NB2 logó
NB3 logó

19-re lapot húztunk

KERINGER ZSOLT - 2016. április 10. vasárnap 18:22

Az elmúlt hetekben nagyon sok vélemény elhangzott Bernd Storck döntéseivel kapcsolatban. Alapvetően szinte mindenki elhibázott és rossz döntésnek hozta ki a megbízott szövetségi kapitány intézkedéseit. Megszólalt sok magyar edző, vezető, játékos és azok közül is, akiket érintett az ügy. Sokat gondolkoztam én is és próbáltam a pozitív és a negatív dolgokat összerakni és ennek tükrében elemezgetni a helyzetet és a következményeit.

Első olvasatra én is úgy gondoltam, hogy nem éppen szokványos döntést hozott Storck úr, ugyanis amúgy sem a közvélemény kedvence és sok média biztos erre rá fog harapni és egyből „felnégyelik”, ahogy ez jó magyar szokás szerint megy lassan 40 éve. Nem tévedtem sokat! Nekiment mindenki és ott ütötte, ahol csak lehetett! A mai napig is szinte csak azt olvasom mindenhol, hogy mekkora hozzá nem értő ez az ember! Nekem ezzel abban az esetben semmi bajom nem lenne, ha eddig az elmúlt évtizedekben nem ugyanezek olvastam volna minden aktuális szövetségi kapitányról.

Kérdezem én? Akkor most hogyan is van ez? Mennyivel léptünk előre az elmúlt évtizedekben, amikor a magyar ”szakma” által kijelölt személyek voltak az aktuális szövetségi kapitányok? Jelzem semmit! Csak visszalépés! Még a 60-as évek nagyjaira is akkoriban mindenfélét mondtak, az utána lévő generációkat ugyebár szinte mindenki keresztre akarta feszíteni, most meg istenként nézünk azokra az évekre, hogy akkor még milyen játékosaink voltak! Szóval szerintem jobb lenne végre csendben maradni, nem hangulatot gerjeszteni, aztán meg nem ”szakérteni” állandóan, hogy mit kellene csinálni! Még egy alkalommal sem sikeredett a nagy szakértés! Továbbra is tartom, hogy SZERÉNYEN mindenféle egyedi érdekek nélkül DOLGOZNI KELLENE VÉGRE!

Storck úr szerintem más utakon jár, amit valószínű mi nem igazán tudunk még és azt sem tudjuk miért csak most lépte meg és nem előbb a szakmai stáb változtatását, de előfordulhat, hogy valamivel nagyobb tapasztalata van a nyugati foci kapcsán (ebben nőtt fel), mint nekünk és Dárdai Pali sem véletlenül javasolta a kezdetekkor. Persze ettől még lehet, hogy nem ez lesz az igazi végső út, ami kivezet bennünket ebből a posványból, de itt már láthatók olyan jelek, amelyek a profi focit jellemzik! Storck úr egy nagyon bátor és egyben kockázatos húzást csinált és szerintem 19-re lapot húzott, de ezzel még nem tudjuk jól vagy rosszul döntött, de mi már hetek óta „ekézzük” és nekimegyünk! Én megvárnám a két mérkőzést és az ott látottakat! Egyes sértődött vagy túlértékelt magyar játékos pedig jobb lenne, ha csendben maradna, nem pedig üzengetne! A száj karate most nem játszik!

Most az egész magyar focitársadalomnak össze kell állnia egy célért a győzelemért, nem pedig olyan állandó vitára gerjesztő cikkeket és megnyilvánulásokat kellene címlapon hozni, mint ami megy hetek óta! Ez pont nem az az időpont Tisztelt MINDNEKI! Mindennek eljön az ideje, csak az lenne végre a jó, ha akkor és ott tennénk, vagy beszélnénk róla, amikor aktuális!

Most az a dolgunk, hogy SZURKOLJUNK a VÁLOGATOTTNAK!

HAJRÁ MAGYAROK!

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC41
2Videoton FC38
3DVSC31
4Budapest Honvéd28
5Újpest FC26
6DVTK25
7Paksi FC24
8Puskás Akadémia FC23
9Vasas FC21
10Swietelski Haladás20
11Balmaz Kamilla Gyógyfürdő19
12Mezőkövesd Zsóry FC16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!