NB2 logó
NB3 logó

200 000

GEORGE F. HEMINGWAY - 2018. február 28. szerda 11:59
Akármennyire is furcsának tűnik, nem maga a 200 000 Ft zavar, amelyre az MLSZ ismét emberileg felfogható ok nélkül megbüntette csapatunkat, hanem az a folyamatosan erodáló tisztelet, amelyet a szurkolók és a csapatok éreznek az MLSZ iránt. A gond onnan ered, hogy a helytelen magatartást tanúsítók általában megértik, ha büntetést kapnak. Klubvezetők is egyetértenek, hogy a stadionokban rendnek kell uralkodni. Ugyanakkor az igazságtalan, helytelen, az embereket fölöslegesen hergelő, a nézőszámot csökkentő, a kluboktól helytelenül pénzt elvonó, egyáltalán az igazságtalannak tartott büntetések esetében a büntetett nem csak megorrol a büntetőre, de nem is tiszteli tovább, mert úgy gondolja, hogy a hamis bálványokat imádók nem érdemlik meg a tiszteletet. Az MLSZ arrogáns, szurkolókat semmibe vevő magatartása egy ok a sok közül, amiért nehéz megtölteni a stadionokat, és amiért nem övezi tisztelet a Magyar Labdarúgó Szövetség tevékenységét. Mert nemcsak az új stadionok, a több pénz, a jobb játék, a fiatal magyar játékosok beépítése jelenti majd a magyar futball megújulását, hanem ennek a kivagyiságnak és arroganciának a megváltoztatása is. És ezt nemcsak én mondom. Függetlenül attól, hogy ki mit nyilatkozik a nyilvánosság előtt, nem találkoztam olyan klubvezetővel, aki nem ért egyet a fent leírtakkal. Szomorú? 
 
Jónak tűnő felkészülésünk után meglepett az a három-négy ordító egyéni hiba a Ferencváros elleni mérkőzésünk során, amely múlt szombaton kudarchoz vezetett. Ráadásul a hibákat talán legrutinosabb, legmegbízhatóbb embereink követték el, számomra érthetetlen módon. A mérkőzés különböző pontjain egy, akár három pont megszerzése is reális cél lett volna. Ehelyett jött a nulla pont. Nagyon sajnáltam a mérkőzés kimenetelét. Biztosan állíthatom, hogy mi, és nem az ellenfél, a játékvezető, vagy valamilyen felsőbb mágikus erő vetette vissza a nemzetközi indulásért folyó küzdelmünket. Remélem, a mérkőzésen látott hibák megismételhetetlenek lesznek.  
 
Amikor ezeket a sorokat írom, még nem tudjuk a mai, Siófok elleni kupamérkőzés és a szombati, Videoton elleni hazai meccs sorsát. Nem tudjuk, hogy az időjárás függvényében megrendezhetőek-e. Ezzel kapcsolatban egy kettősség jelentkezik. Az egyik oldalon nagyon kevés használható tavaszi meccsidőpont áll rendelkezésünkre. Ráadásul a FIFA és az UEFA nagyban korlátozza mozgásterünket. Sok minden szól a mérkőzések megrendezése mellett. Ugyanakkor, ha az időjárás irreális körülményeket teremt, ha a játékosok épsége veszélyben van, ha a nézők nem kívánnak kilátogatni az ordító hidegben, tehát ha irreálissá válik a játék, akkor nem szabad megrendeznünk. Ebben mind az MLSZ-nek, a kluboknak, és a játékvezetőknek is óriási felelőssége van. Tegnap este megnéztem az Újpest-Paks Magyar Kupa mérkőzést. A felek tisztességgel vették az akadályt, de az összecsapásnak semmilyen futballértéke nem volt. Hősiesen küzdöttek, csúszkáltak, estek, de a labdarúgás csak percekig tartott. Tudom, menyire fontos volt lejátszani a mérkőzést, de valahol bennem, meg azt hiszem, a szurkolókban is nagy volt a hiányérzet a valódi labdarúgás iránt. 
 
Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:
 
George F. Hemingway
 
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Debütálás előtt, utánpótlás, koreó”
TABELLA
1Ferencvárosi TC50
2Videoton FC47
3Újpest FC33
4DVSC32
5Paksi FC32
6Budapest Honvéd31
7DVTK29
8Mezőkövesd Zsóry FC26
9Vasas FC25
10Puskás Akadémia FC25
11Swietelski Haladás23
12Balmaz Kamilla Gyógyfürdő23
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!