NB2 logó
NB3 logó

Áll a bál

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. október 11. szerda 16:00

Eufória, idegösszeomlás, apátia. Ezek a jelzők, amikkel általában a magyar labdarúgás valamelyik pillanatát jellemezhetjük. Persze a dolognak nem így kellene lennie, mert hosszú távon eredményt megfontolt, célratörő, kompetens munkával szoktak elérni, de itt az emberek inkább a könnyebb utat választják, függetlenül attól, hogy ez mindig eredménytelenségre vezet. Úgy látom, az emberek inkább ujjongani vagy sírni akarnak, és a valódi eredmények elérését másodlagosnak tartják. Most, hogy a magyar válogatott hozta a papírformát Svájc és Feröer ellen, a szokottnál több megkeresést kapok a labdarúgás minden szektorából. A kérdések általában Bernd Storck, a magyar válogatott, és a magyar labdarúgás kérdéseit illetik. Nem gondolom, hogy az utolsó világbajnoki selejtező táján megtudtunk valami olyat, ami előtte nem volt evidens. Akit ezzel kapcsolatos véleményem érdekel, kérem, olvassa el 2016. szeptember 6-án ugyanitt megjelent „Vizes műfű” című blogomat. Azóta sem a tények, sem a megoldások, sem a véleményem nem változott. Nem szeretném megismételni. A magyar futballban viszont mindenkinek azt ajánlanám, hogy dolgozzunk. Sem idő, sem igény a sírásra.

 

Változatlanul állítom, hogy a magyar utánpótlás-fejlesztés jó úton jár, és ennek előbb-utóbb látjuk majd az eredményét. Ugyan tegnap U17-es, U19-es, U21-es nemzeti válogatottjaink jól szerepeltek, a fentieket nem a tegnapi nap mondatja velem. Vannak jó és rossz napok a válogatottaknál is, és tegnap éppen jó napjuk volt a fiataloknak. Hozzáteszem, amíg válogatott szinten a felkészítésben és az edzők között nem lesz legalább olyan kompetencia, mint az akadémiákon, addig az eredmények sem lesznek kiegyensúlyozottak. A 2010-ben megindult utánpótlás-fejlesztés továbbra is eredményesen zajlik az akadémiákon, de válogatott szinten ez 2014 táján megakadt, és azóta semmilyen fejlődést nem látok a nemzeti utánpótláscsapatoknál. Nekem radikálisan más elképzelésem van az utánpótláscsapatokat irányító edzői karról, így nehéz az eddigi körülményeket az ő szempontjukból értékelni. Változatlanul hiszem, hogy a sikeres utánpótlás szerepléshez szükséges játékos anyag létezik a kiemelkedő utánpótlás központokban, és kompetens edzői segítséggel mindenképpen az európai középmezőnyben van helyük a fiúknak. Az utánpótlás jóval előbb tud(na) eredményt produkálni, mint a felnőtt nemzeti válogatott. Ha nehezen is, de előbb-utóbb szerintem az illetékesek is eljutnak oda, hogy megteszik a szükséges lépést. Hosszú távon ez elkerülhetetlen.

 

Az UEFA Youth League-ben készülünk az FK Sutjeska elleni visszavágóra 2017. október 18-án 17:00 órakor. A mérkőzésre a Bozsik Stadion center pályáján kerül sor. Niksicben csapatunk 2-2-es döntetlent játszott, így most egy győzelem, vagy egy 0:0-ás vagy egy 1-1-es döntetlen továbbjutást jelentene számunkra. Továbbjutás esetén az orosz FC Krasnodar vagy a kazah FC Kairat Almaty csapatával játszanánk a következő fordulóban. November 1-én játszanánk idegenben, a visszavágó pedig november 22-én lenne a Bozsikban. Szurkolóink jelenléte biztosan sokat segítene az október 18-i mérkőzésen. A mérkőzésre a belépés ingyenes. Szurkolóink számára a tribünt, és ha szükséges, a családi szektort nyitjuk meg. Fontos megjegyezni, hogy ugyan a belépés ingyenes, de csak érvényes jeggyel lehet belépni a mérkőzésre. Jegyek a következő időpontokban kaphatók jegypénztárunkban:

október 12. (csütörtök)              17-19 óra között 

 

október 13. (péntek)                 16-19 óra között 

október 14. (szombat)               09-13 óra között

október 18. (szerda)                  a mérkőzés előtt 15:30 órától

Remélem, mindannyian ott leszünk.  

 

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!