NB2 logó
NB3 logó

A szünetben

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. március 24. péntek 11:58

A magyar labdarúgásban úgy terjednek a hamis és néha bárgyú hírek, mint az erdőtüzek a malibui hegyekben. Megállíthatatlanul, éppen addig, amíg a nagy tartályokat hordozó repülőgépek nem szórnak műtrágyát (a labdarúgás esetében nem mű) a tűzre, ami aztán lassan elhal. Hogy ezek a rémhírek honnan indulnak ki, nem mindig világos, mert különböző érdekek különböző okokból akarnak hatni a döntéshozókra. Most viszont nagyon érdekesen alakult a helyzet, mert a rémhírek ellenére az MLSZ a 2017/2018-as évadra nagyjából változás nélkül meghagyta a 2016/2017-es évadra vonatkozó pénzelosztási szabályokat. Ez a döntés hozzájárul a versenyrendszer stabilitásához, és úgy gondolom, egyezik a klubok túlnyomó részének elképzelésével. Az ötletelés dicsérni való fejlesztők és zsenik között, de a versenyrendszer évenkénti átalakítása nem egy jó ötlet. Az OTP Bank Liga csapatainak évekre előre kellene tudni, mire számíthatnak versenyszabályok tekintetében, pénzelosztásnál, televíziós közvetítéseknél, és így tovább.

 

Még mindig zajlik a vita arról, hogy hány csapatos legyen az NB I. A válasz a nyilatkozó hovatartozásától függ. Szurkolóknak, régimódi újságíróknak, polgármestereknek és másoknak nagyon tetszene egy 48 csapatból álló NB I. Így aztán minden komolyabb magyar város számíthatna csapatának legalább egy otthoni mérkőzésére az Újpesttel, a Honvéddal, vagy a Ferencvárossal. A játékosoknak is tetszene, mert négyszer annyi NB I-es játékos lenne, mint ma. De azoknak, akik nemcsak szeretik a labdarúgást, de finanszírozzák is, dolgoznak benne, szeretnék a fellendülését, szeretnék a rendezett körülményeket, szeretnének egy magas színvonalú bajnokságot, elég világos a szám: 10-nél vagy 12-nél több első osztályú csapatnak ma nincs létjogosultsága Magyarországon. Akarjuk ismét a csődöket? A silány színvonalat? A bumburnyák vezetőket? Másodosztályú játékosokat NB I-es mezben? Fölösleges, cél nélküli pénzköltést? Elkeseredett, nem fizetett játékosokat a Tippmix irodában? Azt gondolom, talán most már mindenki látja a mostani rendszer kétségtelen előnyeit.

 

Urbán Flóriánnak üzenem. Olvastam nyilatkozatát. Véleményem szerint senki sem döntötte el ott fönt, hogy nem dolgozhat. Sokan vannak akik edzők és tudás, tapasztalat, intelligencia, jómodor, és szerencse is kell ahhoz, hogy az ember egy komoly helyen lehessen edző. De összeesküvés nincs. Nem csak a „legsz*abb légiós” nem visz haza havi 20 000 eurót, de a legjobbak között is nagyon kevesen.

 

Nagyon örültem a magyar U17-es válogatott győzelmének Oroszország ellen. A szív diadala volt. Később derül ki, hogy ez a győzelem továbbjutás is ért-e, de meg kell becsülni minden sikert és minden pozitív lépést.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!