NB2 logó
NB3 logó

500 ezer

GEORGE F. HEMINGWAY - 2017. április 10. hétfõ 14:14

500.000

 

Igen, ennyibe került a Honvéd – FTC mérkőzés. Nem, nehogy félreértés essék, nem a gyönyörű koreográfia, a molinók, a táblák vagy a görögtűz ára ez. Azokat szurkolóink finanszírozták. 500 ezer Ft az amit a Honvéd fizet, mint büntetést az MLSZ-nek a Fegyelmi Bizottság döntését követően. Fantasztikus szurkolás mind a két oldalról, a Honvéd ultráinak vezérletével, pompás hangulat, 20 éve nem látott béke, semmi atrocitás, rasszista, antiszemita bekiabálásnak még nyoma se. Szóval akkor miért fizetünk? Mert szurkolóink biztonságos pirotechnikát használtak és a mérkőzés lefújása után sajátos stílusban fejezték ki véleményüket a Ferencváros mérkőzésbeli teljesítményéről.

 

Amikor még a New York University-n tanultam egyik tanárom azt találta mondani előadása közben, hogy a békéért harcolni olyan, mint szüzességért szexelni. Az egyik percben az MLSZ kinyilatkoztatja, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy emelkedjenek a mérkőzések nézőszámai, ugyanakkor egy nézőriasztó szélmalomharcot folytat a szurkolók ellen érthetetlen okokból.  Az MLSZ ilyen irányú törekvését senki sem támogatja. Nem a FIFA, nem az UEFA, nem a klubok, nem a játékosok és persze nem a szurkolók. Ráadásul elgondolkoztatja azokat a klubokat, akik eddig mindent megtettek a rasszista fennhang ellen, hogy vajon ez az irányvonal csak az UEFA által tiltott rigmusok ellen, vagy pedig a szurkolók ellen irányul. Nagy szükség lenne rendbe tenni a Fegyelmi Szabályzat ezen részét.

 

Kemény ellenfélnek bizonyult a Haladás az elmúlt szombati mérkőzésen Sopronban. Sokszor játszottunk már védekezésre beálló együttesekkel az OTP Bank Ligában, (mondjuk a Paks sem megy fejjel neki az ellenfélnek) de a mérkőzés második félidejében az idő nagy részében minden szombathelyi saját térfelén tartózkodott, hogy aztán onnan a mi kapunk felé rúgja a labdát és szaladjon utána. Nagyon nehéz mérkőzés volt brutális belépőkkel tarkítva. Szerencsénkre senki sem sérült meg. A találkozó egy megérdemelt, de rendkívül szerencsés Honvéd győzelemmel zárult. Megérdemelt, mert jobbak voltunk, de szerencsés, mert úgy nézett ki, hogy holnap reggelig sem rúgunk gólt. Csapatunk támadó szekciója a szezon leggyengébb játékát mutatta, beleértve azokat a mérkőzéseket is, amikor vereséget szenvedtünk. Holnap a Diósgyőr ellen játszunk és bizony a szombathelyi teljesítmény nem lesz elég. Szerintem ezt a fiúk is tudják és egy más tempóban és jobb koncentrációval játszó csapatot látunk majd Mezőkövesden. Remélem sok szurkoló elkísér minket a hétközi forduló ellenére. Nagyon nagy szüksége van a csapatnak rájuk. Ők valóban hozzátesznek az eredményhez.

 

És ha már gyenge teljesítményekről beszélünk: tegnap megtekintettem az NB III. Nyugati Csoportjában vitézkedő második csapatunkat a Csepel otthonában. Nem kellett volna. Nem a 0:0 végeredmény keserített el, hanem a játék képe egy jobb, szerényebb képességű csapat ellen. Bizony, ha üdvöskéink szeretnék megszagolni a Bozsik Stadion gyepét egy NBI-es mérkőzés alkalmából, akkor sokkal többet kell tenni a sikerért az NB III-ban. Az, aki ott nem mutatja meg, hogy többre hivatott, annak nem lesz helye az első csapatunkban. Aki nem él a lehetőséggel, az lehetőség nélkül marad.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Ria, ria, malária
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC41
2Videoton FC38
3DVSC31
4Budapest Honvéd28
5Újpest FC26
6DVTK25
7Paksi FC24
8Puskás Akadémia FC23
9Vasas FC21
10Swietelski Haladás20
11Balmaz Kamilla Gyógyfürdő19
12Mezőkövesd Zsóry FC16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!