NB2 logó
NB3 logó

Álmok és vágyak

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. április 18. kedd 16:09

A sokak által irreálisnak tartott szezon elei célom, a Budapest Honvéd nemzetközi porondra jutása, már-már a realitás közelébe került. Minden esélyünk megvan arra, hogy kiharcoljuk a nemzetközi kupaindulást. Egyes támogatóink már egyenesen a bajnokság megnyeréséről beszélnek. Az bizony még nagyon messze van. Nekünk mindig csak a következő mérkőzésre szabad koncentrálnunk. Az én célom sem változott: a nemzetközi kupaindulás a hőn óhajtott vágy. S persze az, hogy minél magasabbra jussunk a dobogón.

 

Csapatunk az utolsó három mérkőzésén az OTP Bank Ligában 6 pontot szerzett. Én 7-tel kalkuláltam. De hát őszintén szólva a diósgyőriek „feltámadása” meglepett.

 

A Bozsik Stadion nézőszáma minden mérkőzésen növekszik. Az elmúlt évhez képest kb. 150%-nál tartunk. Remélem, a még megmaradó három hazai mérkőzésen ismét jó nézettséget fogunk produkálni. A nézőszám egy nagyon érdekes dolog. Miért növekszik, és miért csökken? A hangulatnak feltétlenül nagy szerepe van ebben. Az ultrák által az elmúlt három mérkőzésen teremtett hangulat egészen fantasztikus volt. Ráadásul meg kell köszönnöm nekik a hangulatot, amit úgy kreáltak, hogy még a Fegyelmi Bizottság sem talált meg minket. Példaértékű. Aztán ott van a csapat teljesítménye, sok kispestit és más Honvéd szurkolókat nagyon fellelkesíti, hogy van miért örülni, van mire büszkének lenni, amikor csapatunk a dobogóért küzd. Nem semmi, hogy játékosaink és edzőink szerethető emberek. Sok saját nevelésű akadémistánk játszik és még több fog a jövőben, de közönségünk külföldi játékosainkat, mint Lanzafame-t és Kinget is nagyon megszerette. S ezt a szeretetet tehetségükkel, teljesítményükkel, és csupa szív játékukkal érdemelték ki. Mostanában öröm a Bozsik Stadionban mérkőzést nézni. Végezetül a Honvéd stábja által végzett marketing munka is kezdi meghozni gyümölcsét. Mindenkinek tudtára akarjuk adni, hogy a Budapest Honvéd FC, a nemzet és Puskás Ferenc, Bozsik Cucu, Tichy Lajos, és más zsenik csapata él és virul Kispesten, az ősök helyén.

 

Hat mérkőzésünk van hátra a szezon végéig. Ha a Videoton előtt akarunk végezni, akkor legalább annyi pontot kell szereznünk ezeken a mérkőzéseken, mint a Videoton, hiszen csak egy ponttal vezetünk. Jelenleg mi több győztes meccset játszottunk, míg a Videotonnak jobb a gólkülönbsége. Természetesen a győztes meccsek száma, amely fontos pontegyenlőség esetén, megváltozhat. Sem a Videotonnak, sem nekünk sincsenek könnyű meccsei. Nekünk a Vasas, Gyirmót, Mezőkövesd, MTK, DVSC, míg az utolsó fordulóban a Videoton lesz az ellenfelünk. A Videotonnak is küzdenie kell, mert az MTK, a DVSC, a Haladás, az Újpest, a Ferencváros lesznek az ellenfelek, majd az utolsó fordulóban találkozunk a Bozsikban. Érdemes találgatni, hogy vajon annak a május 27-i mérkőzésnek lesz-e még tétje? Én remélem, hogy egy teltház előtti ünnepnap lesz. Mindannyian nagyon várjuk azt a napot.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

 

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC44
2Videoton FC41
3DVSC31
4Újpest FC29
5Budapest Honvéd28
6Paksi FC27
7DVTK25
8Puskás Akadémia FC24
9Balmaz Kamilla Gyógyfürdő22
10Vasas FC21
11Swietelski Haladás20
12Mezőkövesd Zsóry FC17
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!