kritizált átszervezése nagyon jót tett a magyar elit labdarúgásnak. Tessék csak ránézni a tabellára, az OTP Bank Ligára vagy az NB II-re. Az NB I olyannyira szoros, hogy az első 3-4 csapat közül akárki lehet bajnok, míg az utolsó 4-5 közül akárki lehet kieső. A Merkantil Bank Ligában pedig legalább 6 csapat van, amely nyugodt szívvel pályázhat a bajnokságra, vagy legalábbis a feljutásra. Ha valakinek kétsége van, hogy a hazai NB I sokkal jobb, mint pár évvel ezelőtt volt, akkor nézzen meg egy Honvéd-FTC mérkőzést 2010/11—ből, és a mostani bajnokságból. Biztos vagyok benne, hogy szembetűnő különbséget fog tapasztalni az ezévi bajnokság javára.

 

Szombaton a közvetlenül előttünk álló Haladás csapatát fogadjuk a Bozsik Stadionban. Győzelem esetén felléphetünk a 4. helyre, míg ha nem szerzünk pontot a mérkőzésen, többen is megelőzhetnek minket. Szóval nagy a tét. Az elmúlt heti Mezőkövesd elleni kisiklás előtt a Haladás egészen kiválóan szerepelt. Többek között megverte a Ferencvárost és a Debrecent is. Legutóbbi mérkőzésünkön 1:1-et játszottunk ellenük még júniusban a Bozsik Stadionban. Erős, jól felkészített csapat egy taktikus, és keményen dolgozó vezetőedzővel. A feladat adott. Biztos vagyok benne, hogy kiváló szurkolóink mindent megtesznek a siker érdekében. Most már csak a csapaton múlik.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
A szünetben
KERINGER ZSOLT
Tavasz 2017
TABELLA
1Videoton FC44
2Budapest Honvéd FC41
3Vasas FC38
4Ferencvárosi TC38
5Paksi FC33
6Swietelsky Haladás32
7Mezőkövesd Zsóry FC31
8Újpest FC31
9MTK Budapest FC26
10DVSC-TEVA24
11Diósgyőri VTK21
12Gyirmót FC Győr16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!